64. Hükümet'in Kurulması - Son Dakika
Ekonomi

64. Hükümet'in Kurulması

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yeni kabinedeki bakanlarla iş birliği halinde çalışılmasıyla ekonomiyi sırtlayıp dış ticareti uçuracaklarını ifade etti.

25.11.2015 13:40

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yeni kabinedeki bakanlarla iş birliği halinde çalışılmasıyla ekonomiyi sırtlayıp dış ticareti uçuracaklarını ifade etti.

Nuhoğlu, 64. Hükümet'in kurulması dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yeni kabinede bakan tespitinde çok isabetli tercihler yapıldığını belirterek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına Binali Yıldırım gibi bu görevi daha da önce yapmış bir bakanın atanmasının kendileri için büyük avantaj olacağını dile getirdi.

Yeni Ekonomi Bakanı Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile ihracatın bugüne kadar gerçekleştirdiği ve tüm dünyaya örnek olan sıçramanın tekrar yaşanacağını kaydeden Nuhoğlu, "Özellikle yeni Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi'den beklentimiz çok büyük. Ülkemizin bölgesel üretim ve ticaret üssü haline gelmesi, istihdam imkanlarının gelişmesi Gümrük Bakanlığımızın performansına bağlı. Gümrük süreçlerimiz hızlandıkça, ülkemiz daha fazla yatırım çekecek ve lojistik merkez haline gelecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Nuhoğlu, 10. Beş Yıllık Kalkınma Planı kapsamındaki Taşımacılıktan Lojistiğe Dönüşüm Programını hayata geçiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yeni dönemde de görevine devam edecek olmasının sektörleri için bir başka avantaj olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin en büyük ticaret partneri olan Avrupa Birliği (AB) ile ticaret hacminin geliştirilmesi için, AB'de serbest dolaşım hakkı olan malların taşınmasında yaşanan sorunların çözülmesi gerektiğine işaret eden Nuhoğlu,  "Suriye krizi ile birlikte AB'nin Türkiye'ye bakışı değişti. AB Bakanımız Volkan Bozkır, bunu fırsata çevirip, AB tarafından yapılan taşıma kotalarıyla ilgili etki analizleriyle de tespit edilen ticaret kayıplarını ortadan kaldıracaktır" ifadelerini kullandı.

Ülke ekonomisine yıllık 15 milyar dolar hizmet ihracatı yaparak katkı sağlayan ulaştırma sektörünün gelecek dönem bu katkısını artıracağını belirten Nuhoğlu, şunları kaydetti:

"Dış ticaretle büyüyen ülke ekonomisi için sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazırız. Sektörümüz ile kamunun, özellikle dış ticaretimizle ilgili bakanlıkların işbirliği halinde çalışmasıyla hep birlikte ekonomiyi sırtlar, dış ticareti uçururuz. Bu vesileyle, Sayın Başbakan, Başbakan Yardımcıları ve yeni kabinede görev alan tüm bakanlarımıza sektörümüz adına başarılar diler; ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak sonuçlar elde etmelerini dileriz."

"Yeni sivil bir anayasanın hayata geçirilmesini talep ediyoruz"

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç ise vatandaşın ve iş dünyasının yeni hükümetten beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"64. Davutoğlu hükümeti Türkiye için altın bir dönem olabilir. Çünkü yeni hükümetin önünde kesintisiz 4 yıl var. KOBİDER  olarak, yeni sivil ve demokratik bir anayasanın hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Toplumsal barışın inşa edildiği, kan ve gözyaşının durduğu çözüm sürecinin devam etmesi ve çözümün başarılmasından yanayız.

Türkiye'de esnaf ve KOBİ'leri yakından ilgilendiren sorunlar da bulunuyor. Bunların bir an önce çözülmesi en büyük beklentimizdir. Bu bağlamda esnaf ve KOBİ'lerin finansmana erişimini artırmak için cansuyu kredilerinin istikrarlı bir şekilde sürdürülmesini beklemekteyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 64. Hükümet'in Kurulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement