2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

MHP Trabzon Milletvekili Aydın: "Bugün iktidarın Çözüm Süreci adı altında yürüttüğü faaliyet iktidarın projesi değildir.

19.12.2014 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "Bugün iktidarın Çözüm Süreci adı altında yürüttüğü faaliyet iktidarın projesi değildir. Dayatma projesidir" dedi.

MHP Milletvekilleri Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu bütçeleri ile Gelir Bütçesi'nin görüşülmesi sırasında söz aldılar.

Aydın, Milli Savunma Bakanlığı bütçesi üzerinde grubu adına yaptığı konuşmada, zaman zaman bakanlık personelinin bir bölümüne yönelik yapılan düzenlemelerin kısmi iyileştirmeler sağladığını, ancak sorunların tamamına çözüm olmadığını söyledi.

Ordu emeklilerinin ve gazilerin sıkıntılarının giderilmesinin de bir zorunluluk olduğuna işaret eden Aydın, şehit ve malul çocuklarına sağlanan kamuda iş imkanından muharip gazilerin çocuklarının da yararlanması gerektiğini kaydetti.

"İktidarın uyguladığı savunma politikaları ülkemizi uçurumun kenarına getirmiştir" diyen Aydın, özellikle yakın coğrafyanın bir ateş çemberinde olduğunu, Türkiye'nin burada inisiyatifi kaybettiğini savundu.

Aydın, "Bugün iktidarın Çözüm Süreci adı altında yürüttüğü faaliyet iktidarın projesi değildir. Dayatma projedir. ve yeniden şekillendirilen Ortadoğu coğrafyasında kurulacak yeni yapılara Türkiye'nin de uygunluğunun sağlanması için zorlanarak Türkiye'nin itildiği bir durumdur" diye konuştu.

6-7 Ekim'de yaşanan olayların Türkiye'nin gelecekte karşılaşabileceği tehlikeli durumun ibretlik bir göstergesi olduğunu belirten Aydın, "Ortalık savaş yerine dönmüş, 50 kişi hayatını kaybetmiş, bu işi yapanlar emir alarak bunu yapıp Türk devletine ihtar çekecek duruma gelmişken bunun gerçek manada bir yorumunun yapılmaması da talihsizliktir" dedi.

-"Türk sporu bugün can çekişmektedir"

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de sporda başarıdan söz etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarından mezun olan gençlerin Bakanlıkta tercih edilmediğini söyleyen ve bunu eleştiren Uzunırmak, "Lisanslı spor artışından değil, müsabık artışından ve başarıdan söz ederseniz bizi ikna edersiniz" ifadesini kullandı.

Milli takım seçmelerinden varıncaya kadar bir çok alanda haksızlıklar yapıldığını ve yanlış sporcu politikası uygulandığını ileri süren Uzunırmak, "Devşirme sporculardan dopingli sporcular çıkmaktadır. Türk sporu bugün can çekişmektedir" dedi.

Konuşmasında Pasolig uygulamasını da eleştiren Uzunırmak, şunları söyledi:

"Bu Pasolig uygulaması akıllara başka şey getirmektedir. Acaba hükümet aleyhinde, Sayın Cumhurbaşkanı aleyhinde stadlarda gösteri yapılmasın diye mi bu Pasolig uygulaması diğer çıkarılan uygulamaların önüne geçmiştir? Buradan bir mantık yürütüyorum; eğer tribünler 'Tayyip Erdoğan çok yaşa', 'AKP hükümeti çok yaşa' deseydi, bu seyirci üzerinde hiçbir yaptırım olmayacak mıydı? Mükmündür ki olmayacaktı."

-"Çarşı devrimcidir ama darbeci değildir"

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın darbe iddialarıyla suçlandığını ifade eden Uzunırmak, "Ben Beşiktaş kongre üyesiyim. Çarşı farklı bir anlayıştır. Bunu bazıları anlayamazlar. Çarşı muhaliftir. Çarşı şevkatlice bazen destektedir. Çarşı bir ruhtur, duruştur, bir felsefedir. Çarşı devrimcidir ama darbeci değildir" şeklinde konuştu.

Uzunırmak, bir taraftar darbe iddiasıyla suçlanırken Gençlik ve Spor Bakanı'nın hiçbir değerlendirme yapmamasının kendilerini üzüntüye sevk ettiğini de söyleyen Uzunırmak, "Sayın Bakan neden ürküyorsunuz?" diye sordu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement