30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

Bayram ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da törenlerle kutlandı.

30.08.2014 14:53

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla törenler yapıldı.

Bursa'da, Cumhuriyet Caddesi'ndeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Vali Münir Karaloğlu, makamında tebrikleri kabul etti.

Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir araçla töreni izleyenlerin önünden geçerek bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı ile şiirlerin de okunduğu etkinlikte, halk oyunları ekiplerinin gösterilerine yer verildi. Nilüfer ilçe Belediyesince kente davet edilen İspanyol ekibin gösterisi ilgiyle izlendi. Ekibin, gösteri sırasında Türk bayrağı ile İspanya bayrağını açması uzun süre alkışlandı.

Tören, Bursa ve Van halk oyunlarının sahnelenmesi, kılıç kalkan ekibinin gösterisi ve resmigeçitle sona erdi.

Balıkesir

Balıkesir'deki törenler ise Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra bazı siyasi parti ve derneklerin temsilcileri de anıta çelenklerini bıraktı.

Vali Ahmet Turhan, törenin ardından Garnizon ve Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile makamına geçerek tebrikleri kabul etti.

Kuvayi Milliye Meydanı'ndaki etkinlikte ise ilk olarak Turhan, Uğur ve Yılmaz, tören aracının üzerinden halkı selamladı. Bunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar, halk oyunu gösterisi ve geçit töreniyle tamamlandı.

Çanakkale

Çanakkale'deki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Buradaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile makamına geçen Vali Ahmet Çınar, tebrikleri kabul etti.

Kordon Boyu'ndaki törende ise Çınar, Doğan ve Gökhan, vatandaşları selamlayıp bayramlarını kutladı.

Halk Eğitim Merkezi halk oyunu ekibinin sahne almasının ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "Kurtarma-2" römorkörüyle denizde gösteri sunuldu.

Tören, resmigeçitle son buldu.

Yalova

Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda ilk olarak Vali Esengül Civelek, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma ve Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Civelek, Kızılelma ve Salman, vatandaşların bayramını kutladı. Daha sonra protokol üyeleri, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığınca Kent Müzesi'nde açılan "Büyük Zafer ve Atatürk Fotoğraf Sergisi"ni gezdi.

Resmigeçitle tamamlanan törenin ardından Kızılelma ve Salman ile makamına geçen Civelek, tebrikleri kabul etti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement