Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çözüm Süreci ve HDP'nin parti olarak seçime girmesiyle ilgili, "HDP'nin parti olarak seçime girmesi, barajı HDP'ye geçirme çabaları, bir projedir ve bu HDP'yi de aşan bir projedir.

21.05.2015 13:12

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çözüm Süreci ve HDP'nin parti olarak seçime girmesiyle ilgili, "HDP'nin parti olarak seçime girmesi, barajı HDP'ye geçirme çabaları, bir projedir ve bu HDP'yi de aşan bir projedir. Burada bir kaos planı işliyor. Bir şekilde Türkiye'yi karıştırmak isteyenler, AK Parti'yi devirmek isteyenler bir plan uyguluyorlar. HDP'yi buna mecbur kıldılar. Zorla parti olarak seçime girmelerini sağladılar ve HDP de kendi geleceğini, Çözüm Süreci'nin geleceğini düşünmeden bu zokayı yuttu ve projeyi üstlendi" dedi.

(11.46)

2- Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, emniyetteki "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin 54 kişi hakkında açılan davanın dosyasını, karşı görevsizlik gerekçesiyle yargı yerinin belirlenmesi için Yargıtaya gönderdi.

(11.03)

3- Bursa'da OYAK Renault ve TOFAŞ ile iki yan sanayi kuruluşunda üretimi durduran eylemler sürerken, yan sanayi kuruluşlarından Coşkunöz'de anlaşmaya varılması üzerine işçiler yeniden çalışmaya başladı.

(11.13) (Görüntülü-Fotoğraflı)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Conrad Otel'de CHP'nin "Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"ni açıkladı. CHP'nin "Merkez Türkiye" adı verilen "Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"nin 20 yılda toplam 200 milyar dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilmesi planlanıyor.

(12.23)

5- Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu 6. Uluslararası Moskova Helal Fuarı (Moscow Halal Expo 2015) Rusya'nın başkenti Moskova'da başladı.

(12.00)

6- ABD Kongresi'ndeki Mısır oturumunda Kongre üyeleri, Mısır'daki demokrasi ve insan hakları ihlallerine sert eleştiriler yöneltti. Kongre üyesi Boyle, "Mursi'ye ve 100'den fazla kişiye verilen idam cezalarından da çok kaygı duyuyorum" dedi.

(02.07)

7- ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, El Kaide'nin 2011 yılında öldürülen lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'daki baskın sırasında evinde ele geçirilen bazı belgelerini yayınladı.

(00.26)

8- Fransız ordusu, Mali'nin kuzeyinde El-Kaide'ye bağlı Akmi örgütünün iki önemli liderini öldürdü.

(00.17)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement