Yeni Hayatlar Tekirdağ'da İzleyiciyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Yeni Hayatlar Tekirdağ'da İzleyiciyle Buluştu

Yeni Hayatlar Tekirdağ\'da İzleyiciyle Buluştu

Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen ‘Yeni Hayat’ filmi Tekirdağ’da izleyici ile buluştu.

07.12.2015 13:20

Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen 'Yeni Hayat' filmi Tekirdağ'da izleyici ile buluştu. Duygu dolu anların yaşandığı gösterim sonunda filmi izleyen pek çok kişi, İl Sağlık Müdürlüğü'nün kurduğu organ bağışı standını ziyaret ederek organlarını 'yeni hayatları' kurtarmak için bağışladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da organlarını bağışlayarak projeye destek olanlara öncülük etti.

Sponsorluğunu Medical Park Hastaneler Grubu'nun üstlendiği Yeni Hayat belgeseli, henüz 3 yaşındaki Hasan Hüseyin'in, 53'ündeki Mustafa Kemal'in, 14 yaşındaki Elif'in ve bağışlayacağı organ ile kendisini hayata döndürecek kahramanını bekleyen binlerce insanın hikayesini anlatarak, organ bağışının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi'ndeki etkinliğe Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi'nden Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz, Gazeteci Yazar Tuluhan Tekelioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAĞIŞÇI SAYISI SADECE 130 BİN

Organ bağışı konusunda halkı daha duyarlı olmaya çağıran Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi'nden Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz, Türkiye'de 68 bin kişinin diyalize girdiğini ifade etti. Yavuz, "68 bin kişi haftada 3 gün diyaliz makinesine bağlı olarak hayatlarını devam ettiriyor. Türkiye'de 1978'den beri nakil yapılıyor ama hala bağışçı sayımız 130 bin. Yüzde 80 ile dünyada en fazla canlı nakil yapan ülkeyiz, bu konuda çok başarılıyız. Son dönemlerde maalesef 4 beyin ölümü vakasından sadece 1'inin ailesi organ bağışını kabul ediyor. Halbuki bunlardan hepsi kabul etse, ülkemizdeki yıllık nakil sayısı 3 binden 5 bine çıkar. Diyalize giren hastamız 68 bin. Listede kayıtlı 20 bin hastamız var" dedi.

ORGAN BULMAK PİYANGO ÇIKMASI KADAR ZOR

Belgeselin yönetmeni gazeteci yazar Tuluhan Tekelioğlu, Tekirdağ'ın organ bağışına dikkat çekmek üzere çektikleri Yeni Hayat filminin gösterildiği 7'nci şehir olduğunu belirtti. Bir kişiye verilebilecek en güzel hediyenin yeni bir hayat olduğunu söyleyen Tekelioğlu, "Organ bağışıyla hayatı değişen insanlarımızın hikayelerini bugüne kadar Tarsus, Samsun, Antalya, Antakya, Ankara, İstanbul ve son olarak Gaziantep'te seyirciyle buluşturduk. Şimdi de Tekirdağ'dayız. Bir kişiye verebilecek en güzel hediye Yeni Hayat'tır. Umarım bu film sayesinde birçok kişi organlarını bağışlamaya karar verecektir. Hedefimiz gelecekte bin organ bağışı ile yeni hayat sağlamak" şeklinde konuştu.

İLK BAĞIŞI BELEDİYE BAŞKANI ALBAYRAK'TAN

Film bitiminde ilk organ bağışını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaparak öncü oldu. Etkinlik sonrası çok sayıda Tekirdağlı, İl Sağlık Müdürlüğü'nce kurulan organ bağışı stantlarına koşarak organ bağışı yaptı. Organlarını bağışlayarak bu harekete öncülük eden Başkan Albayrak, gösterilen yoğun ilgiye ve rekor sayıdaki bağış için Tekirdağlılara teşekkür etti. Program sonrası etkinliğe gelen Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz'un hastaları, organ bağışında farkındalık oluşturmak üzere düzenlenen bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutladı.

FİLMİ İZLEYENLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Medical Park Hastaneler Grubu'nun desteğiyle düzenlenen etkinlikte, organ bağışı konulu 'Yeni Hayat' filmi vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Konuşmaların ardından film gösteriminin yapıldığı sahnede duygulu anlar yaşandı. Organ bağışı bekleyen insanların gerçek öykülerinin birebir yansıtıldığı filmi izleyen Tekirdağlılar gözyaşlarını tutamadı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeni Hayatlar Tekirdağ'da İzleyiciyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement