Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi hizmete açıldı - Son Dakika
Güncel

Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi hizmete açıldı

Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi hizmete açıldı

Süleymanpaşa Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi merkez kampusu karşısında üniversite öğrencilerinin bir çok sosyal faaliyet ve ihtiyaçlarını karşılayabileceği Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

10.12.2016 09:19

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Fatih İşcan, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, gençlik merkezinin tahsisini sağlayan Ahmet Erensoy, gençlik merkezinin mobilyalarını bağışlayan Koleksiyon Mobilya Müdürü Ahmet Albayrak, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI EKREM EŞKİNAT: "YOLA ÇIKARKEN ÖRNEĞİMİZİ HOCAMIZDAN ALDIK"

Açılış öncesi bir konuşma gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; "Hepimiz gördük ki bu halk kendine hizmet edenleri asla unutmuyor ve bağrına basıyor. Bütün Türkiye'de bir örnek yaratan sevgili hocam Yılmaz Büyükerşen her gittiği yerde yurttaşların büyük bir sevgisi ile karşılanıyor. Biz de yola çıkarken örneğimizi hocamızdan aldık. Hocam benim rektörüm. Onun kurduğu ve geliştirdiği üniversitede okuma fırsatı buldum. Yıllar sonra doğduğum ve doyduğum şehri yönetme fırsatını da bana sizler verdiniz." dedi.

"TEKİRDAĞ BİR ÜNİVERSİTE KENTİ"

Süleymanpaşa'nın da Eskişehir gibi bir üniversite şehri olduğunu dile getirerek sözlerine devam eden Başkan Eşkinat;"Burası da Eskişehir gibi bir üniversite kenti. 35 bin öğrencisi olan Namık Kemal Üniversitemizin ana kampusu tam karşımızda. 22 bin öğrencimiz ana kampusta eğitim görüyor. Tekirdağ bir üniversite kenti. Üniversitenin Eskişehir'i nasıl geliştirdiğini biliyoruz. Şimdi aynı yolu ve yöntemleri izleyerek Namık Kemal Üniversitesi'nin ve diğer gelecek üniversitelerin bu bölgeye vereceğe katkının inancı içinde yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu.

"BURASI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR SOSYAL ALAN OLACAK"

Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi'nin işlevi ile bilgi vererek sözlerini noktalayan Eşkinat; "Gençler buraya gelecekler. Burayı sosyal bir alan olarak kullanıp birbirleri ile iletişim kuracaklar. Ödevlerini yapacaklar. Sahnemiz var; müziklerini yapacaklar. Kurslar alacaklar. İstedikleri faaliyetleri gerçekleştirecekler. Burası öğrencilerimiz için oldukça önemli bir sosyal alan olacak." ifadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR ALBAYRAK: "HEPİMİZİN İDOLÜ OLAN YILMAZ
BÜYÜKERŞEN'İ ARAMIZDA GÖRMEKTEN DOLAYI MUTLU VE GURURLUYUZ"

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma yaparak Yılmaz Büyükerşen'in Tekirdağ'a gelişinden dolayı mutluluğunu dile getirirken; "Hepimizin idolü olan, onun hizmetlerini örnek aldığımız sayın hocam Yılmaz Büyükerşen'i aramızda görmekten dolayı mutlu ve gururluyuz. Her şey Tekirdağ, her şey Türkiye için." dedi.

SÜLEYMANPAŞA KAYMAKAMI AHMET ATILKAN; "BU BİNA, BU YAPI EN İYİ BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİRDİ"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in konuşması öncesi Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi ve Yılmaz Büyükerşen ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Atılkan; "Bugün burada çok önemli bir tesisi hizmete açacağız. Namık Kemal Üniversitemizin merkez kampusunde 20 binin üzerinde öğrencimiz eğitim görmekte. Bu bina, bu yapı en iyi bu şekilde değerlendirilirdi. Öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarının karşılanması konusunda sayın hayırseverlerimizin katkısı ile açılan bu merkezin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

"BÖYLE DEVLET ADAMLARININ İSMİNİN YAŞATILMASININ ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Kaymakam Atılkan; "Yılmaz Büyükerşen, Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli akademisyenlerden biri olmasının yanı sıra halkın teveccühü ile dördüncü dönem belediye başkanlığı yapan ender siyasetçilerimizden. Kendisini Tekirdağ'da görmekten dolayı mutluluk duyuyorum. Böyle devlet adamlarının isminin yaşatılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Kendisinden Allah razı olsun." diyerek sözlerini noktaladı.

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ BÜYÜKERŞEN: "BUNDAN SONRA ONU TUTABİLENE AŞK OLSUN"

Açılış öncesi son konuşmayı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaparken Süleymanpaşa Belediyesi ile işbirliği içinde olduklarını belirten Büyükerşen; "Tekirdağ'da bulunmaktan sonsuz mutluluk duyuyorum. Tekirdağ'ı böyle gelişmiş ve gelişmekte olan bir şehir olduğunu gördüğüm için gurur duydum. Sayın başkanımız Eskişehir'i örnek aldığını ifade ediyor. Kendisi bizlerden proje desteği istedi. Bizler de kendisine ipuçları verdik. Bundan sonra onu tutabilene aşk olsun." dedi.

"GENÇLİK VE ÜNİVERSİTE BİR ŞEHRİN LOKOMOTİFİDİR"

Eskişehir'de gerçekleştirdiği mucize hakkında ipuçları veren Büyükerşen; "Gençlik ve üniversite bir şehrin lokomotifidir. Eğer bir üniversite lokomotiflik yapmazsa o şehirler yeteri hızda gelişemezler. O üniversitelerdeki gençlik şehirlere canlılık getirir. Öğrencilere sahip çıkın. Öğrencileri şehirle bütünleştirin. Benim Eskişehir'de yaptığım odur. Yıllarca kurucusu olduğum Anadolu Üniversitesi'nin gelişmesinde bütün öğrenci ihtiyaçlarını yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen kampusta karşıladık. Ama istiyordum ki halkla kaynaşsınlar. O öğrencinin ekonomik potansiyeli şehre yayılsın. Şehirdeki esnaf onunla birlikte zenginleşip sosyal ve kültürel sanat anlayışı değişsin. Onu yapabilmek de ancak bana belediye başkanı olduktan sonra nasip oldu." diye konuştu.

AHMET ERENSOY VE KOLEKSİYON MOBİLYA'YA TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından hiçbir bedel talep etmeden gençlik merkezini Süleymanpaşa Belediyesi'ne tahsis eden Ahmet Erensoy ve gençlik merkezinin mobilyalarını bağışlayan Koleksiyon Mobilya Müdürü Ahmet Albayrak'a teşekkür plaketi verildi.

Açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilirken Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi resmen üniversite öğrencilerine hizmete başladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi hizmete açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement