Adıyaman'da Yapılandırmaya 15 Bin Kişi Başvurdu - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Yapılandırmaya 15 Bin Kişi Başvurdu

Adıyaman\'da Yapılandırmaya 15 Bin Kişi Başvurdu

Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürü Fuat Tekin, yapılandırma kapsamında şuana kadar yaklaşık 15 bin kişinin başvuruda bulunduğunu ve başvuruların devam ettiğini belirtti.

05.01.2015 17:01

Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürü Fuat Tekin, yapılandırma kapsamında şuana kadar yaklaşık 15 bin kişinin başvuruda bulunduğunu ve başvuruların devam ettiğini belirtti.

SGK Müdürü Fuat Tekin, 2014 yılında da vatandaş odaklı çalışmaları yürüttüklerini ve kaliteli ve ulaşılabilir hizmet sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

2014 yılını değerlendiren Fuat Tekin, şunları kaydetti:

"Hizmeti vatandaşın ayağına götürmek için Kahta, Gölbaşı ve Besni ilçesinde yeni hizmet binası yapılması noktasında önemli faaliyetlerimiz oldu. 2015 yılı içerisinde bu binaların hizmete girmesini sağlayacağız.

2014 yılının sonunda başlayan borçların yapılandırılması süreci başladı. 15 bin civarında yapılandırma başvurusu oldu. Burada vatandaşlarımızın yapılandırmadan yararlanma isteklerini gördük. Hala başvurular sürüyor.

Özellikle emekliliği gelmiş ama borcundan dolayı emekli olamayan vatandaşlarımızın emekli olması için Halk Bankası ile iş birliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde kredi yoluyla emekli olabilecek. 31.01.2015 tarihine kadar süre uzatıldı, bu bağlamda ilk taksit ödeme süresi ise Şubat ayının sonuna kadar uzatıldı.

Adıyaman'da çalışan aktif sigortalı sayısı 84 bin civarındadır. İşveren yanında çalışan sigortalı sayısı 42 bin, esnaf sigortalısı sayısı 12 bin, tarım sigortalısı 6 bin 500 civarında, geriye kalanda emekli sandığına tabi çalışanlarımızdır.

Teşvik ve yapılandırma kapsamında yapılan çalışmalar, kayıt dışı istihdamla mücadele ile sigortalı sayısında bir artış yaşanmıştır.

Genel sağlık sigortası 01.01.2012 tarihi itibariyle çalışmayan, hak sahibi olmayanlar otomatik olarak genel sağlık sigortası kapsamında değerlendirildi. Kişilerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurup, gelir testlerini yaptırması gerekiyor. Vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını özellikle istiyoruz." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Yapılandırmaya 15 Bin Kişi Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement