AK Parti Alanya mitingi - Çavuşoğlu - - Son Dakika
Politika

AK Parti Alanya mitingi - Çavuşoğlu -

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, "Ülkenin ulusal güvenliğini birilerine peşkeş çekiyorlar, buna ne denir? Vatana ihanet denir, hainlik denir. Siz kimlere hizmet ediyorsunuz, kimlere satıyorsunuz bu ülkenin ulusal güvenliğini kimlere? Bu milletin sırlarına kimlere peşkeş çekiyorsunuz, niçin yapıyorsunuz bunu?" dedi.

28.03.2014 22:24

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, "Ülkenin ulusal güvenliğini birilerine peşkeş çekiyorlar, buna ne denir? Vatana ihanet denir, hainlik denir. Siz kimlere hizmet ediyorsunuz, kimlere satıyorsunuz bu ülkenin ulusal güvenliğini kimlere? Bu milletin sırlarına kimlere peşkeş çekiyorsunuz, niçin yapıyorsunuz bunu?" dedi.

Çavuşoğlu, partisinin ilçe teşkilatınca Alanya'daki seçim bürosu önünde düzenlenen mitingde, 12 yıldır dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'ye hizmet ettiklerini, hayalleri gerçekleştirdiklerini belirterek, Alanya'nın da bu hizmetlerden en iyi şekilde faydalandığını söyledi.

Unutulan, bir dönem ineklerin salındığı havalimanını aktif hale getirdiklerini anlatan Çavuşoğlu, yolların iyileştirildiğini, duble yol haline getirildiğini ve şimdi de hızlı tren projesinin hizmete gireceğini kaydetti.

Çavuşoğlu, Alanya'nın her geçen gün yapılan yatırımlarla, hizmetlerle geliştiğini belirtti.

Muhalefetin hayal edemeyeceği hizmetleri bir yılda hayata geçirdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, gece gündüz çalıştıklarını, Cumhuriyet tarihinde yapılamayanları yaptıklarını, Türkiye'yi saygın bir ülke yapmak için kaynakları kullandıklarını dile getirdi.

Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine değinen Çavuşoğlu, "İhanet edenlere ne yapacağız, dersini verecek miyiz Alanya, cevabını verecek miyiz Alanya? 'Bu milletin, devletin gerçek sahibi biziz' diyecek miyiz Alanya?Görüyorsunuz ülkenin ulusal güvenliğini birilerine peşkeş çekiyorlar, buna ne denir? Vatana ihanet denir, hainlik denir. Siz kimlere hizmet ediyorsunuz, kimlere satıyorsunuz bu ülkenin ulusal güvenliğini kimlere? Bu milletin sırlarına kimlere peşkeş çekiyorsunuz, niçin yapıyorsunuz bunu?" dedi.

Bu milletin 30 Mart'ta gereken cevabı vereceğini, bunları yapanlara haddini bildireceğini söyleyen Çavuşoğlu, bu milletin 30 Mart akşamı dünya lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Dik dur eğilme, Alanya seninle" diyeceğini kaydetti.

Alanyalılar'dan belediye başkan adaylarına güç ve yetki isteyen Çavuşoğlu, bu gücü ve yetkiyi Alanya'ya hizmet olarak döndüreceklerini belirtti. 30 Mart akşamı yine burada buluşacaklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Biz şımarıklık yapmadık, küstahlık yapmadık, terbiyesizlik de yapmadık. 30 Mart akşamı sadece coşkumuzu paylaşacağız, tüm Alanya'yı kucaklayacağız, hizmet edeceğiz" diye konuştu.

- "42 yılda yapılamayanları 12 yılda yaptık"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise sandığın dışında oyunlarla iktidar aramaya çalışanlar olduğunu savunarak, "Bu milletin iradesini 1960'da, 1971'de, 1980'de, 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da yok sayanlar, hep derslerini aldı, bu millet, ders vermeyi sever, yine derslerini alacaklar" dedi.

Son 42 yılda 36 hükümet değiştiğini, her bir hükümetin de ortalama 1,5 yıl görevde kaldığını ifade eden Ünal, 1,5 yıllık iktidarın bir ülkeye istikrar, güven getirmesinin mümkün olamayacağını kaydetti. 42 yılda yapılamayanları 12 yılda yaptıklarını anlatan Ünal, şunları söyledi:

"Soruyorum şimdi, 36 hükümet nasıl, kimler tarafından yıkılmış, yıkılırken bu devletin kaynakları kimlere peşkeş çekilmiş? Son 12 yıldan beri bu hükümet, millet iradesine, sandığına, demokrasisine, evladına sahip çıkıyor, kimsenin siyaset dışında iktidar olmasına izin vermiyor. Bunlar, bu milletin demokrasiyi bilmediğini, bu milletin kendisini yönetme iradesinin yeterli olmadığını zannediyor. Halbuki bu millet iradesine her müdahale edildiğinde en sert şekilde cevabını vermiştir. Şimdi kasetle, şantajla, montajla yeniden siyaseti düzene koymaya çalışıyorlar, içeride iş birlikçileriyle elektronik ortamlarda kurguladıkları ses ve görüntülerle millete karşı psikolojik savaş yapıyorlar. Bu milletin evlatları, 12 yılda 42 yılda yapılamayanları yaptı mı yaptı, çözülemeyenleri çözdü mü çözdü, biz 12 yılda yapılamayanları yapmışsak, 42 yılda yapılamayanların parasını siz kimlere peşkeş çektiniz? 12 yılda bu ülkenin kaynakları aynıydı, biz petrol bulmadık, sadece kaynaklarına sahip çıktık."

- "Gözleri kararmışlara 30 Mart'ta gereken cevabı vereceğiz"

Bu milletin emanetine sahip çıkan, Türkiye'yi ayağa kaldıran, IMF'ye olan borcunu ödeyen, savunma sanayisinde yerli üretimi gerçekleştiren hükümet üzerinde oyunlar oynanmaya çalışıldığını belirten Ünal, bu milletin, hükümeti kimseye yedirmeyeceğini söyledi.

Yolsuzluk iddialarıyla sonuç alamayanların kaset ve montaja başvurduğunu anlatan Ünal, "Şimdi en büyük ihanetlerini yaptılar, devlete ihanet ettiler, vatana ihanet ettiler, devletin zirvesinde konuşulan, bir ülkenin, bir devletin, bir vatanın mahremindeki bilgileri açık ettiler, ortaya döktüler. Gözleri kararmışlara, gözü dönmüşlere 30 Mart'ta gereken cevabı vereceğiz. Devlet de onlara bu yaptıklarının karşılığını en ağır şekilde ödettirecektir" diye konuştu.

Ünal, bu milletin hiçbir zaman boyun eğmediğini ve eğmeyeceğini, devleti üzerinde oynanan oyunlara da izin vermeyeceğini sözlerine ekledi.

Mitinge, AK Parti Antalya milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç ve Sadık Badak da katıldı.

AK Parti Alanya mitingi - Çavuşoğlu -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Alanya mitingi - Çavuşoğlu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement