19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da törenlerle kutlandı.

19.05.2016 13:24

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da törenlerle kutlandı.

Gaziantep'te Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlama, Kamil Ocak Stadı'ndaki gösterilerle devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, bin lise öğrencisine dağıtılacak bisikletlerin 100'ünü sahiplerine teslim etti.

Bir öğrenciye verdiği bisiklete binerek kısa bir tur atan Yerlikaya, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Gaziantep Üniversitesi öğrencileri ve halk oyunları ekiplerinin yanı sıra ilkokul öğrencilerinin de gösteriler sergilediği kutlamalar etkinliklerle devam etti.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'taki kutlamalar, Atatürk Meydanı'ndaki törenle başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunduğu törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kabakçı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bu yıl 15-21 Mayıs arasında gençlerin yoğun katılım sağladığı bir dizi program organize ettiklerini ifade eden Kabakçı, etkinliklerin gün boyu devam edeceğini kaydetti.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'daki törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Şehitlik Anıtı'na çelenk sunuldu.

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından öğrenciler ellerindeki Türk bayraklarıyla Şehitlik Anıtı'ndan Rabia Meydanı'na kadar yürüdü. Burada devam eden etkinliğin açılışında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, günün anlamına ilişkin konuşma yaptı.

Etkinliklerde öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Vekili Uğur Sezer ve protokol üyeleri, spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere madalya ve hediyeler verdi.

Malatya

Malatya'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu'nda tören düzenlendi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Sadi Fındıklı, Türk milletinin tarihte örneğine ender rastlanacak bir kurtuluş mücadelesi destanını etnik, mezhepsel ve benzeri farklılıkları bir kenara bırakarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazdığını belirtti.

Tüfeğiyle Türkiye'yi işgal etmek isteyenlerin bugün farklı taktikler denediğini ifade eden Fındıklı, "Aynı kesimler bugün de bizzat gelmeyip, taşeron hain terörist gruplarla iş birliği yapıp onları destekleyerek eski davalarını hala sürdürmektedirler." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik ve halk oyunları ekibi gösteriler sundu.

Programda Malatya Valisi Süleyman Kamçı, ihtiyaç sahibi okullar için hazırlanan yardım malzemelerini dağıttı.

Programa, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan kent merkezindeki Atatürk Anıtına çelen koyan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 19 Mayıs tarihinin Kurtuluş Savaşının başlatıldığı önemli bir gün olduğunu kaydetti.

Adıyaman

Adıyaman'daki kutlamalar, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından, çeşitli spor dallarından gençler gösteriler yaptı. Gösteriler sonunda ay-yıldızlı Türk Bayrağını açan gençler uzun süre alkışlandı. Vali Mahmut Demirtaş, gençlerin kendisine takdim ettiği bayrağı öperek aldı.

Törene Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ercan Atasoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Ağır Ceza Başkanı Ahmet Şeker, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement