30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

30.08.2016 11:30

Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından valilikte düzenlenen kabul törenine geçildi.

Vali Kamçı, burada yaptığı açıklamada, Türk milletinin ve silahlı kuvvetlerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

15 Temmuz sonrası yaşanan olağanüstü durum nedeniyle bayramın bu sene biraz sade geçtiğini belirten Kamçı, "İnşallah gelecek yıl daha görkemli bir şekilde bayramımızı kutlarız. Ancak bugün de kutlamalar akşam sivil toplum örgütlerinin yapacağı faaliyetleriyle devam edecek." dedi.

Kırıkkale

Kırıkkale'de kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda başladı. Buradaki törende Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı anıta çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Üsteğmen Celal Burak Kağızmanlı, günün anlamına ilişkin konuşmasında, Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 94. yıl dönümünde böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Kağızmanlı, şöyle devam etti:

"Son dönemde içimize sızmış, üzerindeki üniformayı asla giymeyi hak etmeyen vatan haini terörist unsurlar, 15 Temmuz günü giriştikleri darbe teşebbüsünde karşılarında çocuğundan yaşlısına, erkeğinden kadınına, milleti buldu. Bu hain teşebbüsten istediklerini alamayarak tarih sayfasında vatan haini olarak yerlerini almışlardır. Bu olaylarla birlikte aziz milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin asıl mensupları, ülkemiz üzerinde emelleri olanlara bir kez daha gücünü göstermiştir."

Tören, daha sonra valilikteki kutlama programıyla devam etti.

Kırşehir

Kırşehir'de kutlamalar, Anıt Meydanı'nda başladı. Törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kırşehir Valiliğinde düzenlenen kabul törenine geçildi.

Şentürk, burada yaptığı açıklamada, Kırşehirlilerin ve Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Yozgat

Yozgat'ta Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı'na Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törende, belediye mehter takımı gösteri sundu, öğrenciler şiir okudu.

Daha sonra Vali Yurtnaç, Garnizon Komutanı Yıldırım ve Belediye Başkanı Arslan, valilikte tebrikleri kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement