28 Şubat'ı Sabah Namazı Kılarak Protesto Ettiler - Son Dakika
Yerel

28 Şubat'ı Sabah Namazı Kılarak Protesto Ettiler

Muş’ta Memur-Sen, Bilge-Der, Anadolu Gençlik Derneği ve Türkiye Gençlik Kulüpleri üyeleri, sabah namazının ardından 28 Şubat sürecini protesto etti.

28.02.2015 12:05

Muş'ta Memur-Sen, Bilge-Der, Anadolu Gençlik Derneği ve Türkiye Gençlik Kulüpleri üyeleri, sabah namazının ardından 28 Şubat sürecini protesto etti.

Muş'ta 28 Şubat mağdurları sabah namazında tarihi Hacı Şeref Camii'nde bir araya geldiler. Namaz çıkışı açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, "Postmodern darbenin asıl hedefi dindarlar olmuş, asıl tahribat dini kurumlar üzerinde gerçekleştirilmiştir. İmam hatip liseleri ve Kur'an kurslarının kapatılması anlamına gelen katsayı adaletsizliği ve 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamaya sokulmuş. Kamuda çalışan başörtülü öğretmenlerin görevine son verilmiş, mütedeyyin kamu personeli soruşturmalar. Sürgünler ve göreve son vermelerle zulme uğratılmıştır. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat süreci, 10 yıl bile sürmemiştir. Çünkü "Küfür devam eder, zülüm devam etmez" buyrulmuştur. Zulüm döneminin uygulamaları da Memur-Sen'in güçlü kadrolarının öncülüğüyle iktidar tarafından peyderpey ortadan kaldırılmış, mağdurların haklarının iadesine ilişkin kimi düzenlemeler de yine Eğitim-Bir-Sen'in takibi ve yönlendirmesiyle yapılmıştır" dedi.

28 Şubat'ta asıl tahribatın değerler üzerinde yapıldığına vurgu yapan Barışan, "28 Şubat postmodern darbesi oluşturduğu maddi ve manevi tahribat bakımından milletimizi onlarca yıl geriye götüren bir etki ortaya koymuştur. 28 Şubat karanlığında gerçekleştirilen yolsuzluklar, usulsüzlükler, hortumlamalarla milletin bütün bir maddi varlığı tarumar edilerek ekonomik yönden tahribat yapılmıştır. Ancak asıl tahribat değerler üzerinde gerçekleştirilmiş. Milletimizin bin yıllık medeniyet değerlerinden koparılması ve nesillerin köklerinden habersiz yetiştirilmesi için düşmanca tutum takınılmış ve hak-hukuk-adalet gibi kavramların ayaklar altına alındığı uygulamalara imza atılmıştır" ifadelerini kullandı.

Yaşananların da geride kaldığına dikkat çeken Barışan, "Allah bu millete bir daha 28 şubatları yaşatmasın" diyerek sözlerini tamamladı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 28 Şubat'ı Sabah Namazı Kılarak Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement