10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Adıyaman’da ki bürokratlar ve siyasiler mesaj yayınladı.

09.01.2015 17:56

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Adıyaman'da ki bürokratlar ve siyasiler mesaj yayınladı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Mehmet Metiner, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, Eski İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş yayınladığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında, çağdaş ve demokratik toplumun vazgeçilmez unsurlarından birisi olan basının ülkemizin demokratik gelişimine katkılarının büyük olduğunu kaydetti.

Vali Demirtaş, "Fedakar basın çalışanlarımız, halkımızın haber alma hakkını sağlayarak, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna aktarmak adına önemli bir görevi üstlenmektedir. İlimizin kalkınmasında, tanıtılmasında, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkılar sağlayan basınımızın ve fedakar basın emekçilerimizin, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla, Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde yerine getireceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi konusunda gösterdiği çabalarla ilimizin gelişimine ve kalkınmasına büyük destek sağlayan, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkıları olan ilimiz genelindeki tüm basın mensuplarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, bu uğurda gecesini gündüzüne katarak kutsal bir vazifeyi icra eden bütün basın emekçilerine ve ailelerine sağlık, esenlik ve mutluluklar diliyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, basının aydınlatıcı, iyi ve doğru gösterici, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olduğunu belirterek, "Çağın en dinamik mesleklerinden olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu bulunmaktadır. Her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek ve hiçbir zaman yılmadan, usanmadan görevlerini ifa etmektedirler. Bu güzide mesleğin ve basın camiasını toplum olarak her zaman takdir ve saygıyla izlemeye devam etmekteyiz. Bu vesileyle değerli basın mensubu kardeşlerimin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, her zaman yanımızda olan gazetecilerimizin kendilerine ve ailelerine sağlık ve başarılar temenni ediyorum" dedi.

Milletvekili Murtaza Yetiş ise, toplumun vicdanı olan gazetecilerin aynı zamanda her bir vatandaşın gözü, kulağı olduğunu ifade ederek, "Güçlü demokratik bir toplum için gazetecilerin rahatça görevlerini ifa etmeleri, çalışmalarını sürdürmeleri bir gerekliliktir.

Basın tüm toplumun haberdar olması açısından demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir ve her basın çalışanı bu anlamda çok önemli bir görev yerine getirmektedir. Açık bir toplumun oluşumuna önemli katkılar sunan basın mensupları aynı zamanda herkesin kendi düşüncesini kolayca ve rahatça belirtmesine, her fikrin açıkça toplumda yer bulmasına, insan hakları ve daha birçok önemli konuda toplumun bilinçlenmesine vesile olmaktadır. Çağdaş ve açık bir toplumun tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanmasında basının yeri yadsınamaz bir gerçektir. Çok önemli süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde basın mensuplarımıza gerçeklerin düzgün bir şekilde topluma iletilmesi noktasında çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Basın mensuplarımızca objektif, tarafsız, cesurca bir tavrın sergilenmesi ideal bir toplumun oluşumuna da katkı sağlayacaktır. Dünyadaki gelişmelerden bizleri haberdar edebilmek adına görevlerini yerine getirirken canını bile feda etmekten çekinmeyen basın mensubu her bir arkadaşımızın, güçlü demokratik bir toplum için çabalarını sürdüren bu konuda emek veren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ise mesajında, "Gazetecilik mesleğinin ilkelerini kendine benimsemiş, tarafsız, adil, bağımsız, kişilerin özel hayatlarına saygılı, kışkırtıcı ve ayrımcı bir dil kullanmayan, kamuoyunu aldatmaya yönelik haberler yapmayan gazetecilerimiz, mesleğini zor şartlar altında icra ederek, insanları doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı içinde bilgilendirmektedir. Gazetecilik mesleği zannedildiği kadar kolay bir meslek değildir. Kitle iletişim araçlarından birisi olan gazetecilik, kamuoyunu aydınlatma, haberdar etme ve bilgilendirme amacını taşır. Bu alan, toplumda meydana gelen ekonomik, siyasal, kültürel, sportif, adli olaylarla ilgili her türlü haberin yayınlanması etkinliğini içerir. O sebeptendir ki dördüncü kuvvet olarak bilinen basının gücü tartışılmaz. Tabi ki doğru ve zamanında bilgi almak da vatandaşın en doğal hakkıdır. AK Parti hükümetimiz, güçlü basının oluşması için gece gündüz demeden, üzerindeki sorumluluğun bilincinde hareket etmekte olup, Türk Basınının güçlendirilmesi için birçok somut faaliyet yürütmektedir" dedi.

Milletvekili Salih Fırat ise, "Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından olan basın, her zaman ve her yerde doğru, tarafsız, ilkeli haber vererek, objektif davranarak haber alma özgürlüğümüzü sağlayan en etkili araçtır. Sürekli kendini yenileyerek daha kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda çalışan, kamuoyu ve kamu arasında köprü kuran, kamuoyunun nabzını tutan, ülkemizin gelişen ve güçlenen demokrasisine önemli katkıları olan basınımız görevini büyük gayretler sarf ederek yerine getirmektedir. Bu önemli görevi icra eden başta yerelde çalışan gazetecilerimiz olmak üzere tüm gazetecilerimizin bu özel gününde yanında olduğumuzu belirtir 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım" diye konuştu.

Milletvekili Mehmet Metiner, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, "Bugün 10 Dünya Çalışan Gazeteciler Günü. Gazeteciliğe fiilen emek veren, derdini ve sıkıntısını çeken, gece gündüz demeden haber peşinde koşan ve çok zor şartlar altında çalışan gazeteci kardeşlerimin günü. Tüm meslektaşlarımın bu önemli gününü kutluyorum. Halkın özgürce haber almasına katkı sağlayan, halkın sorunlarını, sıkıntılarını, sevinçlerini kamuoyuna yansıtan bir mesleğin mensuplarısınız. Her zaman güzel haber verme şansınız olmuyor ama üzülerek de olsa, kötü haberleri bizlerle paylaşıyorsunuz. Bütün bunları yaparken, gerek sosyal imkanlarınızın, gerekse ekonomik imkanlarınızın kifayet etmediğini de biliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise mesajında, "Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar. Basın çalışanlarımızın prensipli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde yerine getirdikleri bu önemli görevleri için teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen ise, "Gazetecilik mesleği, özellikle fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile çalışan basın mensuplarımız sayesinde Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar önemli gelişmeler sağlamıştır. Demokrasinin yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları vardır. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Onların bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepimizin görevidir. Fedakarca çalışarak halkımızı aydınlatan değerli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Tüm basınımıza ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür eder, basınımızın temel taşı olan fikir işçisi gazeteci arkadaşlarımıza, başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Eski İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı İbrahim Halil Fırat ise, gazetecilik mesleğinin fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu söyleyerek, "Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile çalışan basın mensuplarımız sayesinde Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar önemli gelişmeler sağlamıştır. Demokrasinin yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları vardır. Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Onların bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepimizin görevidir. Fedakarca çalışarak halkımızı aydınlatan değerli gazetecilerimizin 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Tüm basınımıza ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür eder, basınımızın temel taşı olan fikir işçisi gazeteci arkadaşlarımıza, başarılar diliyorum"

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise mesajında, "Basın mensupları insanoğlunun bilgi ve öğrenme açlığı yüzyıllardır süregelen bir olgudur. Çevremizde ve Dünya'da olan biteni öğrenme ve bunları da çevremiz ile paylaşma bir ihtiyaçtır. Zor ancak, son derece önemli bir görevi fedakarca ifa eden gazeteciler, milletimizin duyan kulağı, gören gözü, konuşan dili, yazan eli ve hak terazisinden sapmayan vicdanıdır. Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet edenbasın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Hükümetin, basın mensuplarının sosyal hakları ile ilgili ciddi çalışmalar yapması gerektiğini savunan ve gazetecilerin halkın gözü ve kulağıdır. Gazetecilik mesleği zor olduğu kadar meşakkatli bir iştir. Bu mesleği icra eden arkadaşlarımız ailelerinden ve sevdiklerin çoğu zaman günlerce uzakta kalmaktalar. Hatta basın mensupları ölümle burun buruna gelerek, mesleklerini icra ediyorlar. Bu kadar zor bir mesleği canı gönülden yürüten basın mensupları ne yazık ki, ülkemizde gerekli iyileştirmelerden yararlanamıyorlar. Basın mensupları yazın sıcağın altında kışın ise dondurucu ve yağışlı havalarda dahi görevlerini yerine getiriyorlar. Hükümetin basın mensuplarının sosyal hakları üzerinde ciddi çalışmalar yapmasını bekliyoruz" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement