AK Parti'de İl ve İlçe Teşkilatlarını Atama Yetkisi MKYK'ya Geçti - Son Dakika
Politika

AK Parti'de İl ve İlçe Teşkilatlarını Atama Yetkisi MKYK'ya Geçti

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında, parti il ve ilçe teşkilatlarını değiştirme yetkisi genel başkandan alınarak MKYK'ya devredildi.

29.04.2016 18:59  Güncelleme: 08:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti MKYK'sında (Merkez Karar Yönetim Kurulu) alınan kararla teşkilâtlarla ilgili yetki Genel Başkan'dan alınarak yeniden MKYK'ya verildi. Toplantı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Teşkilâtlarla ilgili yetki MKYK'ya aittir. MKYK yetkisini teşkilât başkanına devretmişti. Bugün alınan kararla tekrar MKYK'ya alındı. Yani MKYK yetkisini geri aldı. Bunun bir değişiklik, çok radikal bir tutum gibi ele alınması doğru değil. Bu teknik bir meseledir. Teşkilâtlar AK Parti siyasetinin ana dinamiğidir" dedi.

Parti Sözcüsü Çelik, bir gazeteciden gelen "Yetkinin Erdoğan zamanında genel başkana verildiğini şimdi tekrar alınmasındaki zamanlamanın sebebi nedir?" sorusu üzerine "Anlıyorum bu soru üzerinde durmanızı. Bu teknik bir düzenlemedir. Önümüzdeki MKYK'da başka bir karar alacağız. Her şeyin bir zamanı oluyor. MKYK'da yaygın bir şekilde arkadaşlarımız raporlar süreçler oluyor. Bu kararın imzası ilk Başbakan'ın imzasıyla atılmıştır. Bir kriz yok yani. Genel Başkanı'nın yetkisiyle alakalı bir tasarruf değil bu. MKYK'ya güven esastır" ifadelerini kullandı.

ESKİDEN YETKİ ERDOĞAN'DAYDI

Tayyip Erdoğan döneminde genel başkanlığa verilen AK Parti teşkilatına ilişkin yetkilerin genel başkandan alınarak MKYK'ya verilmesi, "Davutoğlu'nun yetkilerini tırpan" olarak yorumlandı. Ancak parti sözcüsü Çelik, partinin büyük kongreden sonraki en yetkili organı olan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) verilen kararın, Davutoğlu'nun da desteği eşliğinde oy birliğiyle alındığını açıkladı.

MYKY toplantısından sonra konuşan Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Terörle mücadele konusunda en ufak bir taviz verilmemesi gerekir. Türkiye'de bir iç savaş yok, meşru güçlerin yürüttüğü meşru bir mücadele var.

YENİ ANAYASA

"Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden bir durumdur. Türkiye'nin kurumlarının içine sızan bir faaliyet olarak devam etmektedir. Özellikle üniversitelerde yeni yapılanmalara gittikleri takip edilmektedir. Mücadele sürdükçe ve detaylara gittikçe, ne kadar kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği ortaya çıkmaktadır. 3 ana alanda konu başlıkları ele alınıyor. Temel haklar kısımının yazımı devam etmekte. Bu ay içinde anayasa taslağı ortaya çıkmış olacak.

KOMİSYONDAKİ KAVGALAR

"Orada Sayın Adalet Bakanımızın üzerine yürümesi gibi bir görüntü ortaya çıktı. Şiddetle kınıyoruz. Geçmişte olduğu gibi AK Parti bu komisyonların devam etmesini sağlayacak.

AK PARTİ'DE YETKİ DEVRİ

"Bugün alınan kararla teşkilat ile ilgili alınan kararlar hakkında yetki tekrar MKYK'ya alınmıştır. Bunu radikal bir tutum olarak ele alınması doğru değildir. AK Parti'de teşkilatlarla ilgili kararlar hiç bir zaman ertelenmez. Gereken hassasiyet gösterilir. Daha geniş bir takvimde ele alınması için böyle bir karar alındı.

"PKK ile YPG ARASINDA FARK YOKTUR"

"Doğrusu, PKK, PYD, YPG arasında bir fark yoktur. Bunu herkes biliyor. Zaman zaman PYD'nin DAEŞ'le savaşıyorum demesine bazı sözcüler karşılıksız kalabiliyor. El Kaide'ye terör örgütü deyip de başka bir yerdeki kolunu ayrı tutmaya benzer bu.

"PYD bırakın siz diğer bölge halklarına zulüm etmeyi, Suriye'de Kürtlere zulüm ediyor. Bürolar basıyor, işkence ediyor."

SABAH TOPLANTI YAPILMADI

AK Parti'nin sabah saat 10.00'da yapılması planlanan, en yetkili organı MKYK toplantısı, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun katılmaması nedeniyle, öğleden sonraya alındı.
Toplantıya gitmek yerine, sabah saatlerini Başbakanlık ofisinde çalışarak geçiren Davutoğlu'nun, öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yaptığı, ardından öğleden sonra 15.00'de AK Parti genel merkezine giderek, MKYK toplantısına katlıdığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

A Haber'deki bir programda açıklamalar yapan Star gazetesi yazarı Nasuhi Güngör "Ahmet Davutoğlu'yla bu mesele devam edemeyecek bir noktaya gelmiştir. AKP kendisine başka çıkışlar aramalı" demiş aynı programda konuşmacı olarak yer alan Yeni Akit yazarı Serdar Akseven bu sözlerin "fitne ateşine odun taşıdığını" söylemişti.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Kimse basın üzerinden AK Parti'yi dizayn etmesin" sözleriyle Star gazetesi yazarı Nasuhi Güngör ve A Haber programcısı Cemil Barlas'ı kasttettiğini öne sürmüştü.

AK Parti\'de İl ve İlçe Teşkilatlarını Atama Yetkisi MKYK\'ya Geçti

Son Dakika Politika AK Parti'de İl ve İlçe Teşkilatlarını Atama Yetkisi MKYK'ya Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • abc: ve son darbe başbakana yapıldı sıradaki gelsin 13 0 Yanıtla
  • x: niye gidicimi 6 0 Yanıtla
  • Recep: SAYIN BAKANIM KOCAELINI KOMPLE IL VE ILCELERI DEGISTIRIN 3 DONEMDIR O KOLTUKTA OTURANLAR VAR HEPSI TAM KOSELIK OLDULAR BUTUN HALK BILIYOR BELEDIYE BASKANLARINA HAKARET KUFUR EDENLER SIMDI PARTI SAYEDINDE KOSELIK OLDULAR FABRIKALARA IS YAPMAK VINCLER ARAZILER BINALAR KAMYONLAR HATLI MUNUBISLER DAHA NELER NELER KARISINDA COLUK COCUGUNDA SON MODEL ARABALAR HEMDE EN LUKS OLANINDAN BIRDE BUNLARIN COGU ZERRE KADAR PARTI ICIN KOSTURMADAN HAZIRA KONDULAR PARTI KURUCULARI GIBI GECE GUNDUZ KOSTURMADILAR HALK BILIYOR YENI TAZE GENC OKUMUS BEYINLER GELSIN HAKLARINDA YEREL GAZETELERDE NELER CIKIYOR NELER MSL VARLIKLARI ARASTITILSIN YETKILILER OKUDUN LUTFEN 4 0 Yanıtla
  • akp lideri kim: fuat avni demişti. başbakan partinin yeni lideri benim demesi düğmeye basmaya yetti. başbakan hiç bir zaman akp de lider olmadı olamaz!!!! 3 1 Yanıtla
  • bekir: fuatavni bir hafta önce söylemişti 3 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI LAİK DEMOKRATİK HUKUK CUMHURİYETİNİ MİLLETİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ ŞANLI BAYRAĞIMIZ VE VATAN TOPRAKLARI ADINA YAŞAMINI HİÇE SAYARAK MÜBAREK CANLARI VE AZİZ BEDENLERİ TOPRAĞA DÜŞMÜŞ AZİZ RUHLARI HAKK A ULAŞMIŞ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ HİÇE SAYARAK ENKAZ OLARAK GÖREN MENEMEN OLAYLARINDA TEĞMEN KUBİLAY I ŞEHİT EDEN ZİHNİYETİN DEVAMI OLAN KİNDAR AMA HESAPTA DİNDAR OLARAK GÖRÜNEN SAHTE HİLAFETÇİLİK YAPARAK ALLAH İLE ALDATAN RANTİYECİ SİYONİSTLER İLLUMİNATİ YÖNETİM SİSTEMİ.. 3 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI LAİK DEMOKRATİK HUKUK CUMHURİYETİNİ MİLLETİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ ŞANLI BAYRAĞIMIZ VE VATAN TOPRAKLARI ADINA YAŞAMINI HİÇE SAYARAK MÜBAREK CANLARI VE AZİZ BEDENLERİ TOPRAĞA DÜŞMÜŞ AZİZ RUHLARI HAKK A ULAŞMIŞ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ HİÇE SAYARAK ENKAZ OLARAK GÖREN MENEMEN OLAYLARINDA TEĞMEN KUBİLAY I ŞEHİT EDEN ZİHNİYETİN DEVAMI OLAN KİNDAR AMA HESAPTA DİNDAR OLARAK GÖRÜNEN SAHTE HİLAFETÇİLİK YAPARAK ALLAH İLE ALDATAN RANTİYECİ SİYONİSTLER İLLUMİNATİ YÖNETİM SİSTEMİ.. 1 0 Yanıtla
  • ARO Mardin Kızıltepe: Çok geç alınan bir karar İnşallah hayırlı olur başarılar DİLERİM 0 0 Yanıtla

Advertisement