19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk\'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Muğla ve ilçelerinde çelenk sunma töreni düzenlendi.

19.05.2014 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Muğla ve ilçelerinde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Muğla'daki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bekir Çeker ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Soma'daki maden facisası nedeniyle diğer resmi etkinliklerin iptal edildiği törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'yla tören sona erdi.

Bodrum Belediye Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Törene, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkan Vekili Abdülmecit Poyraz, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yarbay Erol Ürküt ile daire amirlerinin yanı sıra izinde olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Soma'daki maden facisası nedeniyle diğer resmi etkinliklerin iptal edildiği törende konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ateşinin başlangıcı 19 Mayıs'ın, birlik ve beraber içerisinde yapılan mücadelenin önemini hatırlattığını söyledi.

Kocadon, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle üzüntü duyduklarını belirterek, "Madende şehit olan emekçilere Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum" dedi.

Yatağan ilçesi'nde Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin anıta sunulmasının ardından, Atatürk ve şehitlerin yanı sıra Soma'daki maden kazasında yaşamlarını yitiren maden işçileri için de saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada bayrağını göndere çeken öğrencilerin ise Soma'daki maden faciası nedeniyle siyah tişört giydiği gözlendi.

Ortaca'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle çelenk sunma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, CHP Muğla Millet vekili Nurettin Demir, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Gürkan, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan ve öğrencilerin çelenk sunmalarının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.

Soma'daki maden faciası nedeniyle ilçedeki diğer resmi etkinlikler iptal edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tarakçı Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sundu.

Törene, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

İlçede, Fethiye Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen gençlik konserleri Soma'daki maden ocağı faciası nedeniyle iptal edilmişti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement