11. Dil ve Kültür Festivali Çorlu Etkinliği Coşkuyla Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

11. Dil ve Kültür Festivali Çorlu Etkinliği Coşkuyla Gerçekleştirildi

11. Dil ve Kültür Festivali Çorlu Etkinliği Coşkuyla Gerçekleştirildi

11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Çorlu etkinliği, 60 binin üzerinde kişinin katılımıyla Cumhuriyet parkında gerçekleşti.

13.06.2013 08:52

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Çorlu etkinliği, 60 binin üzerinde kişinin katılımıyla Cumhuriyet parkında gerçekleşti.

Sunuculuğunu TRT Spikeri Ersin Düzen ile Kırgızistanlı öğrenciler Diana ve Aybek'in yaptığı etkinliğe Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çorlu Kaymakamı Hulisi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılımıyla gerçekleşen, 11. Dil ve Kültür Festivali Tekirdağ il etkinliğine, 5 kıtadan 65 öğrenci katıldı. Başta Trakya yöresi olmak üzere birbirinden güzel türkü ve şarkıları seslendiren Olimpiyat öğrencileri, Tekirdağ halkına unutulmaz bir gece yaşattı.

Tekirdağ valisi yaptığı konuşmada 5. ve 6. dönem Tekirdağ milletvekili Yahya Kemal Beyatlı'nın "Bizi ezelden ebede kadar bir millet halinde koruyan ve birbirimize bağlayan Türkçedir. Bu dil Türkçe ağzımda anamın ak sütüdür." sözünü dile getirdi.

Çorlu Belediye başkanı Ünal Baysan yaptığı konuşmada; " Bu akşam inanıyorum ki hiç unutamayacağımız bir anıyla buradan ayrılacağız. Haritada yerini göstermekte zorluk çektiğimiz ülkelerden evlatlarımız geldi. Öncelikle o evlatlarımızı bize emanet eden anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Dünyanın çeşitli yerlerinde belki bundan önce Türkiye'nin adını bilmiyorlardı, ama şimdi bizden çok daha güzel Türkçe konuşuyorlar. Bizim bir sloganımız vardı bu adımız Çorlu soyadımız Türkiye idi ama şimdi adımız Çorlu soyadımız Dünya oldu."

diyerek konuştu.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Çorlu belediye başkanına plaketini Tekirdağ valisi Ali yerlikaya verirken sponsorlar Ballıoğlu grup, Yerciler et mangal, Şenay yapı denetim, Kınık mobilya, Dinamik rampaya, Güneş anaokulu ve Çetin güvenliğe de Çorlu belediye başkanı Ünal Baysan plaketlerini verdi. Pakistanlı Muhammed ise İbrahim Tatlıses'e ait olan 'Usta' şarkısıyla izleyenleri adeta büyüledi. Muhammed şarkısını bitirdiği an tüm izleyiciler hep birlikte şarkıyı tekrar söylemesi için bir daha sloganları attı. Organizasyon, muhteşem Havai fişek gösterileri eşliğinde son buldu.

(RT)

13.06.2013 08: 42: 33

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 11. Dil ve Kültür Festivali Çorlu Etkinliği Coşkuyla Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement