6. Fetex Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika
Güncel

6. Fetex Fuarı Kapılarını Açtı

Fethiye Turizm, Turizm Tedarikçileri ve Yiyecek İçecek İhtisas Fuarı (FETEX) 6. kez kapılarını açtı.

16.03.2016 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye Turizm, Turizm Tedarikçileri ve Yiyecek İçecek İhtisas Fuarı (FETEX) 6. kez kapılarını açtı.

Marmaris Fuarcılık (MARFO) tarafından organize edilen, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının destekleriyle Karaçulha Fuar Alanı'nda açılan fuarda, 85 firmanın standı bulunuyor.

Fuarın açılışına, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, AK Parti Muğla milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Faruk Akıncı, Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Çalık, Fethiye'nin daha büyük bir fuara ihtiyacı olduğunu söyledi. Büyük çaplı bir fuar alanı tespit edip, faaliyetlerin daha geniş kapsamlı yapılması gerektiğine değinen Çalık, "Bunun yanında turizmi tamamlayan bir tarım faaliyeti var. Tarımın gerçekte değerini koruması ve yön alması için organize sanayi bölgesine ihtiyaç var. Böyle bir organize sanayi, tarım üreticilerine ciddi bir güvence olacaktır" dedi.

Milletvekili Özyer de Fethiye'nin turizm, tarım ve ticaretiyle ekonomide merkez olabilecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

Bugün yaşanılan sıkıntılara, krizlere ve teröre karşı verilecek en güzel cevabın daha fazla çalışarak, üreterek daha da çok güçlenmek olduğunu vurgulayan Özyer, "Aynı gemide yaşayıp, aynı kaderi paylaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde güçlü olmak zorundayız. Terörün amacı Türkiye'ye ekonomik anlamda, siyasal anlamda zarar vererek gelişmesini durdurmak" diye konuştu.

"Bugün ekonomide, eğitimde kalkınma olmayınca dünya ile rekabet edemeyiz, güçlü olamayız, barış ve huzur içerisinde yaşayamayız" diyen Özyer, şöyle devam etti:

"Bütün üretim fonksiyonlarımızı harekete geçirmek zorundayız. Bugün kamu yararı nedir? Yapılacak bir işletme, fabrika kamu yararı mıdır, değil midir? Ne yazıkki ülkemizde bu zihniyet devrimine ihtiyacımız var. Neden Muğla patentli, Fethiye patentli ürünleri hiçbir yerde göremiyoruz? Neden buranın ürettiği ürünler işlenmiyor ve markalaşmıyor? Zengin toprakların fakir bekçisi gibi yaşıyoruz?"

MARFO Fuarcılık Genel Müdürü Volkan Gülcan ise 85 katılımcı firmanın Türkiye'nin birçok yerinden hazırlıklarını yaparak fuardaki yerlerini aldığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 6. Fetex Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement