2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Politika

2014 Yerel Seçim Sonuçları

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kesin olmayan sonuçlara göre Çeşme, Foça, Karşıyaka, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova ilçelerinde seçimi kazandıklarını bildirdi.

30.03.2014 22:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kesin olmayan sonuçlara göre Çeşme, Foça, Karşıyaka, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova ilçelerinde seçimi kazandıklarını bildirdi.

Engin, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, İzmir'de oy sayımlarının devam ettiğini, kesin olmayan sonuçlara göre 6 ilçede seçimi kazandıklarını belirtti.

Bu ilçelerin Çeşme, Foça, Karşıyaka, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova olduğunu açıklayan Engin, şöyle konuştu:

"Televizyonlarda İzmir'de AK Parti'nin yüzde 33-34 oy aldığı ifade ediliyor. Ama bizim ulaştığımız sonuçlara göre, en önemli 6 ilçede AK Parti'nin oyları yüzde 10 ile 20 arasında değişiyor, yüzde 30'u aştığı bir ilçe yok. Özellikle eski metropol ilçelerde oy patlaması yaşıyoruz. Bizden ayrılıp aday olan arkadaşlarımızın sandıkta varlık gösteremeyeceği çok açık. AK Parti'nin oylarını arttırdığını söyleyemem, milletvekili seçimlerinde yüzde 34 oy almışlardı. Bu oranın 30 veya altına düşeceğini bekliyoruz."

Kiraz ve Aliağa ilçelerinde adaylarının seçimi başabaş sürdürdüğünü ifade eden Engin, "Kesin bir bilgi elimize gelmeden zaferi açıklamamız doğru olmaz. Önümüzdeki saatlerde Aziz Kocaoğlu, 3. dönem belediye başkanı olarak İzmirliler'e bir konuşma yapacaktır" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement