Acele Kamulaştırma Kararı - Son Dakika
Ekonomi

Acele Kamulaştırma Kararı

Acele Kamulaştırma Kararı

Bakanlar Kurulunca, bazı illerdeki hidroelektrik ve rüzgar enerjisi santralleri ile doğalgaz dağıtım sistemlerinin yapılacağı güzergahlarda kamulaştırma kararları alındı.

17.10.2014 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulunca, bazı illerdeki hidroelektrik ve rüzgar enerjisi santralleri ile doğalgaz dağıtım sistemlerinin yapılacağı güzergahlarda kamulaştırma kararları alındı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararlarına göre, Antalya, Denizli, Sakarya, Erzincan, İzmir, Aydın, Hatay, Giresun ve Karaman'da kurulacak hidroelektrik ve rüzgar enerjisi santralleri ile enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla bazı taşınmazlar Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca da Sakarya'nın Erenler ve Arifiye ilçelerinde tesis edilecek doğalgaz dağıtım sistemi için sözkonusu ilçelerdeki bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Resmi Gazete'deki diğer bir karara göre ise Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Aşağı Fırat II. Merhale Projesi kapsamında, Mardin Depolaması inşaatı için bölgedeki bazı taşınmazların acele kamulaştırmasını gerçekleştirecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Acele Kamulaştırma Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement