2009 Seçimlerini Kaybeden 4 Adaydan 3'ü Bu Sefer Kazandı - Son Dakika
Güncel

2009 Seçimlerini Kaybeden 4 Adaydan 3'ü Bu Sefer Kazandı

2009 Seçimlerini Kaybeden 4 Adaydan 3\'ü Bu Sefer Kazandı

2009 seçimlerinde kaybetmesine rağmen bu seçimlerde tekrar AK Parti'den aday gösterilen 4 kişiden 3'ü belediye başkanlığını kazandı.

01.04.2014 09:05

2009 seçimlerinde kaybetmesine rağmen bu seçimlerde tekrar AK Parti'den aday gösterilen 4 kişiden 3'ü belediye başkanlığını kazandı.

2009 seçimlerini kaybetmesine rağmen bu seçimlerde tekrar aday gösterilen Menderes Türel, Sami Aydın ve Ercan Çimen AK Parti'nin yüzünü güldürürken, Hamza İnce bu seferde kazanamadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en çok önem verdiği illerden biri olan ve çok çekişmeli geçen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel 2009 seçimlerinde kaybetmişti. Türel bu seçimlerinde yine CHP'li rakibi Mustafa Akaydın ile çekişmeli bir seçim yaşadı. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre yüzü gülen bu sefer AK Partili Türel oldu.

AK Parti'nin 2009 seçimlerini kaybetmesine rağmen tekrar aday gösterdiği bir diğer ise Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın oldu. Büyük Birlik Partili rakibi Doğan Ürgüp'e bu sefer fark atan Aydın belediye başkanlığını kazandı.

Kaybeden adayla AK Parti'nin seçime girdiği bir diğer il ise Gümüşhane oldu. Eski il başkanı Ercan Çimen de bu sefer belediye başkanlığını kazandı.

2009 seçimlerini kaybeden ve bu seçimleri de kazanamayan tek isim Sinop Belediye Başkanı adayı Hamza İnce oldu. İnce bu seçimlerde de CHP'li rakibi Baki Ergül'ü yenemeyerek belediye başkanlığını AK Parti'de iki defa üst üste kazanamayan isim oldu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 2009 Seçimlerini Kaybeden 4 Adaydan 3'ü Bu Sefer Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement