Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam - - Son Dakika
Politika

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam -

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam -

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "İnşallah 30 Mart'ta aklımızın, basiretimizin, millet oluşumuzun, bir ve birlikte oluşumuzun zaferini kutlayacağız" dedi.

16.03.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "İnşallah 30 Mart'ta aklımızın, basiretimizin, millet oluşumuzun, bir ve birlikte oluşumuzun zaferini kutlayacağız" dedi.

İslam, Çerkeş ilçesinde partisinin seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti Çerkeş Belediye Başkan adayı Hasan Sopacı için destek istedi.

"Dik durduk, dik duracağız, eğilmeyeceğiz" diyen İslam, 14 gün sonra Çerkeş'in aydınlık istikbalini selamlayacaklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden İslam, "Şunu söylemek istiyorum. AK Parti'nin sosyal belediyecilik konusunda harikulade geçmişi var. Türkiye'ye belediyeciliği öğreten parti, AK Parti. Çerkeş, bundan niye faydalanmasın?" diye konuştu.

30 Mart seçimlerinin bir kısım güçler tarafından yerel seçim havasından çıkarıldığını belirten İslam, genel seçim ve referandum havasına sokulduğuna dikkati çekti.

Kendilerinin bu duruma itirazı olmadığını aktaran İslam, şunları dile getirdi:

"Halkımızın önünde her zaman hesa vermeye hazırız. Keşke işin içine hile, tuzaklar, darbeler girmeseydi, keşke her şey dürüst düzlemde dürüstçe yapılsaydı ama ne yazık ki şimdi öyle değil. Bizimle alçak bir düzlemde uğraşıyorlar. Çukur düzleminde uğraşıyorlar. Bize şunu söylüyorlar: 'Son 12 yılda Türkiye'yi kalkındırdınız, ülkeyi ekonomide iyi bir noktaya getirdiniz, sosyal devlet oldunuz, demokrasiyi yeşerttiniz, Türkiye'yi dünyada söz sahibi ülke konumuna getirdiniz, bunu yapamazsınız, yaptırtmayız.' 30 Mart'ta hepimiz, yediden yetmiş yediye bütün Çerkeş, Başbakanımızın arkasındayız."

-"30 Mart'ta bir ve birlikte oluşumuzun zaferini kutlayacağız"

İslam, 30 Mart'taki yerel seçimlerin çok önemli olduğunu anlattı.

Hükümeti karalamak için birçok yalan uydurulduğuna işaret eden İslam, "Türkiye Cumhuriyeti'nde yolsuzluk var" denildiğini, AK Parti iktidara gelmeden önce kamu bankalarından hortumlanan para miktarının "111 katrilyon lira" olduğunu, 12 yıl sonra ise kamu bankalarının "33 katrilyon lira" kar ettiğini vurguladı.

Yolsuzluk yapan hükümette söz konusu ekonomik gelişmenin sağlanamayacağına işaret eden İslam, şunları belirtti:

"Biz bankaları kara getirdik. Bu mudur yolsuzluk? 90 yıllık cumhuriyet döneminde yapılan yolun 6 katını 12 yılda yaptık. Bu mu yolsuzluk? IMF'ye borcu kapattık. 'Bir de Başbakanımız, IMF Başkanı'nı çağırdı, dedi ki 'kardeş, sana kredi açayım.' Bu mu yolsuzluk? Dünya iki büyük ekonomik kriz geçirdi. Almanya, İngiltere, İtalya ekonomisi sarsıldı, Yunanistan battı. Bu mu yolsuzluk? Siz yolsuzluğu bilirsiniz, bir gecede 22 bankanın battığı günleri hatırlıyor musunuz? Bankaları hortumladılar, yurt dışına kaçtılar. Yolsuzluk oldu, kim vardı iktidarda? Biz değildik. Bizim dönemde kar, yükselme, ekonomiyi iyi idare etmek var.

İktidara geldiğimizden bu yana yollar, köprüler, yollar, hastaneler yapıyoruz. Yolsuzluk olsa bunları nasıl yapardık? Türkiye, iktidarımız döneminde dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi, kendi bölgesinde de 4'üncü oldu."

- "Bu, artık belediye başkanlığı seçimi değil, referandum"

Türkiye'yi istikrarsızlık, milletin başını önüne eğmesi için uçuruma sürüklemeye çalıştıklarını anlatan İslam, vatandaşları oyuna gelmemeleri konusunda uyardı.

"Bu, artık belediye başkanlığı seçimi değil, referandum" diyen İslam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunu böyle göreceğiz. Çankırı, Çerkeş'te bu hilelere bütün bu tuzaklara cevabımızı vereceğiz. Biz burada doğduk, burada öleceğiz. Bizim kaçacağımız Pensilvanyamız yok. Biz bu ülkeyle beraber büyüyeceğiz. Biz bu ülkeyle beraber zenginleşeceğiz. Yarın çocuklarımızdan özür dilememek için bugün çok çalışacağız. Hepimiz aylardır bütün bu oyunları halkımıza anlatmak için yollardayız. Siz de sokak sokak, ev ev gezerek insanlara bunları anlatacaksınız. İnşallah 30 Mart'ta aklımızın, basiretimizin, millet oluşumuzun, bir ve birlikte oluşumuzun zaferini kutlayacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement