Adıyaman Tanıtım Günleri - Son Dakika
Güncel

Adıyaman Tanıtım Günleri

Adıyaman Tanıtım Günleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Adıyaman'ın fahri hemşehrisi olmanın faturası, bedeli var. Ödemeye gayret ediyoruz.

25.09.2014 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyamanlıların fahri hemşehrisi olduğunu belirterek, "Adıyaman'ın fahri hemşehrisi olmanın faturası, bedeli var. Ödemeye gayret ediyoruz.  Bugün size bir müjde veriyorum. Koçali Barajı'nın ihalesi bitti. Bu barajın temelini atmaya geleceğiz" dedi.

Eroğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Feshane'de düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günlerine katıldı.

Bakan Eroğlu, İSKİ'nin genel müdürlüğünü yaptığı dönemde Adıyaman belediye başkanının talebi üzerine yardımda bulunduklarını hatırlatarak, bunun ardından Adıyamanlıların kendisine "fahri hemşehrilik beratı" verdiğini söyledi.

Güneşin en güzel doğup, battığı yer olan Adıyaman'ın adı gibi yaman olduğunu anlatan Eroğlu, hükümetin Adıyaman'a çok önem verdiğini, 11 yılda 7 milyar lira değerinde yatırım yapıldığını kaydetti.

Yatırımların devam edeceğini vurgulayan Eroğlu, "Adıyaman'ın fahri hemşehrisi olmanın faturası, bedeli var. Ödemeye gayret ediyoruz. 38 dere ıslahı, sulama çalışmalarını bitirdik. Gelirken mutlaka bir müjde vermem gerekiyordu. Adıyaman'ın 100 yıllık hayali olan Çetintepe Barajı'nın temelini attık. Çok hızlı ilerliyor. Bugün size bir müjde veriyorum. Koçali Barajı'nın ihalesi bitti. Bu barajın temelini atmaya geleceğiz" diye konuştu.

Adıyaman'ın ağaçlandırılması, milli parkı ve Nemrut'uyla çok daha muhteşem olacağını ifade eden Eroğlu, İstanbul'da yaşayanları Adıyaman'a davet etti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlık olarak Adıyaman'a özel ilgileri olduğunu belirterek, "Adıyaman'a son 2 yıl içinde bin 66 yeni derslik inşa ettik. Bunu 30'la çarparsanız kaç öğrenciye yeni derslik açtığımızı hesap edin. Aynı zamanda çevre ilçelerden gelen ve barınma sorunu olan 2 bin 37 öğrenci için yeni pansiyon sağladık. Milli Eğitim Bakanlığı olarak üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Diğer konuşmalar

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, İstanbul'dan gelemeyenlere "Adıyaman'ı yaşatalım" dediklerini belirterek, hem doğuyu hem de batıyı içinde sentezleyen şehirde geçmişten bugüne kadar farklı dinler ve uygarlıkların bir arada, hoşgörü içinde yaşadığını aktardı.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, ilk defa İstanbul'da tanıtım günleri yapıldığını belirterek, "Adıyaman tanıtılmaz yaşanır" diyerek herkesi memleketine davet etti.

Konuşmaların ardından Nabi Avcı, Veysel Eroğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kurdele keserek, açılışı gerçekleştirdi, stantları gezdi. Bakan Avcı, basın mensuplarına nar suyu ikram etti.

Tanıtım günlerine eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin de katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman Tanıtım Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement