Ağrı Valisi Işın: Fetö ve PKK ile Mücadelemiz Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Ağrı Valisi Işın: Fetö ve PKK ile Mücadelemiz Devam Ediyor

Ağrı Valisi Işın: Fetö ve PKK ile Mücadelemiz Devam Ediyor

AĞRI Valisi Musa Işın, Fethullahçı ve PKK terör örgütleri ile mücadelenin devam ettiğini belirterek, 307 kişinin FETÖ'den, 313 kişinin de PKK'dan tutuklanarak cezaevine gönderildiğini belirtti.

05.09.2016 18:28

AĞRI Valisi Musa Işın, Fethullahçı ve PKK terör örgütleri ile mücadelenin devam ettiğini belirterek, 307 kişinin FETÖ'den, 313 kişinin de PKK'dan tutuklanarak cezaevine gönderildiğini belirtti. Vali Işın, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan yardımcısı Abdullah Seçkin'in ise ifadesinin sürdüğünü söyledi.

Ağrı'da FETÖ soruşturması kapsamında 2 Kaymakamın önce açığa alınap daha sonra gözaltına alındığını ve serbest bırakılarak görevden uzaklaştırıldığını belirten Vali Musa Işın, açığa alınan Vali yardımcısı Abdullah Seçkin Koçak'ın ise soruşturma işlemlerinin sürdüğünü belirtti. Koçak'ın müfettişlerin olumlu sonuç vermesi takdirinde görevine dönebileceğini kaydeden Vali Işın, "FETÖ kapsamında gözaltına alınan 639 kişiden 307'si tutuklandı. Bunların içerisinde polis, asker, hakim ve savcı ve memurlar da bulunmakta. Yine aynı meslek guruplarından 50 kişi de firarda" diye konuştu.

FETÖ'nün yanı sıra bir diğer bölücü terör örgütü olan PKK ile de mücadele verdiklerini hatırlatan Vali Işın, şunları söyledi:

"Göreve geldiğim 20 Temmuz 2015'ten beri PKK ile yaptığımız mücadelede, 717 kişi gözlatına alındı 313'ü tutuklandı. 120 kişiye adli kontrol şartı verildi, 33 PKK'lı da ölü ele geçirildi. Bu örgütten 18 kişi teslim oldu, 6 kişi ise yakalandı. Yaralı elimize geçen PKK sayısı ise 6. Askerlerimiz arasında da, 3 şehit, 39 yaralımız oldu. PKK, bu güne kadar 22'si sivil araç olmak üzere toplamda 36 araç yakmış. Saldırılarda 1 sivili öldürdüler, 1 sivili de yaraladılar. Tendürek dağında Van Çaldıran ile ortak çalışma yürütüyoruz. PKK'nin ana karargahına girildi. Yaklaşık 50 kişilik bir grup var. Operasyon hala devam ediyor."

- Ağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı Valisi Işın: Fetö ve PKK ile Mücadelemiz Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement