Adliyedeki Rehine Krizinde Şehit Olan Savcı Kiraz Kimdir - Son Dakika
Güncel

Adliyedeki Rehine Krizinde Şehit Olan Savcı Kiraz Kimdir

Çağlayan Adliyesi'nin 6'ncı kattaki odasında rehin alınan ve operasyonun ardından hastanede şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz meslek hayatının 14. yılındaydı.

01.04.2015 00:42  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağlayan Adliyesi'nin 6'ncı kattaki odasında rehin alındıktan sonra ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Mehmet Selim Kiraz, meslek hayatında 14 yılı doldurmuş bir isimdi. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu kararnamesiyle Çağlayan'a atanan Kiraz, buradan önce Gaziosmanpaşa'da 4 yıl kadar görev yapmıştı.

3 POLİSİN KİMLİKLERİNİ İSTEMİŞTİ

Savcı Kiraz, Gaziosmanpaşa'dan önce de Osmaniye'de savcı olarak bulunmuştu. Berkin Elvan soruşturmasını, dosyanın 5'inci savcısı olarak yürüten Kiraz, fail olduğundan şüphelendiği 3 polisin açık kimliğinin tespiti için Emniyet'ten gelen 21 polisin açık kimlik bilgileri ve fotoğraflarını Adli Tıp Kurumu'na yollamıştı.

Kiraz, Adli Tıp Kurumu Ses ve Görüntü İnceleme Şube Müdürlüğü'nden söz konusu polislerin belirlenmesini talep etmişti.

BİLİRKİŞİDEN GEZİ GÖRÜNTÜLERİNİ TALEP ETTİ

Gezi eylemleriyle ilgili soruşturmayı da yürüten Kiraz, bilirkişiye giden delil ve görüntüleri istemiş, delilleri jandarmaya göndereceğini kaydetmişti.
Berkin Elvan'ın yaralanmasından sonra başlatılan soruşturmayı ilk olarak savcı Adnan Çimen, sonra Abdullah Yıldırım ve Faruk Bildirici soruşturmayı yürüttüler. Savcı Bildirici zamanında 18 polis ve bir diş hekimi ile asistanının ifadeleri alındı. Bilgisine başvurulan polisler, olay anında olay bölgesinde bulunmadıklarını belirtirken, diş hekimi M.B., Berkin Elvan'ın vurulduğu yerden 2 dakikalık mesafede bulunan poliklinikte görev yaptığını, olay bölgesinde bulunan polislerin fotoğraflarının asistanı P.K. tarafından çekildiğini söyledi. Asistan P.K.'nın çektiği fotoğraflar, Berkin Elvan'ın Ailesi'nin avukatları tarafından dosyaya konuldu.

Savcı Bildirici, geçen yıl mart ayında da Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan'ın ifadelerini aldı. Şikayetçi sıfatı ile ifade veren Elvan çifti, oğullarını vuran polislerin belirlenmesini ve bulunarak cezalandırılmasını istediler.

SAVCI BİLDİRİCİ ANTALYA'YA ATANDI

Savcı Bildirici, 13 Haziran 2014 tarihli HSYK kararı ile Antalya'ya atanınca, dosya yeni savcısı belirlenene kadar zorunlu işlemlerin yapılması için yine Memur Suçları Bürosu'nun bir diğer savcısı Seyfettin Atıcı'ya verildi. Savcı Atıcı, dosyanın yeni savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın belirlenmesine kadar sadece zorunlu işlemleri yaptı.

BERKİN ELVAN SORUŞTURMASININ BEŞİNCİ SAVCISI KİRAZ OLDU

Bildirici'nin yerine Eylül 2014 tarihinde atanan Mehmet Selim Kiraz, böylece Berkin Elvan soruşturmasının beşinci savcısı oldu.

ŞÜPHELİ SAYI SINI ÜÇE İNDİRDİ

Kiraz'ın görev yaptığı süreçte Adli Tıp Raporu dosyaya konuldu. Aralık 2014 tarihinde soruşturma dosyasına konulan raporda, Berkin Elvan'ın kafasına isabet eden sert bir cisim sonucu yaralandığı, ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Yine Kiraz, döneminde önemli bir rapor daha girdi soruşturma dosyasına. Ulusal Kriminal Büro tarafından gönderilen raporda, gönderilen yüzlerce fotoğraf üzerinde yapılan incelemede 3 polisin şüpheli olabileceği, ancak bu polislerin açık kimliklerinin tespit edilemediği belirtildi.

Savcı Kiraz, bu gelişme üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazarak, Ulusal Kriminal Büro tarafından fail olabilecekleri muhtemel 3 polisin açık kimliklerinin belirlenebilmesi için o gün olay mahallinde görev yapan polislerin açık kimlik bilgilerini ve değişik açılardan çekilmiş fotoğraflarının kendisine yollanmasını istedi.

ADLİ TIP KURUMU'NUN RAPORUNU BEKLİYOR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu yazı üzerine 21 polisin açık kimlik bilgilerini ve değişik açılardan çekilmiş 5'er adet fotoğraflarını savcı Kiraz'a yolladı. Savcı Kiraz da bu fotoğrafları Adli Tıp Kurumu Ses ve Görüntü İnceleme Şube Müdürlüğü'ne yollayarak, 21 polisin fotoğrafları ile muhtemel 3 şüphelinin fotoğraflarının kıyaslanmasının yapılmasını istedi. Savcı Kiraz, açık kimlikleri gönderilen 21 polisin içinde fail olarak şüphelendiği 3 polisin bulunup bulunmadığının tespitini istemişti.

SAVCI KİRAZ'IN EŞİ DE İSTANBUL ADALET SARAYI'NDA GÖREV YAPIYOR

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 1969'da Siirt'te doğdu. Mersin İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Kiraz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararnamesi ile 2010'da Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Kiraz, 4 yıl burada çalıştıktan sonra geçen yıl HSYK'nın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi. İki çocuk babası Kiraz'ın, eşinin de İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim olarak görev yaptığı öğrenildi.

Adliyedeki Rehine Krizinde Şehit Olan Savcı Kiraz Kimdir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Adliyedeki Rehine Krizinde Şehit Olan Savcı Kiraz Kimdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Hasan akyüz: HABER ŞÖYLE SAVCI KİMDİR: CEVAP DEVLETİN DEĞİL VATANIN DEĞİL 81MİLYONUN DEĞİL AKPNİN YÜZDE KIRKIN SAVCISIYDI..ONUN İÇİNDİR Kİ NE ŞEHİT NE GAZİ.......GİTTİ NİYAZİ HAYIRLISI OLSUN 9 36 Yanıtla
  • Kartal 47: Allah bu teröristleri savunanların belasını versin şerefsizler bütün dhkp nin belasını versin 20 3 Yanıtla
  • Musti: Allah rahmet eylesin 21 2 Yanıtla
  • şapo: burda bazıların sesi bizden cok yüksek çıkıyor bu suçluluk psikolojisinden olsa gerek , bizimle sizin aranızdaki fark siz ülkeye ihanet edenlerin arkasından biz ise ülkeye hizmet edenlerin arkasından ağlarız sesinizi kesinde şehidimizi uğurlayalım. 20 0 Yanıtla
  • berat: Bir ulkede adalet varsa herkesin yararinadir adalet yoksa sagcisi, solcusu, türku, kürdu, alevi, sunni, yani bir ulkede yasayan herkes bir gün mutlaka zarar görur 11 2 Yanıtla
  • efe: o şehit oldu ya diğerleri 11 0 Yanıtla
  • uyursan_ölürsün: Adamlar Resmen Elini Kolunu Sallayıp Adliyeye Girebiliyorsa Ve Savcıyı Rehin Alabiliyorsa Demekki Birileri Hala Uyuyor. İmkansız Bisey Aklım Almıyor Neyse Savcımıza Allahtan Rahmet Diliyorum 9 2 Yanıtla
  • ByEnTeReSaN: Elektrik kesintisinin ne hikmetse TÜM TÜRKİYEDE olduğu ve o günde aynı saatlerde adalet sarayında bir savcının rehin alındığı ayrıca ergenekon davasının karar duruşmasını olduğu ve o duruşmada tüm sanıkların beraat ettiği bir günde olması ne kadar garip 8 2 Yanıtla
  • roni21: Adliye içerisinden yardım almışlardır yakında kokusu çıkar savcıya allahtan rahmet ailesine sabır diliyorum 9 0 Yanıtla
  • as: Terbiyesiz. 0 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mardin'de yağışla birlikte tarihi Dunaysır Köprüsü'nün debisi yükseldi
    11:44 Mardin'de yağışla birlikte tarihi Dunaysır Köprüsü'nün debisi yükseldi

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan tarihi Dunaysır Köprüsü, bahar yağışlarıyla birlikte debisi yükseldi. Vatandaşlar, bu güzel manzarayı fotoğraflayarak keyifli anlar yaşadı.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Malatya Valisi'ni ziyaret etti
    11:41 Kültür ve Turizm Bakanı Malatya Valisi'ni ziyaret etti

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Valisi Ersin Yazıcı'yı ziyaret etti. Ziyarette kentteki çalışmalar hakkında bilgi alındı.

  • Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı'nda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor
    11:39 Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı'nda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

    Edirne'de, Selimiye Meydanı'ndaki 15. yüzyıl eserlerinden Havlucular Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Hanın çatısı eski yapılardan arındırıldıktan sonra dış duvarlarda restorasyon ekipleri betonarme ve tuğla yapıları söküp taş uyguluyor. Ayrıca, hanın yanında bulunan Mezit Bey Hamamı'nın kubbelerindeki betonarme yapılar da söküldü. Çalışmaların esnafın işini aksatmadan hızla ilerlediği belirtilirken, bölgenin çehresinin değişeceği ve tarihi güzelliğin daha da ön plana çıkacağı ifade edildi. Restorasyon çalışmalarının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

  • Antalya'da gaziler ve şehit aileleri için iftar programı düzenlendi
    11:38 Antalya'da gaziler ve şehit aileleri için iftar programı düzenlendi

    Antalya'nın Serik ve Finike ilçelerinde gaziler ve şehit aileleri için iftar programı düzenlendi.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi
    11:38 Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi. Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen konserde sevilen sanatçı Özgür Can Çoban, Çanakkale Zaferi'nin ruhunu yansıtan eserleri seslendirildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, etkinliği gelecek nesillere aktarmak adına her yıl düzenlediklerini belirtti.

  • Ağrı Kızılay Şubesi 'Bir Sınıf Bir Koli' Projesini Yeniden Başlattı
    11:37 Ağrı Kızılay Şubesi 'Bir Sınıf Bir Koli' Projesini Yeniden Başlattı

    Ağrı Kızılay şubesinin her sene düzenlediği 'Bir Sınıf Bir Koli' projesi bu yıl tekrar başlatıldı. Ramazan ayından önce dağıtılan boş gıda kolileri, öğrencilerin evlerinden getirdiği malzemelerle doldurulmaya başlandı. Proje kapsamında toplanan gıda kolileri, gönüllü ekipler tarafından deprem bölgesindeki ailelere teslim ediliyor. Ayrıca Kızılay ekipleri, günlük 4 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapmaya devam ediyor. Yardım çalışmalarının yoğunlaştığı bu ayda, gönüllüler ailelere sıcak pide dağıtımı yaparak sofralarını eksiksiz dolduruyor.

  • Sivas'ın 'leylekli köyü', misafirlerini ağırlamaya başladı
    11:37 Sivas'ın 'leylekli köyü', misafirlerini ağırlamaya başladı

    Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Göydün köyü, her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlerini kabul etti. Köye gelen leylekler yuvalarında ve arazide görüldü. Leyleklerin erken gelmesi köy sakinlerini mutlu etti.


Advertisement