3. Uluslararası Sirk ve Sokak Sanatları Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

3. Uluslararası Sirk ve Sokak Sanatları Festivali Başladı

3. Uluslararası Sirk ve Sokak Sanatları Festivali Başladı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 3. Uluslararası Sirk ve Sokak Sanatları Festivali başladı.

03.08.2014 00:17  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen 3. Uluslararası Sirk ve Sokak Sanatları Festivali başladı.

Genç ve çocuklara yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenleyen Mardin Gençlik ve Kültür Derneği'nin, merkezi Fransa'da bulunan The Serious Naad Trip kuruluşunun katkılarıyla Turgut Özal Mahallesi'nde düzenlenen festival kapsamında, yurt içi ve yurt dışından gelen sanatçılar gösteri sundu.

Mardin Gençlik ve Kültür Derneği Genel Sekreteri Gültekin Çelik, bu proje kapsamında sirk gösterilerinin Kızıltepe'de 14 gün süreceğini ve Kızıltepe'nin 4 büyük köyünde de gösterilerin yapılacağını söyledi.

Kızıltepe'de kurulan çadırda gösteri yapmak için, The Serious Naad Trip adıyla İngiltere, Romanya ve Fransa'dan 11 sanatçının geldiğini belirten Çelik şöyle konuştu:

"Bu Festivalin üçüncüsünü yapıyoruz. Geçen sene de bu ekip ile çalışmıştık. Bu sene ilçelerimizin büyük köylerine de gideceğiz. Kızıltepe'de 4 köy ve öksüz ve yetimler derneği için Kızıltepe'de toplam 5 gösteri düzenleyeceğiz. Bir de burada yetiştirdiğimiz 75 çocukla beraber atölye çalışmaları yapıyoruz. Onları 8 farklı atölyede eğitiyoruz. Atölyelerde trampet var trambolin var, denge var, toplar, halkalar, çemberler ve mendiller var. Onun dışında minder var, takla var, variller üzerinden oynama var, diyabola dediğimiz halkanın ip üzerinden dönüp ve onu şekillendirmesi var. Biz her sabah çocuk gelişim merkezinden çocukları alıyoruz. Buraya getiriyoruz günde 4 sefer yapıyoruz. Saat 10: 00 -17: 00 arası çocuklara, 17: 00-21: 00 arası gençlere eğitim veriyoruz. Bu şekilde hem gençlere, hem de çocuklara ulaşmış oluyoruz. Dün Şenyurt, bundan sonra'da Sürekli, Gökçe, Dikmen ve öksüz ve yetim derneğimiz için Kızıltepe'de gösterilerimizi yapacağız."

Çelik, festivaldeki çalışmalarına GAP İdaresi, Mardin İl Gençlik Spor Müdürlüğü, Mardin Gençlik Evlerini, Mardin Çocuk Gelişim Merkezi'nin destek verdiğini kaydetti.

The Serious Naad Trip üyesi Nadia Cherif ise, "The Serious Naad Trip kuruluşu olarak buradayız. İkinci kez buraya geldik. Geçen sene de gelmiştik. Çocuklarla sirk çalışması yapıyoruz. Buradaki insanlar çok kibar. Geçen sene de bizimle iyi ilişkilerde bulunmuşlardı. Bu yüzden tekrar geldik. Burayı çok seviyoruz, burada olmaktan çok mutluyuz" diye konuştu.

Festival kapsamında, yurt dışından ve Türkiye'den festivale katılan 50 sanatçının, il genelinde çeşitli köylerde ve Nusaybin ile Midyat mülteci kamplarındaki gençlere ve çocuklara yerel sanatçılar ve festival gönüllüleriyle bir araya geleceği bildirildi.

Ateş gösterisi, akrobasi,modern dans, sihirbaz, Flamenko tiyatro gösterilieri ve konserlerin olacağı festivalin iki bölümden oluşacağı kaydedildi.

Festival kapsamında sirk sanatçıları, 14- 28 Ağustos tarihleri arasında ise Mardin'e bağlı 10 köyde, Nusaybin ve Midyat'ta bulunan Suriyeli mülteci çocuklarla buluşacak. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3. Uluslararası Sirk ve Sokak Sanatları Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement