Ygs'ye Girecek Şırnaklı Öğrenciler - Son Dakika
Güncel

Ygs'ye Girecek Şırnaklı Öğrenciler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çevre illerden gelen öğrencilerin araçlardan inişleri Yemekhanede yemek yemeleri Öğrencilerin kalacakları yerlerden görüntüler Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay'ın açıklamaları YGS'ye girecek Şırnaklı öğrenciler Yükseköğretime Giriş Sınavı'na (YGS) girmek için Siirt'e gelen Şırnaklı öğrencilere, tüm imkanlar seferber edildi.

12.03.2016 17:51

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çevre illerden gelen öğrencilerin araçlardan inişleri

Yemekhanede yemek yemeleri

Öğrencilerin kalacakları yerlerden görüntüler

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay'ın açıklamaları YGS'ye girecek Şırnaklı öğrenciler

Yükseköğretime Giriş Sınavı'na (YGS) girmek için Siirt'e gelen Şırnaklı öğrencilere, tüm imkanlar seferber edildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), güvenlik gerekçesi ile Şırnak'ta YGS'yi iptal edip, girecek öğrencilerin sınav merkezini Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt olarak değiştirmesinin ardından Siirt'e gelen öğrenciler için konaklama, yol, yemek ve tüm ihtiyaçların karşılanması için ilgili tüm birimler harekete geçirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnak'tan gelen öğrenciler için 2 öğrenci yurdu, pansiyon ve Öğretmenevi'nin hazırlandığını söyledi.

Her türlü tedbiri aldıklarını ve Şırnak'tan gelen öğrencilere her türlü imkanın seferber edildiğini kaydeden Suay, ortaöğretim pansiyonlarını Şırnak ve Cizre ile Silopi ilçesinden gelecek öğrenciler için boşalttıklarını belirtti.

Okul müdürlerini öğrencilere yardımcı olmaları amacıyla görevlendirdiklerini aktaran Suay, başvuran öğrencileri kalacakları yerlere yönlendirdiklerini bildirdi.

Gelecek bütün öğrencileri misafir edebilecek yerlerinin bulunduğunu ifade eden Suay, "Siirt'te 17 bin öğrenci sınava girecek. Biz her türlü tedbiri aldık. Dünden bu yana gelen öğrencileri de yönlendiriyoruz, herhangi bir problem yaşamadık" dedi.

Siirt'te gelen Şırnaklı öğrencilere için tarihi ve turistik yerler gezdirildi.

ÖSYM, bir süre önce, sınava Şırnak'ta girmek için başvuruda bulunan adayların, İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik içerikli yazısı doğrultusunda Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt'teki sınav merkezlerinden birinde sınava alınacaklarını açıklamıştı.

Ygs\'ye Girecek Şırnaklı Öğrenciler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ygs'ye Girecek Şırnaklı Öğrenciler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement