39. İstanbul Jewelry Show Açıldı - Son Dakika
Güncel

39. İstanbul Jewelry Show Açıldı

Altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, yarı değerli ve değerli taş, inci, gümüş,saat, kalıp, vitrin dekorasyon sektörlerinden 800'ün üzerinde yerli ve yabancı markaların ürün ve hizmetlerinin sergilendiği fuar, 19 Ekim'de sona erecek İstanbul Altın Rafinerisi tasarımcıları ve çalışanları tarafından inşa edilen, 24 ayar değerinde 100 kilogram altın kullanılan, 4 milyon dolara mal olan "Yavuz Sultan Selim Köprüsü" ve 33 karatlık siyah elmas ile dört farklı renkte 141 pırlantanın kullanıldığı "Siyah Mucize" adlı kolye, fuarın ilgi çeken ürünleri arasında yer alıyor.

16.10.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, yarı değerli ve değerli taş, inci, gümüş,saat, kalıp, vitrin dekorasyon sektörlerinden 800'ün üzerinde yerli ve yabancı markaların ürün ve hizmetlerinin sergilendiği 39. İstanbul Jewelry Show CNR Expo'da açıldı.

İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği, Türkiye Mücevher İhracatçıları Derneği ve KOSGEB'in desteklediği, UBM Rotaforte tarafından düzenlenen ve dünyadaki ilk 5 mücevher fuarı arasında yer alan fuar, dünya genelinden mücevher sektörü profesyonellerini ağırlıyor.

Sektörden gelen talep üzerine geçen yıl yüzde 50 büyüyerek, 3 salonda gerçekleştirilmeye başlanan "İstanbul Jewelry Show Ekim Fuarı", bu yıl da 3 salonda düzenleniyor.

Fuarda en fazla ilgi çeken ürünler arasında, yapımına geçen yıl başlanan ve "Yavuz Sultan Selim" adı verilecek olan 3. boğaz köprüsünün altından inşa edilmiş bir versiyonu yer alıyor. Köprü, İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) tasarımcıları ve çalışanları tarafından İstanbul Jewelry Show Ekim Fuarı için özel olarak yapıldı.

Yaklaşık 1 aylık bir çalışma sonucu 1/1000 ölçeğinde tasarlanıp yapılan 165 santimetre boyunda, 35 santimetre eninde ve 45 santimetre yüksekliğindeki köprünün yapımında 24 ayar değerinde 100 kilogram altın kullanıldı. 4 milyon dolara mal olan, ayakları külçe altından, şerit kısımları plaka altından yapılan üçüncü köprünün zincirlerinin tamamı da altından özel olarak tasarlandı.

Altın emzik

Ariş Pırlanta'nın özel tasarımı 33 karatlık siyah elmas ve dört farklı renkte 141 pırlantanın kullanıldığı "Siyah Mucize" adlı kolye ile Roberto Bravo'nun ünlü modeller Miranda Kerr ve Irina Shayk için özel olarak tasarlanan üzerinde 2014 pırlantanın yer aldığı set de fuarın dikkat çeken ürünleri arasında yer aldı.

Renkli safir, altın ve pırlantanın uyumunu çiçek ve kelebek figürleriyle birleştiren Global Warming Koleksiyonu'nun bir parçası olan ve Irina Shayk'ın gözlerinden ilham alınarak ucu yeşim taşlarla tamamlanan kolye de fuarda görücüye çıktı.

Atasay Kuyumculuk'un, kullanılan teknoloji ve özel teknik ile muadili görünümündeki 2,5 milyon liralık ürünü 211 bin liraya mal eden Coronet'in gerdanlığı, yeni evli çiftlere kendi alyanslarını tasarlama olanağı veren Myloove alyans koleksiyonu ilgi görüyor.

Emzik ve biberon gibi bebek ürünlerinin altından yapılanları da fuarda sergilenirken, 14 ayar altından yapılan elişi emziklerin fiyatı 500-550 lira civarında bulunuyor.

Fuar hakkında

İstanbul Jewelry Show, Doğu Avrupa'dan Yakın Asya'ya, Rusya'dan Ortadoğu'ya Kuzey Afrika'dan Türk Cumhuriyetlerine kadar dünya çapındaki alıcılarla tanışma ve işbirliği olanağı sağlayan ve Türkiye'nin mücevher ihracatında yüzde 80'lik paya sahip. Mart ayında gerçekleştirilen fuar, yüzde 7 yurt dışı ziyaretçi artışı sağlayarak, 111 ülkeden, yüzde 26,77'si yurt dışından olmak üzere, 27 bine yakın yerli ve yabancı mücevher alıcısı tarafından ziyaret edildi. Fuar, geçen yıl Ekim ayında 95 ülkeden 14 bin üzerinde alıcıyı ağırladı.

"39. İstanbul Jewelry Show", Rusya, Lübnan, İran, Suudi Arabistan, Bahreyn, Umman, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Tunus, Cezayir ve Hindistan'dan özel alıcı delegasyonları ile yeni pazarlar yaratılması ve pazar paylarının korunması amacıyla da Ekonomi Bakanlığının koordinatörlüğü ve IMMIB organizatörlüğünde ABD, Almanya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Fas, Hindistan, İran,  Katar, Kazakistan, Litvanya, Lübnan, Polonya, Rusya, Singapur, Suudi Arabistan, Umman ve Ürdün'den alım heyetleri organize edildi.

Fuarda, altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, yarı değerli ve değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayii, kasa, yazılım, lojistik, led aydınlatma sektöründen 800'ün üzerinde yerli, yabancı firma ve markaların ürün ve hizmetleri sergileniyor.

Fuar, 19 Ekim'de sona erecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 39. İstanbul Jewelry Show Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement