Ak Kadınlar'dan Kan Bağış Kampanyasına Destek - Son Dakika
Yerel

Ak Kadınlar'dan Kan Bağış Kampanyasına Destek

Ak Kadınlar\'dan Kan Bağış Kampanyasına Destek

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından başlatılan “Kadınlarımız Hayat Kurtarıyor” adlı kan bağışı kampanyası Buharkent seçimleri dolayısıyla Aydın’da gecikmeli olarak başladı.

25.06.2014 10:09

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından başlatılan "Kadınlarımız Hayat Kurtarıyor" adlı kan bağışı kampanyası Buharkent seçimleri dolayısıyla Aydın'da gecikmeli olarak başladı. Aydın İstasyon Meydanı'nda bulunan Kızılay Kan Bağış Karavan'ına giden AK Partililer kampanya kapsamında kan bağışında bulundular.

AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, Efeler Kadın Kolları Başkanı Yıldız Özalp ve Ak Partili kadınlar kampanya kapsamında kan bağışında bulundu. Genel merkez tarafından organize edilen programa Aydın ili olarak 01 Haziran'da yenilenen Buharkent seçimlerinden dolayı yeni gecikmeli destek verdiklerini belirten AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, "Kadın Kolları Genel Merkezi'miz ile Türk Kızılayı'nın 'Bağışlanan Her Kan, Kurtarılan Üç Can' sloganıyla organize ettiği kan bağışı kampanyası çalışmalarına başladık. Aydın Merkez, Nazilli, İncirliova, Kuşadası ve Söke'de bu kampanyaya partili kadınlarımız destek verecek. Kan bağışı, hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Çünkü her yıl binlerce insan bir kaza ya da hastalık sonucunda kana ihtiyaç duymaktadır. Hepimiz kanın acil değil, sürekli ihtiyaç olduğunu artık biliyoruz. Bu nedenle 18-65 yaş arasında olup, sağlıklı olan kişilerin kan bağışı yaparak bu ihtiyacı gidermeye katkıda bulunması için herkesi kan bağışına davet ediyoruz. AK Parti Aydın Kadın Kolları Teşkilatı olarak daha önce da kan bağış kampanyaları düzenlemiştik. Herkesi rutin aralıklarla kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz" dedi.

"EN ÇOK İHTİYAÇ RAMAZAN AYINDA OLUYOR"

Türkiye'de kan bağışının en az yapıldığı dönemin Ramazan ayı olduğunu bu nedenle kampanyaya Ramazan ayının hemen öncesinde destek vermelerinin de ayrı bir nedeni olduğunu belirten İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli,"Bağışlanan bir ünite kan ile canların hayat bulabileceğini ve bir gün de kanın kendimize ihtiyaç olabileceğini düşünmek durumundayız. Kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarabileceği gibi, bağış yapan kişinin de sağlığını da olumlu yönde etkilediği herkesçe malumdur. AK Parti olarak her alanda olduğu gibi sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde düzenlenen çalışmalara destek vermekteyiz" dedi.

Toplumumuzda kadınların kan bağışı yapamadığı gibi yanlış bir algının söz konusu olduğunu ancak, 18-65 yaş arasında olup kan değerleri normal ve sağlıklı olan bayanların da kan bağışında bulunabileceğini belirten Pilevneli, "Aslında herkes kan bağışını alışkanlık haline getirirse ihtiyaç halinde kanı ulaşmakta sıkıntı yaşamayız. Kampanyaya destek olan, kan veren, vermek isteyip de değerleri uygun olmayan herkese teşekkür ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Kadınlar'dan Kan Bağış Kampanyasına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement