Yaraları Saracağız! - Son Dakika
Güncel

Yaraları Saracağız!

Yaraları Saracağız!

Davutoğlu, Kürt iş adamlarına konuştu

14.10.2014 10:47

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB'daki istişare toplantısında Doğu ve Güneydoğu'dan gelen işadamlarıyla buluştu. Gelecek aylarda bütün bakanlarla Doğu ve Güneydoğu'daki şehirleri gezeceklerini ve zararları tespit edeceklerini belirten Davutoğlu, "Yaraları saracağız ve yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen istişare toplantısına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, Kobani bahanesiyle ortalığı savaş alanına çeviren HDP'li ve PKK'lı vandallara tepkisini sürdürdü. Birilerinin ülkeyi şu veya bu bölge, şu veya bu etnik veya mezhebi kesim diye bölmeye çalışırken, odaların ve sendikaların ortak bir bilinçle bir araya gelerek, "Hayır, biz tarihi birlikte yaşamış, geleceği de birlikte şekillendirecek bir milletin fertleriyiz" diye seslerini yükseltmelerinin vakti olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Ben, bu toplantıyı böyle bir sesin ve insani erdemleri harekete geçirecek olan ortak bilincin zemini olarak görüyorum ve bir kez daha teşekkür ediyorum. Doğru zamanda, doğru bir perspektifle hazırlanmış, bir anlamda kamuoyuna ortak bir yaklaşımı da gösterecek, sergileyecek bir toplantıya vesile oldukları için bir kez daha bütün odalarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

"RAHATSIZ OLANLAR HAREKETE GEÇTİ"

Davutoğlu, son olayların, Türkiye'nin ekonomisinin zirveye ulaştığı, IMF'ye bütün borçların ödendiği, Türkiye'nin çok ciddi ekonomik ivme kazandığı bir konjonktürde gerçekleştiğine işaret ederek, şöyle konuştu: "Türkiye'nin ayağa kalkmasını, doğrulmasını, sadece kendisini değil çevresindeki bütün bölgeleri, dost halkları da büyük çınarının altında barındırabilmesini, geliştirebilmesini sağlayacak bir güç haline gelmesinden rahatsız olanlar harekete geçtiler. 2013 içinde Gezi olayları etrafında birtakım bahanelerle ciddi bir şekilde toplumsal kutuplaşmayı tahrik eden bir süreç yaşandı. Daha sonra 17 Aralık, 25 Aralık olayları, komploları, 30 Mart seçimlerini neredeyse ipotek altına alma çabasına dönüştü. Ama milletimizin basireti bunları aştı, 30 Mart seçimlerinde milli irade, Türkiye'nin kaderine, aziz milletimizin kaderine bir anlamda şekil veren bir sonuç ortaya çıkardı." Kobani olayları bahane edilerek düğmeye basıldığını da belirten Davutoğlu, "İki seçim sonrası, üçüncü seçimin öncesinde 'Acaba tekrar Türkiye karıştırılabilir mi' diye birtakım fitne odaklarının devreye girdiğini gördük" dedi.

"BİRÇOK YAVRU YETİM VE ÖKSÜZ KALDI"

Kobani bahane edilerek, bu vandalizmde, bu şiddet sarmalında, bu terör faaliyetlerinde 33 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 polisimiz şehit oldu, 135 polisimiz yaralandı" ifadelerini kullandı. Olaylarda 531 polis aracı, 631 sivil aracın yakıldığını, aralarında Kur'an kursları, müzelere, kütüphanelerin de olduğu bin 122 binanın tahrip edildiğini anlatan Davutoğlu, "Birçok küçük yavru, yetim ve öksüz kaldı. Şimdi sorma vaktidir, Hüseyin Hatipoğlu'nun kızı Yaren'in yetim kalmasına sebep olanlar neyi amaç edindiler? 11 aylık Ecrin Balcı'nın annesi Sevgi'den ayrılmasına sebep olan, öksüz kalmasına sebep olan bu vahşi, alçakça saldırılar niçin yapıldı? Yine polis memurumuz Atıf Şahin'in oğlu Ahmet Akif'i, Sena'yı, oğlu Yiğit Alp'i yetim bırakanlar, neyi hedeflediler? Bu yolla Kobani'ye mi yardım ettiler? Suriye'deki zulmü mü durdurdular? Suriye'deki zulmün bir benzerini neredeyse kendi halkına karşı terör ve şiddet eylemleriyle yapanlar bilsinler ki, Türkiye'yi hiçbir zaman bu kargaşa ve kaos sarmalının içine sokamayacaklar" diye konuştu.

"KAMU OTORİTESİ HEDEF ALINDI"

Davutoğlu, olaylar sırasında ilk aşamada kamu binalarının, okulların, araçların, ambulansların ve kütüphanelerin olduğunu, burada devletin kamu otoritesinin hedef alındığını, ikinci aşamada ise işyerlerinin, üçüncü aşamada ise AK Parti binalarının hedef alındığını söyledi.

"BİZ İNŞAA EDENLER TARAFINDAYIZ"

TOBB İstişare Toplantısı'nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden de gelen oda ve sendika temsilcileriyle yaşananlara karşı mesaj vermek istediklerini dile getiren Davutoğlu, olaylar sırasında üç ayrı tavrın görüldüğünü, bunlardan ilkinin tahrip edenler, yıkanlar, ikincisinin vizyon kuranlar, inşa edenler ve üçüncüsü ise "buradan acaba nasıl bir siyasi rant elde ederiz" diye düşünenler olduğunu belirterek, "Biz inşa edenler tarafındayız. Çözüm sürecini sabote etmeye karşı da çözüm sürecini ayakta tutmaya, çözüm sürecini milli birlik ve kardeşlik projesinin temel ayağı olarak korumaya kararlıyız" dedi.

"KOBANİ BİZİM İÇİN TARİHİ BİR EMANET"

Başbakan Davutoğlu, Suriye'deki olayları istismar edenlere karşı, hangi kesimden olursa olsun yardım bekleyenlere sonuna kadar destek olmaya ve mazlumlara zalimler karşısında sahip çıkmaya kararlı olduklarını dile getirerek, "Kobani (Ayn El-Arab), Halep gibi, Şam gibi, Lazkiye gibi bizim için tarihi bir emanet, tarihi bir mirastır. Oradaki kardeşlerimizin kaderi bizim kaderimizle ortaktır. Suriye'deki olayları bahane ederek Türkiye'de kargaşa çıkartmak isteyenlere vurgulayarak söylemek istiyorum ki; Kobani'den gelen 200 bin kardeşimize kucak açan biziz" dedi.

PKK, DOĞU GERİ KALSIN İSTİYOR

Başbakan Davutoğlu, şehirleri tahrip edenlerin son 12 yılda gerçekleştirdikleri çok geniş katılımları, demokratikleşme çabalarını ve ekonomik kalkınma projelerini hedef aldığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Demokratikleşme konusunda Türkiye'nin son 12 yılda aldığı mesafeyi hepiniz yakından biliyorsunuz. 1987'de başlayan ve 46 kez uzatılan OHAL'i kaldıran biziz. DGM'leri kapatıp, EMASYA Protokolü'nü kaldıran, siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran, Türkiye'de 80'li yıllardan kalan acı hatıraların izlerini silen biziz. Bu yapılan vandalizm çözüm sürecini sabote etmek isteyenlerin hedefinin sadece Kobani değil, Türkiye'nin geleceği ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki kalkınma projelerinin engellenme çabasıdır."

"ZARARLAR KARŞILANACAK"

Davutoğlu, Kobani'deki gelişmeleri bahane eden "teröristlere, vandalizm ve şiddet meraklılarına" karşı verilecek en güzel cevabın milletin birbiriyle dayanışması olduğunu vurguladı. Davutoğlu, selam vermenin güzelliklerini anlatarak, farklılıklarına bakmaksızın, herkesi milli birlik ve kardeşlik adına birbiriyle selamlaşmaya davet etti ve "selam kampanyası" başlatılması konusundaki çağrısını yineledi. Şiddet olaylarında zarar gören kamu binaları ile işyerlerinin en kısa sürede daha iyi şekilde ihya ve inşa edileceklerini bildiren Davutoğlu, vatandaşların zararlarının tazmin edileceğini ifade etti. Davutoğlu, "En kısa zamanda tahrip edilen işyerleri eskisinden daha iyi hale getirilecek. Kamu otoritesi ve kamu düzeni bir daha sarsılmayacak şekilde korunacak, güçlendirilecek" dedi.
Çözüm sürecinde sadece milleti muhatap aldıklarını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:"Türkiye, 2023 hedefleri doğrultusunda atacağı adımlar hiçbir şekilde vandalizme feda edilmeyecek."

"HİÇ TEREDDÜT ETMESİNLER"

Başbakan Davutoğlu, gelecek aylarda bütün bakanlarla doğu ve güneydoğudaki şehirleri gezeceklerini ve zararları tespit edeceklerini bildirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yaraları saracağız ve yolumuza devam edeceğiz. Böyle bir kaostan, kargaşadan medet umanlar da görecekler ki Türkiye'de güçlü bir milli irade var. Türkiye'nin ve bu ülkenin her bir santimetrekaresiyle ilgili hayali, iddiası olan Hükümet var ve o Hükümetle birlikte hareket etmeye kararlı bir millet var. Bunu gördükçe onlar da tuzaklarının fayda getirmeyeceğini anlayacaklar. Bütün üyelerinize, döndüğünüzde bütün hemşehrilerinize bu selamlarımızın yanında şu mesajları da iletin: Devletlerine güvensinler, hiç tereddüt etmesinler. İnşallah bütün bu yaraların sarılması yanında, kamu düzeni ve çözüm süreci bağlamında atacağımız adımlarla parlak bir gelecek onları bekliyor. "

Kaynak: UlkeHaber.com

Son Dakika Güncel Yaraları Saracağız! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement