30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

Bayram ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da törenlerle kutlandı.

30.08.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla törenler yapıldı.

Bursa'da, Cumhuriyet Caddesi'ndeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Vali Münir Karaloğlu, makamında tebrikleri kabul etti.

Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir araçla töreni izleyenlerin önünden geçerek bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı ile şiirlerin de okunduğu etkinlikte, halk oyunları ekiplerinin gösterilerine yer verildi. Nilüfer ilçe Belediyesince kente davet edilen İspanyol ekibin gösterisi ilgiyle izlendi. Ekibin, gösteri sırasında Türk bayrağı ile İspanya bayrağını açması uzun süre alkışlandı.

Tören, Bursa ve Van halk oyunlarının sahnelenmesi, kılıç kalkan ekibinin gösterisi ve resmigeçitle sona erdi.

Balıkesir

Balıkesir'deki törenler ise Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra bazı siyasi parti ve derneklerin temsilcileri de anıta çelenklerini bıraktı.

Vali Ahmet Turhan, törenin ardından Garnizon ve Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile makamına geçerek tebrikleri kabul etti.

Kuvayi Milliye Meydanı'ndaki etkinlikte ise ilk olarak Turhan, Uğur ve Yılmaz, tören aracının üzerinden halkı selamladı. Bunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar, halk oyunu gösterisi ve geçit töreniyle tamamlandı.

Çanakkale

Çanakkale'deki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Buradaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile makamına geçen Vali Ahmet Çınar, tebrikleri kabul etti.

Kordon Boyu'ndaki törende ise Çınar, Doğan ve Gökhan, vatandaşları selamlayıp bayramlarını kutladı.

Halk Eğitim Merkezi halk oyunu ekibinin sahne almasının ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "Kurtarma-2" römorkörüyle denizde gösteri sunuldu.

Tören, resmigeçitle son buldu.

Yalova

Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda ilk olarak Vali Esengül Civelek, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma ve Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından Atatürk Anıtı'na çelenkler bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Civelek, Kızılelma ve Salman, vatandaşların bayramını kutladı. Daha sonra protokol üyeleri, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığınca Kent Müzesi'nde açılan "Büyük Zafer ve Atatürk Fotoğraf Sergisi"ni gezdi.

Resmigeçitle tamamlanan törenin ardından Kızılelma ve Salman ile makamına geçen Civelek, tebrikleri kabul etti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ağrı Kızılay Şubesi 'Bir Sınıf Bir Koli' Projesini Yeniden Başlattı
    11:37 Ağrı Kızılay Şubesi 'Bir Sınıf Bir Koli' Projesini Yeniden Başlattı

    Ağrı Kızılay şubesinin her sene düzenlediği 'Bir Sınıf Bir Koli' projesi bu yıl tekrar başlatıldı. Ramazan ayından önce dağıtılan boş gıda kolileri, öğrencilerin evlerinden getirdiği malzemelerle doldurulmaya başlandı. Proje kapsamında toplanan gıda kolileri, gönüllü ekipler tarafından deprem bölgesindeki ailelere teslim ediliyor. Ayrıca Kızılay ekipleri, günlük 4 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapmaya devam ediyor. Yardım çalışmalarının yoğunlaştığı bu ayda, gönüllüler ailelere sıcak pide dağıtımı yaparak sofralarını eksiksiz dolduruyor.

  • Sivas'ın 'leylekli köyü', misafirlerini ağırlamaya başladı
    11:37 Sivas'ın 'leylekli köyü', misafirlerini ağırlamaya başladı

    Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Göydün köyü, her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlerini kabul etti. Köye gelen leylekler yuvalarında ve arazide görüldü. Leyleklerin erken gelmesi köy sakinlerini mutlu etti.

  • Vatandaşların metrobüs kuyruğundaki zorlu yolculukları devam ediyor
    11:35 Vatandaşların metrobüs kuyruğundaki zorlu yolculukları devam ediyor

    İstanbul'da akşam saatlerinde metrobüs durakları ve üst geçitlerde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar durağa ulaşmakta güçlük çekiyor ve araçlara binmekte zorlanıyor. Yoğunluk iftar vaktine kadar devam etti. Yolcuların kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandığı görülürken, E-5 yolunda zaman zaman trafik durma noktasına geldi.

  • Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu
    11:34 Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu

    Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri takımı büyük bir başarıya imza atarak Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonada mücadele eden 15 ilden 160 sporcu arasında Kayseri takımı 8 bin 543 puan ile birinci oldu. Erzurum ikinci, Eskişehir ise üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto ve Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı tarafından takdim edildi.

  • Tokat'ın Niksar ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi
    11:34 Tokat'ın Niksar ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi

    Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen, şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar programında ailelere teşekkür etti. Çeçen, şehitlere rahmet, gazilere sağlık ve sabır diledi. İftar programında Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi ve Kaymakam Çeçen ile eşi Meltem Danışan Çeçen, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi.

  • Adana'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 80 Silah Ele Geçirildi
    11:34 Adana'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 80 Silah Ele Geçirildi

    Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde yapılan operasyon ve denetimlerde ruhsatsız 80 silah ele geçirildi. Operasyonda ayrıca uyuşturucu haplar ve silah parçaları da bulundu. 37 şüpheli tutuklandı ve 329 aranan kişi yakalandı.

  • Midyat'ta iftar programı düzenlendi
    11:34 Midyat'ta iftar programı düzenlendi

    Midyat ilçesinde düzenlenen geleneksel iftar programı, Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı. Programda yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, yaptığı projeleri aktararak, yarım kalan projeleri tamamlama sözü verdi. Programa, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

  • Görüntü Türkiye'den! Markette alışveriş yapan kadını böyle taciz etti
    11:34 Görüntü Türkiye'den! Markette alışveriş yapan kadını böyle taciz etti

    Kırklareli'nde bir markette alışveriş yapan kadın, kimliği belirsiz kişinin tacizine uğradı. O anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

  • Eskişehir'de Kullanılmayan Lojman ve Depolama Alanları Vatandaşları Endişelendiriyor
    11:33 Eskişehir'de Kullanılmayan Lojman ve Depolama Alanları Vatandaşları Endişelendiriyor

    Eskişehir Seyitgazi İlçe Belediyesine ait kullanılmayan lojman ve depolama alanlarının günlük yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle vatandaşlar tepki gösterdi. İkiçeşme Mahallesi'nde bulunan bu alanlarda ölü köpek yavrularının bulunması ve kimliği belirsiz kişilerce kullanılması mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Vatandaşlar, boş binaların çocuklar için tehlike oluşturduğunu ve buraların yıkılıp yeni konutlar yapılmasını istediklerini belirtiyor.

  • CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, projelerini anlattı
    11:31 CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, projelerini anlattı

    CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, ilçedeki bir otelde düzenlenen proje tanıtımında, halkçı ve yeni nesil belediyecilik anlayışıyla Türkiye'ye örnek olmayı hedeflediklerini belirtti. Mandalinci, su, trafik, altyapı, yaşam parkları, sosyal ve spor tesislerine kadar projelerini tek tek anlattı. Ayrıca, su sorununun çözümüne yönelik olarak Ekinambarı bölgesinde kaynaktan suyun arıtılarak Mumcular Barajı'na verilmesi ve Turgutreis bölgesinde denizden su arıtma tesisi kurulması gibi önlemler alacaklarını söyledi.


Advertisement