14 Ağustos Dünya Rabia Günü" - Son Dakika
Güncel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü"

Anadolu Platformu: "Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır' anlayışıyla, haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, her zaman mazlumun yanında ve zalimin karşısında olacağız"

14.08.2014 17:42

Anadolu Platformu, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Platformdan yapılan yazılı açıklamada, yeni dünyan kurulduğu, 19'uncu yüzyıl sonlarındaki savaş yıllarında oluşan kavram ve kurumlarla 21'inci yüzyılı açıklamanın mümkün olmayacağı belirtildi.

Adaletten, barıştan, hürriyetten yana yeni dünyanın kurulması ve bir yıl önce Mısır'daki Rabia katliamının milat kabul edildiği aktarılan açıklamada, "Bir topluluğa yöneltilmiş haksızlık ve zulüm, bütün halklara yöneltilmiş tehdit ve tehlikedir. Her topluluk layık olduğu gibi idare olunacağına göre asıl değişmesi gereken bizleriz. Ahlaklı bireyler olmadan özgür toplum hedefine ulaşamayız. Özgür toplum, adil devleti inşa edebilir. Biliyoruz ki adalet olmadan barış, barış olmadan hiçbir özgürlük güvence altına alınamaz" ifadesine yer verildi.

Rabia olayının Müslümanların uyanışı, geleceğin ihyası ve inşası için ciddi şok etkisi meydana getirdiği vurgulanan açıklama, şöyle devam etti:

"Rabia katliamı, Batı'nın öteki yüzünü, çıkarları söz konusu olduğunda ilkelerini nasıl ayaklar altına aldığını tüm dünyaya gösterdi. İçimizdeki yerli işbirlikçilerinin kimler olduğunu gösterdi. Örgütlü olmanın, kararlılık ve cesaretin önemini gösterdi. Bölgemizde yaşanan olaylar, Tunus, Libya, Suriye, Irak, Yemen, Doğu Türkistan, Filistin, Kudüs, Gazze ve dünyanın başka yerlerinde yaşanmakta olan olaylar aynı gerçeklerden neşet etmektedir. Bizler Müslümanlar olarak, mezhebi, etnik tartışmaları ve soğuk savaş döneminde çizilmiş yapay ülke sınırlarını bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmek zorundayız. Bizler alemlere rahmet  gönderilen Peygamber'in ümmeti olarak, bütün mazlumlarla ve erdemli insanlarla ittifak etmeliyiz."

Bilim, sanat ve felsefe temelinde, hikmetli her şeyi kabul eden anlayışa ihtiyaç bulunduğu belirtilen açıklamada, 9. Anadolu Buluşmaları dolayısıyla herkesi doğru yönde ve ileri hareket etmeye çağırdıkları vurgulandı.

Açıklama, şöyle sona erdi:

"Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır' anlayışıyla, haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, her zaman mazlumun yanında ve zalimin karşısında olacağız. Mısır'da, Suriye'de ve Irak'ta hala devam etmekte olan zulüm karşısında sessiz kalan ve zalimlere destek veren ülkeleri ve örgütleri protesto ediyoruz. Anadolu Platformu olarak Rabia olaylarının yıl dönümünde, çağımızın azgın ve zalim Firavunlarının, Muhammed Mursi ve dava arkadaşlarının ölüme meydan okuyan kararlı ve onurlu duruşları karşısında yenilgiye uğrayacaklarına inancımızı tazeliyor ve Mısır zindanlarındaki mücahitleri selamlıyoruz." - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement