Adaylar, Kaza Nedeniyle Seçim Çalışmalarına Ara Verdi - Son Dakika
Politika

Adaylar, Kaza Nedeniyle Seçim Çalışmalarına Ara Verdi

Mersin'de bu sabah meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği tren kazası nedeniyle belediye başkan adayları ve siyasiler kentteki seçim çalışmalarına ara verdi.

20.03.2014 15:41

Mersin'de bu sabah meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği tren kazası nedeniyle belediye başkan adayları ve siyasiler kentteki seçim çalışmalarına ara verdi. Kentte büyük üzüntüye neden olan kaza sonrası seçim araçlarından yapılan müzik yayınları ve anonslar da kesildi.

Mersin'de bu sabah Adana-Mersin seferini yapan yolcu treni, merkez Akdeniz ilçesi Taşkent durağı yakınlarında, Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikanın işçilerini taşıyan servis minibüsüne çarptı. Kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Seçim çalışmaları kapsamında her gün müzik yayınları ve anonsların yapıldığı Mersin, kazanın ardından sessizliğe büründü. Başta AK Parti, CHP ve MHP olmak üzere tüm partiler, kaza nedeniyle seçim çalışmalarına ara verirken, gün boyu Mersin caddelerinde müzik yayınıyla aday tanıtımı yapan araçların çalışmaları da durduruldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Adayı Macit Özcan başta olmak üzere siyasi partilerin belediye başkan adayları, seçim çalışmalarını durdurarak gerek kaza yerine gerek yaralıların kaldırıldığı hastanelere giderek incelemelerde bulundu. Yapılan yazılı açıklamalarla da başsağlığı dilekleri iletildi.

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, yaptığı yazılı açıklamada, tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı dileyerek, "Akdeniz ilçemizde bulunan Adanalıoğlu Mahallesi'nde fabrika işçilerini taşıyan bir servis minibüsü hemzemin geçitten geçerken yolcu treninin çarpması sonucunda meydana gelen elim kazada maalesef 10 vatandaşımızı kaybettiğimizin bilgisini aldık. Meydana gelen bu elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" dedi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever de tüm Mersinlilere başsağlığı dilediği açıklamasında, "Bu sabah saat 07.15 sıralarında merkez Akdeniz ilçemiz Adanalıoğlu Mahallesi'nde hepimizi acılara boğan elim bir kaza meydana gelmiştir. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Acar Makine Fabrikası işçilerini taşıyan minibüse hemzemin geçitte Mersin-Adana seferini yapan yolcu treni çarpmış, 10 kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Bu çok üzücü kazada hayatını kaybeden hemşehrilerime Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımız için de acil şifalar diliyorum. Tüm hemşehrilerimin ve acılı ailelerimizin acısını yürekten paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise yarın düzenleyecekleri Nevruz Bayramı kutlama etkinliklerini kaza nedeniyle iptal ettiklerini bildirdi. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Tuna, yaralılara da acil şifalar temenni etti.

Öte yandan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kaptan Kartal, Mersin'de yaşanan tren kazasında hayatını kaybedenler için seçim çalışmalarına 3 gün, HAK-PAR Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Özdemir de 1 gün ara verdiklerini açıkladılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Adaylar, Kaza Nedeniyle Seçim Çalışmalarına Ara Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement