Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi

Yüksekova\'da Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi

Önceki gün saat 23.30'da sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Yüksekova'da bugün saat 07.00'de camilerden yapılan anonslarla yasağın kaldırıldığı duyuruldu.

28.08.2015 08:34  Güncelleme: 10:38

Hakkari Valiliği tarafından Yüksekova için önceki gün saat 23.30'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün saat 07.00'de sona erdi. Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı camilerden yapılan anonslarla vatandaşlara duyuruldu.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Yüksekova ilçesinde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, Yüksekova ilçe merkezinde 26 Ağustos 2015 günü saat 23.30'dan geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Yüksekova ilçemizde yapılan çalışmalar sonucunda huzur ve asayiş ortamının tekrar sağlanması üzerine 28 Ağustos 2015 Cuma günü saat 07.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup, vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı konusunda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz" denildi.

KEPENKLER AÇILMADI

Hakkari Valiliği tarafından Yüksekova ilçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, ilçede kepenkler açılmadı. Nöbetçi fırın ve eczane dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu ilçe merkezinde alınan güvenlik önlemleri ise sürdürülüyor.

CHP VE HDP İNCELEME YAPACAK

Yüksekova'da bulunan HDP milletvekilleri ile ilçeye gitmek üzere yola çıkan CHP milletvekilleri de ilçede incelemelerde bulunacak. HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri, Tuğba Hezer, Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, MYK ve PM üyeleri ile CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar başkanlığındaki 4 milletvekili ve PM üyelerinin yer aldığı heyet, ilçede inceleme yapacak.

Milletvekillerinin yer aldığı CHP ve HDP'li heyetlerinin, olayların yoğun olarak meydana geldiği Orman, Eskikışla ve Mezarlık mahallelerinde ayrı ayrı gruplar halinde inceleme yapacakları; öğlen saatlerinde ise gözlemleri ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunacakları belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • ali: Yazsana doğruyu emeginizin hakkını verin.yuksekovada 7 yaşında çocuk olmuş ölenler hepsi sivil 0 2 Yanıtla
  • PAYASLI: ŞEHİR İT SÜRÜLERİNİN BOL OLDUĞU .. 1 0 Yanıtla
  • PAYASLI: ÇIKAN TERÖRİSTTİR VURUN ABİ 1 0 Yanıtla
  • İzmirli: Türk devleti dışarı çıkma diyorsa çıkmayacaksın...çıkarsan ölürsün bu kadar basit son metrekaresine kadar bizimdir bu ülke herkes haddi bilecek 1 0 Yanıtla
  • Realist: Ulan Allah tan korkmazlar 6 kişi yi öldürdünüz onlarca yaralı vatandaş var havan toplarıyla evlere attınız milletti katlettiniz ne teşekkürü 0 1 Yanıtla
  • tt: 0 0 Yanıtla
  • orak&çelik: bence şimmdi pkk ve türevlerine dolaylı destek verenlerin devleteki uzantıları 30 yıldır bize terörle mücadele oyunu izletmişler.ve şimdide çıkıp diyeceklerki biz 30 yıldır bu işi silahla çözemedik oturun anlaşın anlaşmada türkiyenin üçte birini ve kürtlerin kaderini marksist leninist kominist ,kürtlerin bütün değerlerine zıt müslümanların dışında herkesle dost olan bir örgüte teslim edin . 0 0 Yanıtla
  • pas: Kahrolsun pkk Ne Mutlu Türküm Diyene 0 0 Yanıtla
  • &!: ulan ne kadar hainsiniz kaniniz o kadar bozukki kizilay bile almaz 0 0 Yanıtla
  • cem cem : çıkmasınlar hepsi nasılsa pkk Ya yardım ediyor 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement