Yeni Zelanda'da "Gazetecinin İzlendiği" İddiası - Son Dakika
Güncel

Yeni Zelanda'da "Gazetecinin İzlendiği" İddiası

Yeni Zelanda\'da "Gazetecinin İzlendiği" İddiası

Sunday Star Times: "Yeni Zelanda ve ABD, Afganistan'da görev yapan bir serbest gazeteciyi takibe aldı" Yeni Zelanda: "İddianın dayanağı yok"

29.07.2013 12:13

Yeni Zelanda'da ordunun, ABD'deki istihbarat servislerini de arkasına alarak Afganistan'da görev yapan bir serbest gazeteciyi takibe aldığı iddia edildi. Yeni Zelandalı yetkililer iddiayı yalanlandı.

Sunday Star- Times gazetesinde yayımlanan haberde, Amerikan basın kuruluşu McClatchy için çalışan Yeni Zelandalı serbest gazeteci John Stephenson'un telefon kayıtlarının ordu tarafından edinildiği, ABD istihbarat servislerinin de buna yardımcı olduğu ileri sürüldü. "İzleme" iddiasına, "Stephenson'un Afganistan'daki mahkumlara nasıl davranıldığına ilişkin haberlerinin, orduyu rahatsız etmesi" gerekçe gösterildi.

Yeni Zelanda Başbakanı John Key, ülkesinin gazetecileri izlemediğini ancak teorik olarak gazetecilerin bazen "izleme ağlarına" takılmasının mümkün olabileceğini söyledi.

Seul'u ziyaret eden Key, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Faraza, Amerikalıların izlemeye aldığı bir Taliban üyesini arayan gazeteci, kayıtlarda görünecektir.  Stephenson'un durumunun bu olduğunu söylemiyorum tabii" diye konuştu.

-"Kanıt yok"

Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri üst düzey yetkilisi Tim Keating de yaptığı açıklamada, "Şu aşamada iddialara dayanak teşkil edecek bir bilgi tespit etmedik"  dedi.

Keating'in açıklamasına Savunma Bakanı Jonathan Coleman'dan da destek geldi. Coleman, "Savunma Kuvvetlerinin ya da bir başka kurumun Stephenson'u izlemeye aldığına ilişkin kanıt bulunmadığını" söyledi.

Haberi yayınlayan gazete "güvenilir bir kaynağa" dayandırdığı haberinin arkasında olduğunu vurguladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Zelanda'da 'Gazetecinin İzlendiği' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement