Adana'da Tiyatro Dolu Günler Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Adana'da Tiyatro Dolu Günler Sürüyor

Adana\'da Tiyatro Dolu Günler Sürüyor

Adana'da Sabancı Vakfı ile Devlet Tiyatroları işbirliğiyle bu yıl 17'ncisi düzenlenen 'Devlet Tiyatroları- Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali', hız kesmeden sürüyor.

13.04.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Sabancı Vakfı ile Devlet Tiyatroları işbirliğiyle bu yıl 17'ncisi düzenlenen 'Devlet Tiyatroları- Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali', hız kesmeden sürüyor. 30 Nisan'a dek sürecek festivalde, tiyatroseverler yerli ve yabancı toplulukların oyunlarını izleyecek.

Merhum İşadamı Sakıp Sabancı'nın emaneti olarak gelenekselleşen festival, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde perdelerini açtı. Biletleri günler öncesinden tükenen festival, Adana Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 'Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş' oyunuyla başladı. Festivalde bugüne dek, Amerika Birleşik Devletleri'nden Summer Nite Theatre 'Marat/ Sade', Makedonya'dan Üsküp Türk Tiyatrosu 'Bir Yaz Gecesi Rüyası', Trabzon Devlet Tiyatrosu 'Rulet', Ankara Sanat Tiyatrosu 'Halktan Biri' ve 'Tesadüfen Kadın Elizabeth', Yunanistan Ulusal Tiyatrosu 'Pasta', Çin'den Shangai Dramatic Arts Center 'Köpeğin Yüzü', Semaver Kumpanya 'Kuşlar' ve 'Veriler' oyunlarını sahneledi. Uğur Mumcu Meydanı'nda Almanya'dan Panoptikum Grubu'nun sunduğu 'Transition' adlı açık hava gösterisi de aşırı yağmura karşın büyük ilgi gördü.

ADANA VE İSTANBUL'DA OYUN VAR

30 Nisan'da sona erecek festivalde, Fransa'dan Demons Et Merveilles 'Lulu'nun Beyaz Gecesi', Portekiz'den Espetáculo da 'Dobrar 'Göda', Ukrayna'dan Kiev Modern Bale Tiyatrosu 'Carmen TV', Sivas Devlet Tiyatrosu 'Kanlı Düğün', Tiyatro Adam 'Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı', İkinci Kat Tiyatrosu 'Fü', Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu 'Kafesten Bir Kuş Uçtu' ve Pürtelaş Tiyatrosu da 'Savaş' oyunlarını sahneleyecek. Geride kalan 16 yılda 40 farklı ülkeden 79 yabancı tiyatro grubu, yerli ve yabancı 5 binden fazla sanatçıyı ağırlayan festivalde oyunlar, Adana Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde ve İstanbul'da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

USTALAR UNUTULMUYOR

Festivalde, tiyatronun gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı duymak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen 'Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü' bu yıl ünlü oyuncu Cihan Ünal'a sunuldu. Başarı Ödülü'nü daha önce Cüneyt Gökçer (2005), Macide Tanır (2006), Bozkurt Kuruç (2007), Yıldız Kenter (2008), Genco Erkal (2009), Müşfik Kenter (2010), Gülriz Sururi (2011), Haldun Dormen (2012), Rutkay Aziz (2013), Prof. Zeliha Berksoy'a (2014) verilmişti. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Tiyatro Dolu Günler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • AZİMÜŞAN HZ.: TECELLİLER, BEN SİZE DEMEDİM Mİ KÜRT DEVLERİNİ KURACAKSINIZ DİYE. . . ŞİMDİ ÇEKİN GİDİN KARŞIMDAN. . GÖZÜM GÖRMESİN SİZİ. . SUAT SENİDE GÖZÜM GÖRMESİN. . . SENDE ÇEK GİT. . ! 1 0 Yanıtla

Advertisement