Ağrı Dağı Milli Park Oluyor - Son Dakika
Yerel

Ağrı Dağı Milli Park Oluyor

Ağrı Dağı Milli Park Oluyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan 18 proje hakkında bilgiler erdi.

22.05.2014 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan 18 proje hakkında bilgiler erdi.

Geçtiğimiz günlerde Ağrı'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun kente eli boş gelmediğini ifade eden AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, "Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Ağrı'ya teşrif ettiklerinde, Sayın Başbakanımızın vermiş olduğu talimatlar neticesinde Ağrı'mıza gelişiyle birlikte 466 milyon 500 TL'lik bir yatırımdan söz ettiler. Bu yatırımların birçoğu müjde şeklindedir. Bakanımızın gelmesiyle vermiş olduğu 18 adet müjde var. Bunların başında barajlardan sulanan alanların tekrar rehabilite edilmesi var. Ayrıca Ağrı Dağı şu anda 'milli park' ilan ediliyor. Çalışmalarımız son noktaya geldi. Büyük olasılıkla seçim sonrası Sayın Bakanımızda talimat verdi. Son aşamalarını genel müdürümüz gelecek ve burada bunu açıklayacaklar" şeklinde konuştu.

"METEOROLOJİ İSTASYONU TAMAMLANAN TEK İL AĞRI"

Türkiye'de il ve ilçe bazında meteoroloji kurulup ve tamamlanan tek ilin Ağrı olduğunu ifade eden Çelebi, "Ağrı'da iki tane büyük dağımız var. Biri Ağrı Dağı diğeri Süphan Dağı. Biz yine aynı şekilde Süphan Dağı'nı da 'milli park' haline getirip, her iki dağımıza da Türkiye çapında profesyonel dağcıların buralara çıkmalarını amaçlıyoruz. Bu hem ilimize bir gelir getiriyor hem de ilimizin tanıtımına katkı sağlıyor. Yine bunun yanında Allah bir mani keder vermezse, bakanımızın talimatları doğrultusunda 2,1 milyon yeni fidan Ağrı'ya dikilecek. 8 adet otomatik meteoroloji istasyonları il merkezimizde ve ilçelerimizde kuruldu. Şimdiye kadar Türkiye'de il ve ilçe bazında kurulup da tamamlanan tek il Ağrı'dır. Bunlar çok önemli. Bizim kardeşlerimiz, vatandaşlarımız her sefer şunu derlerdi, 'Erzurum'un hava durumu veriliyor, niye Ağrı'nın verilmiyor. Ardahan'ın veriliyor niye Ağrı'nın verilmiyor.' Bundan sonraki süreçte artık Allah'ın izniyle istedikleri takdirde her günkü meteoroloji bilgilerini alabilecekler. Sayın Bakanımız 18 müjdenin yanı sıra 1 müjde daha ekledi. Ağrı ilimizin büyük ilçelerinden biri olan Patnos ilçemizde su sıkıntısı var. Patnos merkez Karatoklu köyünde bulunan Patnos Barajı'nda da Patnos ilçemize su verilecektir" dedi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı Dağı Milli Park Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement