Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Sırasında Ölen 2 Kişinin Cenazesinde Olaylar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Sırasında Ölen 2 Kişinin Cenazesinde Olaylar Çıktı

Yüksekova\'da Sokağa Çıkma Yasağı Sırasında Ölen 2 Kişinin Cenazesinde Olaylar Çıktı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlar sırasında ölen 2 kişinin cenaze töreninde de olay çıktı.

22.11.2015 15:37  Güncelleme: 16:12

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile mahalle aralarındaki hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar sırasında ölen 2 kişinin cenaze töreninde olaylar yaşandı. Olayları başlatan gruba tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahalede bulunarak kalabalığı dağıttı.

ÇATIŞMALARDA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yüksekova ilçesinde 2 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürerken, hendek kapatmaya giden polisler ile mahalle aralarında terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'liler arasında çıkan çatışmalar sırasında 17 yaşındaki M. Reşit Arıcı ile 29 yaşındaki Naim Noyan öldü.

YAKINLARI TARAFINDAN MORGDAN ALINDI

Otopsinin tamamlanmasının ardından Arıcı ve Noyan'ın cenazeleri yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesi morgundan alındı.

OLAY ÇIKARAN GRUBA MÜDAHALE

Cenazelerin Yüksekova'ya getirilmesi sırasında bir grup Şemdinli yolu üzerinde toplanarak bekledi. Polis sokağa çıkma yasağının devam ettiğini hatırlatarak kalabalığın dağılmasını istedi.

Grup direnince güvenlik güçleri tazyikli su gaz bombasıyla müdahalede bulunarak kalabalığı dağıttı.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Olaylar devam ederken cenazeler başka bir yoldan Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa götürülerek toprağa verildi.

"ÖZ YÖNETİM İLANINDA ISRARLIYIZ"

Cenazenin toprağa verilmesi ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Kürtlerin kendi kimlikleriyle yaşayıp, kendi kendilerini yönetmek istediklerini söyleyerek 'öz yönetim' ilanında ısrarlı olduklarını söyledi.

SINAVA GİRENLERE İZİN VERİLDİ

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı sürerken Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı'na (ALES) giren adayların Hakkari ve Van'a gitmelerine izin verildi.

ALES'e Hakkari ve Van'da girecek adaylar için minibüs kaldırılırken, bazı aileler de özel araçları ile yola çıktı. Sınav giriş belgesini gösteren adaylara güvenlik güçleri izin verdi.

KAYMAKAM SINAVA GİRECEKLERİ SEVİNDİRDİ

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet de Facebook hesabından yaptığı paylaşımda ALES'e gireceklerin mağdur edilmeyeceğini belirtti. Kaymakam Çenet, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Sevgili Öğrenciler; hepiniz biliyorsunuz, Yüksekova ilçemizde bozulan kamu düzenini yeniden tesis etmek üzere dün itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Ancak, pazar günü bazı öğrencilerimiz Hakkari veya Van ilimizde ALES'e girmek için uzun zamandır sınava hazırlanıyorlar idi. Biz sayın Hakkari Valimiz ve Hakkari Emniyet müdürümüz ile konuyu görüştük. 22 Kasım Pazar günü ALES giriş belgesini polis veya jandarma noktalarımızda arkadaşlarımıza gösterenlerin geçişlerine izin verilecek ve sınava girişleri böylece sağlanacaktır. Kıymetli halkımıza ilanen duyurulur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Sırasında Ölen 2 Kişinin Cenazesinde Olaylar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (66)

  • mardinli : şehitlerimizin yolundayız biji berğedana colemerg 16 41 Yanıtla
  • izmirli: gebertin hepsi pkklı 38 3 Yanıtla
  • mir: Ey dinsiz ve kafir örgut pkk.hdp.kck.ypg.yenileceksiniz. 25 12 Yanıtla
  • bozkurttt: ikileş yetmez leşdediğin 2 yüzbin 2 olmalı 30 3 Yanıtla
  • URFALI: Ölen iki terörist. 22 9 Yanıtla
  • Recep tayyip erdogan: Pkkyı topragin altina gömecegiz operasyonlarimiz kışında sürecek 23 8 Yanıtla
  • merkez: kürtleri tamamen ortadan kaldırana kadar devam türkmenleri ortaya yerleştirsin devlet kürtlerin hepsini sınır dışı etsin. 18 12 Yanıtla
    kürt: seni sınır dışı etmeleri lazım vatan seven kürt asıllıları da düşman edeceksin hayin olanlara lafını et masumları niye kayıton devleti parçalamak mi istiyon 9 0
  • ANTİ ESEDULLAH TİMİ: Sivil halka kurşun sıkan akp polisi akp hükümeti gün gelecek döktüğü kanda bogulacaklar 7 21 Yanıtla
  • mardinli : allah rahmet eylesin şehitlerimize 5 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement