5. Balkan Çocuk Şenliği Edirne'de Başladı - Son Dakika
Güncel

5. Balkan Çocuk Şenliği Edirne'de Başladı

5. Balkan Çocuk Şenliği Edirne\'de Başladı

Edirne'de her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Balkan Çocuk Şenliğinin bu yıl 5'incisi gerçekleşiyor.

21.04.2014 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen 'Balkan Çocuk Şenliği'nin bu yıl 5'incisi düzenleniyor.

5'inci Balkan Çocuk Şenliği kapsamında Edirne Valisi Hasan Duruer'i ziyaret eden çocuklar, valilik önünden başlayan yürüyüşü Atatürk anıtında sonlandırdı. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ın Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla gösteriler düzenlendi.

2010 yılının UNESCO tarafından kültürlerin yakınlaşması yılı olarak ilan edilmesi kapsamında Balkan ülkeleriyle Türkiye arasında kültür etkileşimini geliştirmek karşılıklı kültürlerin tanıtımı sağlanarak dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla Balkanlardan gelen öğrencilerin katılımlarıyla 20-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleşiyor. 5'inci Balkan Çocuk Şenliği'ne Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Moldava ülkelerinin yanı sıra Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin katılımıyla başladı. Farklı ülke ve şehirlerden toplam 191 öğrenci 53 öğretmen Balkan Şenliği'ne katıldı.

5'inci Balkan Çocuk Şenliği 24 Nisan tarihine kadar Edirne'de yapılacak gösteri ve etkinliklerle kutlanacak. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 5. Balkan Çocuk Şenliği Edirne'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement