Adilcevaz'da Osmanlıca Kursu Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Adilcevaz'da Osmanlıca Kursu Çalışmaları

Adilcevaz\'da Osmanlıca Kursu Çalışmaları

Adilcevaz'da faaliyet gösteren Girişim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Köstekçi, talep olması halinde ilçede Osmanlıca kursu açacaklarını söyledi.

21.01.2015 09:49  Güncelleme: 10:03

Adilcevaz ilçesinde faaliyet gösteren Girişim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Köstekçi, talep olması halinde ilçede Osmanlıca kursu açacaklarını söyledi.

Köstekçi, yaptığı açıklamada, geçmişini bilmeyen bireylerin geleceğine sahip çıkamayacağını söyledi.

Dernek bünyesinde Osmanlıca kursu başlatmaya karar verdiklerini belirten Köstekçi, "Ne yazık ki bir İngiliz genci 1200'lü yıllara ait edebi bir metni rahatlıkla okuyup anlayabiliyorken bizim gençliğimiz 100 yıl öncesine ait metinleri dahi okuyamamaktadır. Geçmişimizdeki birikimi yok saymak kendimize yapacağımız en büyük kötülüktür" diye konuştu.

Eğitim Bir-Sen İlçe Adilcevaz Temsilcisi Hakan Baloğlu ise ilçede Osmanlıca kursunun açılması halinde sendika olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Latin alfabesine geçilmesiyle bir gecede bir milletin hafızasının silindiğini ifade eden Baloğlu, "Bütün toplum okuma-yazma bilmez hale geldi. Geleceğimizi inşa etmek için geçmişimizi iyi bilmemiz gerekmektedir. 600 yıllık Osmanlı tarihini doğru öğrenebilmek için Osmanlı Türkçesini öğrenmek gerekir. Osmanlı Türkçesinin seçmeli ders olmasında sendikamızın büyük katkısı olmuştur" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adilcevaz'da Osmanlıca Kursu Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement