3 Gün Sürecek Maraton Fuarı "MARATON Expo" Açıldı - Son Dakika
Güncel

3 Gün Sürecek Maraton Fuarı "MARATON Expo" Açıldı

Türkiye'nin uluslararası alanda en önemli koşu etkinliği ve dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu, 16 Kasım günü 36. kez düzenlenecek.

13.11.2014 14:50

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından, Vodafone Türkiye'nin isim sponsorluğunda, "#birsebebivar" sloganıyla gerçekleştirilecek Vodafone 36. İstanbul Maratonu, dünyanın dört bir yanından 25 bini aşkın sporcuyu, iki kıtayı birleştiren Boğaziçi Köprüsü'nde buluşturacak.

Maratona 3 gün kala, Sinan Erdem Spor Salonu'nda başlayan Maraton Expo'nun açılışında düzenlenen basın toplantısında "bir sebebi olan" herkesin maratona beklendiği mesajı verildi. Toplantıya Hülya Avşar, Burcu Esmersoy, Fettah Can, Ece Vahapoğlu ve BKM oyuncularından Ersin Korkut, Ayça Erturan ve Bülent Emrah Parlak gibi ünlü isimler de katıldı.

Vodafone Türkiye'nin bu yıl üçüncü kez ismini verdiği, dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu'nun 36'ncısı, 16 Kasım Pazar günü düzenlenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ve bu yıl "#birsebebivar" sloganıyla koşulacak Vodafone İstanbul Maratonu öncesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk'un yanı sıra Hülya Avşar, Burcu Esmersoy, Fettah Can, Ece Vahapoğlu ve BKM oyuncularından Ersin Korkut, Ayça Erturan ve Bülent Emrah Parlak gibi ünlü isimlerin de katılımıyla bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Sinan Erdem Spor Salonu'nda 3 gün sürecek Maraton Expo'nun açılışında düzenlenen toplantıda, 25 bini aşkın çipli koşucunun beklendiği Vodafone 36. İstanbul Maratonu ile ilgili detaylar paylaşıldı. 13-15 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Maraton Expo'da, maratona kayıt yaptıramayanlara geç kayıt imkânı da sunuluyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:

"Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği Vodafone İstanbul Maratonu'na üçüncü kez ismimizi vermekten gurur duyuyoruz. Teknolojimizi ve küresel gücümüzü seferber ederek Vodafone İstanbul Maratonu'nu bugüne kadar yaptığımız gibi daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Vodafone İstanbul Maratonu'nu dünyanın majör maratonları arasına sokma hedefimiz ve kurumsal sorumluluk vizyonumuz kapsamında, bağış konusunu son derece önemsiyoruz. Günümüzde maraton koşucuları, severek yaptıkları bu sporu gönüllülük anlayışıyla birleştirerek hayır işine de dönüştürüyor ve özellikle bağış toplama ihtiyacı duyan vakıf ve derneklere destek oluyorlar. Bu gerçekten hareketle ve koşmak için herkesin bir sebebi olduğu inancıyla bu sene Vodafone İstanbul Maratonu'nun sloganını #birsebebivar olarak belirledik. Vodafone İstanbul Maratonu'na bağış karşılığı katılımın ve toplanan bağış miktarının her sene artmasını memnuniyetle izliyor ve bu artışın daimi olması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Yaptığımız iletişim çalışmalarıyla, maratonun yardımlaşma ruhuna ve bağış ekonomisinde yarattığı katma değere dikkat çekmek istiyoruz. Bu yıl, Vodafone Türkiye yönetimi ve çalışanları olarak, 2008 yılından bu yana engelli bireylerin sanat aracılığıyla aktif ve üretken olmalarını destekleyen Düşler Akademisi yararına koşacağız. Maraton süresince Düşler Akademisi için toplayacağımız bağış tutarı kadar Türkiye Vodafone Vakfı da akademiye bağış yapacak. Tüm İstanbulluları 16 Kasım Pazar sabahı maratona bekliyoruz."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, şöyle konuştu:

"Bu yıl 36. kez düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Maratonu, her geçen yıl büyüyerek gelişmeye devam ediyor. Bu büyük spor organizasyonunun Expo Fuar günleri de artık geleneksel bir hal aldı. Avrupa'daki örneklerini aratmayacak bir fuar organize edebildiğimiz için çok mutluyuz. Bu organizasyonu böylesine eksiksiz bir halde gerçekleştirebilmemize olanak sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi birimlerinin tamamına ve organizasyonun sahibi Spor A.Ş.'ye teşekkürlerimi sunarım. İsim sponsorumuz Vodafone'a ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Geçen sene olduğu gibi bu sene de Expo Fuar organizasyonuna özel bir ilgi gösterdiklerini görüyorum. Bildiğiniz üzere, Vodafone'la en az 3 yıl daha birlikte olma niyetimiz var, bu platformu büyütmeye devam edeceksek, uzun süreli planlama yapmalıyız ve herkesin mutlu olacağı bir yol haritası çizmeliyiz. Vodafone İstanbul Maratonu, iki kıta arasında koşulan yegane maraton olması sebebiyle her sene daha fazla profesyonel koşucunun ilgisini çekiyor. İstanbul'un New York, Londra, Berlin, Tokyo gibi maraton markalarının yanında yer alması hedefimize birkaç yıl içinde kavuşacağımıza inanıyorum. Daha hazırlıklı, daha yenilikçi, bir gelenin bir sonraki maraton için şimdiden kayıt yaptıracağı, İstanbul'a müptela olacağı bir yarışa ev sahipliği yapmak istiyoruz. Daha sağlıklı bir şehir kültürüne hizmet edeceğine inandığımız koşu kültürü, maraton sayesinde her kesimden insanımıza etki ediyor. Bu yüzden, artık, yarı maratonumuz da var. Pazar günkü yarış biter bitmez, Nisan 2015'te planladığımız Yarı Maraton organizasyonumuzun hazırlıklarına başlayacağız."

Gümüşdağ ayrıca, tüm İstanbulluları bu Pazar günü sokağa çıkmaya ve koşucuları desteklemeye davet ederek, "Bu seneki maratona kayıt yaptırmadıysanız bile seyirci olarak katılmaya gayret edin. Her sporda olduğu gibi, maraton da sizlerin desteği ile daha renkli olacak" dedi.

Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ise şunları kaydetti:

"Vodafone İstanbul Maratonu, her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul'un tarihi ve turistik zenginlikleri eşliğinde koşulacak. Bu yıl bazı yenilikler planladık. Bunlardan ilki 'yeşil maraton'. Ağaç A.Ş. ile yaptığımız işbirliğiyle bir 'maraton hatıra ormanı' oluşturacağız. Geri dönüşümlü materyallerin kullanılmasına özen gösteriyoruz ve elektrikli araçlar kullanıyoruz. Bir diğer projemiz de gönüllülük projesi. Bu yılki maratonda ilk defa uygulayacağımız bu projede 2.500 gönüllümüz görev alacak. Maratonumuza sosyal bir boyut da katmak istedik ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber 'Maraton ve İstanbul' konulu bir resim yarışması düzenledik. Çok güzel resimler geldi ve onların bir kısmını burada sergileme imkânı bulduk. Maratonda geçen seneye göre kayıtlarımız %25 artmış durumda. Şu ana kadar 10, 15 ve 42 km koşularında 22 bin kayıt aldık. Geç kayıt sistemimizle, 25 bine çok rahat ulaşacağımızı öngörüyoruz. Tüm İstanbulluları 3 gün boyunca festival havasında sürecek olan fuarımıza davet ediyorum ve 16 Kasım Vodafone İstanbul Maratonu'nda Boğaz Köprüsü'nde buluşmak üzere diyorum."

25 bini aşkın katılım hedefleniyor

1979'dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 km koşusu, 10 km koşusu ve halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşulacak. Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nun koşu etkinlikleri, 16 Kasım Pazar günü tamamlanacak. 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından "Altın Kategori" unvanına layık görülen maratona bu yıl normal kayıtların sona erdiği 30 Eylül itibariyle 21 bin 230 koşucu kayıt yaptırarak yeni bir rekora imza atıldı. Bu rakamın Maraton Expo'da alınacak geç kayıtlarla 25 bini aşması bekleniyor.

Maraton Expo'da geç kayıt imkânı sunuluyor

13-15 Kasım tarihlerinde Bakırköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek Maraton Expo süresince, Vodafone 36. İstanbul Maratonu için 30 Eylül'e kadar online kayıt işlemini gerçekleştirememiş olanlar için geç kayıt imkânı da sağlanacak. 3 gün boyunca ziyarete açık olacak fuarda, maraton hakkında kapsamlı içerik sunulacak ve maraton (42,195 km), 15 km, 10 km katılımcılarına göğüs numarası, zamanlama çipi, yarış tişörtü ve çantadan oluşan yarış paketleri teslim edilecek. Maratonun Sosyal Sorumluluk İş Ortağı "Damlaya Damlaya" bünyesinde yer alacak olan sivil toplum kuruluşlarından katılımcının tercih edeceği herhangi bir STK'ya bağış işlemi gerçekleştiren herkes kontenjanlar dahilinde kayıt olmaya hak kazanabilecek. 42,195 km, 15 km ve 10 km koşuları için geçerli olacak bu kayıtlar için bağış miktarı en az 30 TL olacak. Bağış işlemini gerçekleştiren katılımcılar diledikleri kategori için geç kayıt standına giderek kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.

Cepten bağış yapılacak

Vodafone Türkiye'nin maratonlar için geliştirdiği özel bağış ve bilgilendirme platformu VMaraton akıllı telefon uygulaması bu yıl da kullanılacak. Hem Android hem iOS cihazlar için geliştirilen VMaraton, kullanıcıların maratonla ilgili ihtiyaç duydukları tüm bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlarken, Vodafone Cep Sağlık üzerinden sağlıkla ilgili bilgilere ulaşma olanağı sunuyor.

VMaraton uygulaması ayrıca, Vodafone Cep Bağış ile bağış yapma ve toplama imkânı da veriyor. Bu uygulamayı kullanarak bağış toplamak isteyenler www.vmaraton.com sitesi üzerinden kendi profil sayfasını oluşturduktan sonra bu profil sayfasını sosyal medya ve e-posta aracılığıyla paylaşarak daha fazla bağış toplayabiliyor. Bu çerçevede, 50'ye yakın sivil toplum kuruluşuna bağış yapılabiliyor. VMaraton ve Vodafone Cep Bağış platformları üzerinden son 2 yılda toplam 7 milyon TL'ye yakın bağış toplandığı bildirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 3 Gün Sürecek Maraton Fuarı 'MARATON Expo' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement