Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı

KIRIKKALE / Anadolu Ajansının (AA), 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Kırıkkale ve Kırşehir'de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

05.08.2016 01:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KIRIKKALE/ Anadolu Ajansının (AA), 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Kırıkkale ve Kırşehir'de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek veren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AA standını ziyaret ederek vatandaşlara AA'nın kitabını dağıttı.

Topçu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile kitabın hazırlanmasında emeği geçen çalışanlara teşekkür etti.

Kendilerinin torunlarının yüzüne alnı açık, başı dik olarak bakacaklarını belirten Topçu, şunları söyledi:

"Bizler dedelerimize sorardık, 'Adnan Menderes'i ve iki arkadaşını idam ederken sizler ne yaptınız?' diye. Onlar başlarını öne eğip hiç bir şey diyemezdi ama şimdi vatandaşlarımız, Başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle uçağa, tanka, topa ve tüfeğe karşı kanıyla destan yazdı. Yarın torunlarımıza şunları diyeceğiz, 'İşte AA'nın hazırladığı belge. Biz Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıktık. 72 düvelin çetelerine karşı kanımızla tıpkı dedelerimizin Çanakkale ve Sakarya'da yaptığı gibi bir destan yazdık.' AA olarak bunu belgelemişsiniz, çok teşekkür ediyorum."

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitaba, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabının dağıtımına Topçu'nun yanı sıra Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir ile Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da katıldı.

Kırşehir

"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Kırşehir'de demokrasi nöbeti tutulan Cacabey Meydanı'nda halka dağıtıldı.

Vali Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin dağıttığı kitaplar, kısa sürede tükendi.

Vali Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamda, 15 Temmuz'un Türk tarihindeki önemli dönüm noktalarından biri olduğuna dikkati çekerek kitabı hazırlayanlara teşekkür etti.

Hain darbe girişimiyle ilgili gelişmeleri anlatan kitabın gelecek nesillere ışık tutacağını ifade eden Şentürk, şöyle konuştu:

"Suçüstü yakalananların bu hainliklerine karşı duran halkın kahramanlığı adeta bir destandır. Rabb'im ve kader onlardan yana değil. Evliyalar onlardan yana değil. Bu yüce milletin yanındadır. Bu kitap, darbeye karşı duran, tanklara göğsünü siper eden kahramanları, kurşunlara kendisini siper edenleri gelecek nesillerine anlatacaktır. 15 Temmuz'dan hemen sonra çok güzel bir baskı ve yeteri kadar bilgi ile böyle bir eserin ortaya çıkması da AA'ya yakışırdı. Tarih yazan bu milletin sesini dünyaya duyuran AA'ya da teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Bahçeci de milletin devletiyle bütünleşerek adeta destan yazdığı hain darbe girişiminin nesiller boyunca asla unutulmayacağını aktararak AA'nın hazırladığı kitabın da buna katkı yapacağını vurguladı. Baçeci, şunları kaydetti:

"Miletin bu destanında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da şifalar diliyorum. Türk milleti kendine yakışanı yaparak yedisinden yetmişine bir destan yazmıştır. Bu destanı ölümsüzleştiren Anadolu Ajansımıza teşekkür ediyorum. Hem darbe gecesi yaptığı yayınlar, çalışmalar hem de bu önemli kitap dolayısıyla Ajansımızı kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi' Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement