AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bugünkü ekonomik büyümenin, istikrarın temelinde siyasi istikrar var. Türkiye'nin o günlere (2002 öncesi) dönmesi halinde kendimizi toparlamak için yine asgari 10 yıla ihtiyaç var. Onun için bu seçimlerde çok dikkatli hareket etmek mecburiyetindeyiz" dedi.

24.05.2015 18:22

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bugünkü ekonomik büyümenin, istikrarın temelinde siyasi istikrar var. Türkiye'nin o günlere (2002 öncesi) dönmesi halinde kendimizi toparlamak için yine asgari 10 yıla ihtiyaç var. Onun için bu seçimlerde çok dikkatli hareket etmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Şentop, Büyükçavuşlu piknik alanında Ordu Sefalık Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce düzenlenen etkinlikte, AK Parti'nin 12,5 yıldır iktidarda olduğunu ve Türkiye'yi yönettiğini anımsattı.

Bu seçimde de tabloda çok ciddi bir değişiklik olmayacağını dile getiren Şentop, AK Parti'yi, yine milletin desteğiyle büyük bir çoğunlukla parlamentoya taşıyacaklarını dile getirdi.

Şentop, seçim dönemlerinin değerlendirme süreçleri olduğuna işaret ederek, "Nereden nereye geldik, neler yaptık, daha önce Türkiye nasıldı, şimdi nereye geldi, bu nasıl oldu? Bütün bunların değerlendirmesini yapmak gerekiyor seçim öncesinde ki oy verirken de isabetli karar verelim" dedi.

AK Parti'nin 3 Kasım 2002'de, iktidara gelmeden 14 ay önce kurulduğunu anımsatan Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra kentin en temel 3 sorununu 6 ay içinde çözdüğünü vurguladı.

Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında bir dönemi tamamlayamadığını, şiir okuması nedeniyle kendisine hapis cezası verildiğini hatırlatan Şentop, şunları kaydetti:

"5 yıl boyunca bile belediye başkanlığı yapmasına müsaade etmediler ama o birkaç yıllık belediye başkanlığında İstanbul'un tarihini değiştirdi. Yüzde 20 civarında bir oyla belediye başkanı seçilmişken daha sonra yüzde 50'ler civarında oyla AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanıyor. Demek ki burada bir cevher buldu milletimiz. Siyasette farklı bir yüz, bir tarz keşfetti. İşte AK Parti'yi 3 Kasım 2002'de iktidara getirirken Türkiye'nin tanıdığı bu siyasetteki yeni tarz, yüz, siyaset üslubu etkili olmuştur."

Şentop, milletin de AK Parti'yi iktidara getirmekten pişman olmadığını vurgulayarak, partinin 2002 seçimlerinden sonra da oyunu artırarak iktidara geldiğini kaydetti.

"Milletimiz onları sandığa gömdü"

Şentop, Türkiye'de 1999'da seçim olduğunu ancak o zaman hükümet ortağı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı yaptığını anımsattı.

"Tek başına iktidara geleceğim" diye seçim çağrısı yapılabileceğini vurgulayan Şentop, şunları anlattı:

"Öyle miydi tablo, hayır. Niçin? Bırakıp kaçmak için. Çünkü batırdılar memleketi. Ekonomiyi batırdılar. Sorumluluktan kaçmak için erken seçim çağrısı yaptı. Nasıl batırıldı memleket? Ecevit, Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz hükümeti iktidara geldiğinde Türkiye'nin IMF'ye borcu 800 milyon dolardı. Bırakırlarken, 3 Kasım 2002'de AK Parti'ye teslim ederlerken 23,5 milyar dolar, 2,5 senede tam 59 kat artırmışlar borcu. Bu sadece IMF'ye olan borç."

Mustafa Şentop, IMF'nin, verdiği borç parayı yönetmesi için Amerika'dan Kemal Derviş'in gönderildiğini ifade ederek, "İşte Türkiye'nin hali 3 Kasım 2002'de böyleydi. Böyle bir hükümet bırakıp kaçacak tabii ki. Onun için erken seçim istedi. Milletimiz de onları sandığa gömdü. AK Parti'yi iktidara getirdi" diye konuştu.

O tarihten bu yana Türkiye'de çok büyük değişiklikler olduğunu dile getiren Şentop, şöyle devam etti:

"Bolu Dağı Tüneli rahmetli Özal zamanında başlamıştı. Uğraştılar delemediler Bolu Dağı'nı. En son 1999'da 'Bu iş olmayacak biz burayı patates deposu olarak kullanalım' demişlerdi. Şimdi hepiniz tünelleri görüyorsunuz. Artık Bolu Dağı Tüneli'ne geride bırakacak tüneller var. Onların çok daha büyüklerini Türkiye yaptı yapmaya devam ediyor. Türkiye'deki bu büyük değişim, dönüşüm milletimizin verdiği kararlar ve tercihle AK Parti ile istikrarlı bir hükümetle gerçekleşmiştir. IMF'ye olan borcu 14 Mayıs 2013'te bitirdik. Sıfır. Üstüne de ihtiyacı olan ülkeler varsa onlara da borç verebileceğimizi deklare ettik. Böyle bir Türkiye tablosu. Bu kolay olmadı."

Şentop, Türkiye'nin yıllarca ihmal edilmiş çok sorunu bulunduğunu, bu sorunların hepsini çözdüklerini dile getirdi.

Türkiye'nin sorunların çözümüyle belirli bir noktaya getirildiğini aktaran Şentop, "Önümüzdeki dönemin artık bu altyapı meselelerini halletmiş, önceki dönemlerden intikal eden sorunları çözmüş, artık önüne bakacak, daha hızlı büyüyecek ve eskiden devlete harcamışken eskiden millete harcayacak bir ekonomi anlayışıyla yeni Türkiye'yi kurma yolunda adım atacağız. 7 Haziran seçimleri bunun belirleneceği, bu kararın verileceği bir tarih" ifadelerini kullandı.

"İstikrarın devam etmesini, ülkenin büyümesini talep ediyoruz"

Şentop, diğer partilerin seçimi kazanma, iktidara gelme niyetlerinin olmadığını, sadece AK Parti'nin oyunu düşürmeye çalıştıklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Böyle bir Türkiye tablosunda biz bu tablonun, istikrarın devam etmesini, ülkenin büyümesini talep ediyoruz. Onlar konuşuyorlar AK Parti yapıyor. Bir de istikrar sürsün Türkiye büyüsün. En önemli şey istikrar. Bugünkü ekonomik büyümenin, istikrarın temelinde siyasi istikrar var. Türkiye'nin o günlere dönmesi halinde kendimizi toparlamak için yine asgari 10 yıla ihtiyaç var. Onun için çok dikkatli hareket etmek mecburiyetindeyiz bu seçimlerde. Temel hedefimiz de yeni anayasayı tek başına yapacak AK Parti çoğunluğunu parlamentoya taşımaktır. Bu konuda sizlerin desteğini, gayretlerini bekliyoruz. İnşallah yolumuza istikrarlı bir şekilde devam ederiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement