27. Boğaziçi Karate Turnuvası Öncesi Basın Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Spor

27. Boğaziçi Karate Turnuvası Öncesi Basın Toplantısı Düzenlendi

27. Boğaziçi Karate Turnuvası Öncesi Basın Toplantısı Düzenlendi

Türkiye Karate Federasyonu yönetimi, teknik heyeti ve sporcuları, 27. Boğaziçi Karate Turnuvası öncesi bugün basın mensupları ile bir araya geldi.

04.04.2014 12:40

Türkiye Karate Federasyonu yönetimi, teknik heyeti ve sporcuları, 27. Boğaziçi Karate Turnuvası öncesi bugün basın mensupları ile bir araya geldi. Federasyon başkanı Esat Delihasan, Boğaziçi Karate Turnuvası'nda, Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlıklarını yapacaklarını söyledi.

İstanbul Akgün Otel'de düzenlenen basın toplantısına Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın yanı sıra genel sekreter Erdoğan Akkaya, antrenörler İbrahim Erçin, Murat Delihasan, Levent Aydemir ile milli sporcular Serap Özçelik, Enes Erkan ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

DELİHASAN: "AVRUPA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ GÜZEL BİR HAZIRLIK DÖNEMİ GEÇİRİYORUZ"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 27. Boğaziçi Karate Turnuvası'na İran, Azerbaycan, Rusya, Brezilya, Meksika, Kazakistan ve Tayland gibi ülkeler başta olmak üzere toplam 16 ülkeden 350'nin üzerinde sporcunun katılacağını hatırlatarak, "Bu ülkeler ile ortak bir kamp dönemi ile hazırlandık. Daha önceden İran, Azerbaycan ve Mısır ile stratejik olarak kendi aramızda bir anlaşma yapmıştık. Bu anlaşma sonrası onların yaptıkları turnuvaları biz destekliyoruz. Bizim yaptığımız turnuvaları onlar destekliyor. İran ve Azerbaycan şu anda bu organizasyona dahil olmak üzere ülkemize geldi. Ancak Mısır kendi ülkelerindeki karışıklık nedeniyle bu turnuvaya ve kampa katılamadı. Müslüman coğrafyasında karate sporunda en başa oynayan ülkeler arasında İran, Türkiye, Mısır ve Azerbaycan var. Bu anlamda söz konusu ülkeler ile yapmış olduğumuz kampın çok faydalı geçtiğini ve Avrupa şampiyonası öncesinde de bize ve onlara katkı sağladığını düşünüyoruz. Ümit ediyoruz ki sporcularımız, kampa katılan diğer sporcular ile güzel dostluk ve arkadaşlıklar kurmuştur. Diğer ülkelerin sporcu kardeşlerimizde buradan ayrılırken güzel anılarla ülkelerine dönecektir" dedi.

ERÇİN: "AVRUPA ŞAMPİYONU UNVANINI KORUMAK İSTİYORUZ"

Türkiye Karate Milli Takım Antrenörü İbrahim Erçin de 2009 yılında itibaren kazanılan başarılarla birlikte yükselen bir trendleri olduğuna değinerek, "Her geçen yıl daha fazla madalya alıyoruz. Başkanımızın eski bir sporcu ve teknik adam olmasından dolayı birçok avantajlarımız var. Başkanımızın her türlü imkanları bizlere sağlamasıyla birçok başarılar elde ettik. Geçen sene genel klasmanda Avrupa şampiyonu olduk. Bu sene hedefimiz de bu unvanı korumak" diye konuştu.

MURAT DELİHASAN: "HEDEF, AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONASI"

Türkiye Karate Milli Takım Antrenörü Murat Delihasan ise milli takım olarak hazırlıklarını Avrupa ve Dünya şampiyonası için yaptıklarını belirterek, "Bizim için bir ara maç niteliğinde Boğaziçi Turnuvası. Asıl hedef maçımız, Avrupa ve Dünya şampiyonası. Hazırlıklarımızı sürdürdük, her şey yolunda. Bu turnuva da son durumumuzu görmüş olacağız. Bir yandan sportif başarıyı hedeflerken, diğer yandan da halkımızın spora ilgi duymasını istiyoruz. Bu anlamda da siz değerli basın mensuplarından yapmış olduğumuz maçları ve turnuvaları halkımıza en iyi şekilde duyurmanızı temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Milli sporcu Enes Erkan ve Serap Özçelik de Türkiye Karate Milli Takımı olarak 4-5-6 Nisan tarihlerinde İstanbul Büyükçekmece Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda gerçekleşecek olan 27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası'nda milli takımı en iyi şekilde temsil edeceklerini ve madalyalar kazanacaklarını belirttiler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 27. Boğaziçi Karate Turnuvası Öncesi Basın Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement