AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu; - Son Dakika
Yerel

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu;

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu;

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Darbe tonlaması ile bayrakları eline alıp, ambalaj gibi kullanıp Türkiye'de kargaşa kaos çıkartmak isteyenlere millet izin vermez" dedi."

04.07.2013 14:24

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Darbe tonlaması ile bayrakları eline alıp, ambalaj gibi kullanıp Türkiye'de kargaşa kaos çıkartmak isteyenlere millet izin vermez" dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Orman İşletme Müdürü Osman Erişen ve Öz Orman-İş Sendikası Amasya Şube Başkanı Hayrettin Özben ile birlikte Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli yangın işçilerini ziyaret ederek, işçiler ile bir süre sohbet etti.

3 Kasım 2002'de iktidara gelen AK Parti hükümetinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirdiği reformlarla Türkiye'yi bölgesinde lider dünyada söz sahibi bir ülke konumuna getirdiğinin altını çizen milletvekili Salim Uslu, bu yüzden Başbakan Erdoğan'ın yenilmesi, saf dışı edilmesi gereken bir insan olarak lanse edildiğine dikkat çekti. Sandıklardan zaferlerle çıkan Başbakan Erdoğan'ın bir kısım çevreler tarafından muhtar bile yapılmak istenmediğini hatırlatan Uslu, "Ancak milletimiz başbakan yaptı. Ama 10 yıldır hala başbakanımız bu ülkeyi yönetmemiş gibi, demokrasiyi bu ülkenin gündemine sokmamış gibi diktatörlükle suçlanıyor. Başbakanımız diktatör değil. Bu bir imaj yaralaması. Bunu sadece başbakanımız değil bizim içinde yaptılar. 1995'li yıllarda bizi organize suç örgütü gibi tanıttılar Et Balık Kurumu'nu elimizden bir hafta içerisinde aldılar. Patronlar ülkenin imkanlarını, fırsatlarını ancak 'biz kullanırız' mantığıyla hareket ettiler. O dönemin gazete manşetlerine baktığınızda bunları açıkça görebilirsiniz. Bunu rahmetli Ecevit'e de yaptılar. İşçisi, köylüsü, memuru, emeklisi bu toplumun tabanı. Bu tabana şefkatle, adaletle bakılması gerekir. Her fırsatta bunu ifade ediyoruz. 'İyisiniz aslanlar' diyerek sırtımızı sıvazlarlar ilk fırsatta bizden kurtulmak istediler ancak başaramadılar. Bizden kurtulmak isteyenlerin milletten de kurtulması gerekir. Kimsenin darbe tonlaması ile bayrakları eline alıp bayrakları ambalaj gibi kullanıp Türkiye'de kargaşa, kaos çıkartıp buradan kendisine bir fırsat kollamasına milletimiz izin vermez. Vermemiştir. Sosyal tarih mücadelelerle dolu bizde mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Hayatı boyunca ne söylediyse gereğini yerine getirdiğini dile getiren Uslu, orman işçilerinin kadro mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olduğunu açıkladı.

Son kadro dağıtımında 218 bin kadronun 14 ila 15 bininin orman işçisine verildiğini anlatan Uslu, şunları kaydetti; "O gün 6 aylık kadroyu dolduramayan 500 kişi kaldı. Hatta bazı yerlerde daha çoktu. Orman işçilerin kadro talebinde şunu söylüyoruz bizim döner sermayemiz var. Orman işçisinin maliyetleri Maliye Bakanlığı'nın kasasından çıkmaz. Mesleki eğitim düzeyi yüksek olmalı. Yangınla mücadelede yeni yöntemler gelişiyor. Yangınla mücadelede belli bir sezon vardı. Şimdi tüm yıla yayıldı. Yangın işçisinin sürekli eğitim alması lazım. Bu arkadaşlar 24 saat çalıştırıyoruz. Ormanda yatıp kalkıyorlar hatta 5 ay 29 gün değil 12 ay 365 gün iş var. Orman işçileri diğerlerinden farklı. Orman işçisi canı pahasına yangınla mücadele ediyor. Uyumadan çalıştığı günler oluyor. Öz Orman İş'in kurucusu benim. Hiçbir yerinde görev almadım ama. 16 bin kadro aldık çok güzel çalışmalar yaptık. Hizmet alımı ile işi götürmek isteyenler var. Bunu kesinlikle doğru bulmuyorum. Bana bazen soruyorlar sendikacı mısın? Milletvekili misin? diyenlerde çıkıyor. Sendikacılık bizim yaşam biçimimiz. Bundan vazgeçmemiz mümkün değil. 36 yıl hak hukuk adalet diyen ve bedeller ödeyerek mücadele etmiş bir adamım sonrada çıkıp adam kayırma, adam tutma yanlışına düşmesi kendisini inkar anlamına gelir. Adalet ne ise o. Hak ne ise o. Herkes hak ettiğinin karşılığını almalı" - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement