Adana'ya Yargı Mensupları İçin Sosyal Tesis - Son Dakika
Yerel

Adana'ya Yargı Mensupları İçin Sosyal Tesis

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, yargı mensupları ve ailelerinin kullanımına yönelik yaklaşık 20 bin kişinin faydalanabileceği "Adliye Eğitim ve Ek Tesisi" yaptırılacak.

28.06.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, yargı mensupları ve ailelerinin kullanımına yönelik yaklaşık 20 bin kişinin faydalanabileceği "Adliye Eğitim ve Ek Tesisi" yaptırılacak.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, projesi tamamlanan sosyal tesis, merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde Seyhan Baraj Gölü manzaralı Adalet Bakanlığı'na tahsisli 7 bin 564 metrekarelik arsaya inşa edilecek.

Çevredeki 6 ildeki yargı mensupları da yararlanacak

Eğitim ve ek hizmet tesisinde, bin 800 metrekare kapalı alan, yaklaşık 6 bin metrekare piknik ve dinlenme alanı olacak. Tesis, Hatay, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis'te görev yapan yargı çalışanları ve yakınlarına da hizmet verecek.

Tesiste, aşçılığından garsonluğuna, satış temsilciliğinden temizliğine tüm işlerinde turizm ve otelcilik eğitimi verilecek yaklaşık 60 hükümlünün görev alması planlanıyor.

Peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarıyla yeşilin ve doğanın korunacağı, betonarmenin en az kullanılacağı tesiste 20 odalı misafirhane, 2 restoran, 100 kişilik konferans salonu, satış mağazası, mescit, piknik ve dinlenme alanı, yürüyüş parkuru, çocuk parkı, spor sahaları ve kameriyeler yer alacak.

Ayrıca tesiste kurulacak alanda, Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda üretilen ürünlerin satışı ve tanıtımı da yapılacak.

"Tesis, mimarisiyle de ilimize değer katacak"

Açıklamada, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Başsavcı Vekili Cumali Tülü, Cumhuriyet Savcısı Necdet Yalçın Şen, Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali Turan Karadağ, İdari İşler Müdürü Fatma Rana Çetinkaya ve mimar Fidan Darçın'ın, tesisin yapılacağı arsada incelemede bulunduğu da kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başsavcı Yeldan, Adalet Bakanlığı'nın Adana'ya yapmayı düşündüğü eğitim tesisiyle ilgili imar düzenlemesi ve mimari proje hazırlıklarının tamamlandığını belirtti.

Tesisin, bölgedeki yaklaşık 20 bin personele ve ailelerine hizmet vereceğini aktaran Yeldan, "Mimarisiyle de ilimize değer katacağını düşündüğümüz eğitim tesisini bir an önce tamamlayıp, hizmete açmayı planlıyoruz. Tesis, eğitim, seminer, konferans, toplantı gibi etkinliklerin yanı sıra, yargı çalışanlarımızın aileleriyle dinlenme ve diğer sosyal aktiviteleri gerçekleştirebilecekleri bir alan olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'ya Yargı Mensupları İçin Sosyal Tesis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement