23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı\'na Doğru

Etkinlikler kapsamında, Lüleburgaz'da düzenlenen "23 Nisan Yürüyüşü"nün ardından "Dostluk Ateşi" yakıldı.

20.04.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "23 Nisan Yürüyüşü"nün ardından "Dostluk Ateşi" yakıldı.

Lüleburgaz Belediyesince düzenlenen etkinliklere, Azerbaycan, Bulgaristan, Gagavuzya, Kırgızistan, Romanya ve Yakutistan ile Lüleburgaz'daki öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sundu. Ardından da etkinliğe katılanlar, Kongre Meydanı'na kadar "23 Nisan Yürüyüşü" yaptı. Yürüyüşten sonra burada "Dostluk Ateşi" yakıldı.

Belediye Başkanı Halebak, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Bir ulusun en önemli varlıklarından birinin egemenliği olduğunu belirten Halebak, bir ulus egemen ve özgür değilse orada yaşayan çocukların da sokaklarda oynamasının mümkün olmadığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin özgürlüğünü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e borçlu olduğunu dile getiren Halebak, "Ulu Önderimiz, 94 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açarak kurtuluş savaşına girişti. Arkasından bugünü çocuklara armağan etti ki bunun kıymetini bilelim" dedi.

Halebak, yurt dışından misafirlerinin olduğunu aktararak, "Misafirlerimizi, vatandaşlarımız evlerinde ağırlıyor. Vatandaşlarımıza teşekkür ederken misafirlerimize de 'hoşgeldin' diyorum. Çocuklarımız 5 gün boyunca Lüleburgaz'da bayramı coşkusuyla kutlayacak" diye konuştu.

Lüleburgaz Kent Konseyi Çocuk Meclis Başkanı Sena Beste Sert de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm çocuklara kutlu olmasını diledi.

Yağmur nedeniyle etkinliğin eğlence bölümü iptal edildi. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement