AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması

"İsrail açıkçası insanlık dışı hareket yaparak devlet zulmü gerçekleştiriyor.

13.07.2014 05:30

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları eleştirerek, "İsrail açıkçası insanlık dışı hareket yaparak devlet zulmü gerçekleştiriyor. O bölgedeki masum insanları abluka altına alarak, bu mübarek günde o insanların üzerlerine ateş ve bomba yağdırarak bir insanlık suçu işliyor" dedi.

Elitaş, AK Parti tarafından Dünya Yetimler Günü nedeniyle Kırşehir'de verilen iftara katıldı. İftarın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, İsrail'in ramazan ayında Filistin'e yaptığı askeri müdahaleyi eleştirdi.

İsrail'in insanlık suçu işlediğini belirten Elitaş, şunları söyledi:

"İsrail açıkçası insanlık dışı hareket yaparak, devlet zulmü gerçekleştiriyor. O bölgedeki masum insanları abluka altına alarak bu mübarek günde o insanların üzerelerine ateş ve bomba yağdırarak bir insanlık suçu işliyor. 1930'larda kendisine yapılan insanlık suçundan ders almayarak, Gazze'de yaşayan masum insanlara yapılanları insanlık suçu olarak görüyorum. Üzülüyorum. Büyük devletler dünyanın jandarması olan ve dünyanın haritasını değiştirme kudretinde olduklarını iddia eden devletlerin İsrail'in yaptığı bu insanlık dışı harekete kulaklarını tıkamaları ve gözlerini kapamaları bizleri çok üzüyor."

Cumhurbaşkanlığı seçimi

Elitaş daha sonra 10 Ağustos'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili soruları yanıtladı.

CHP ve MHP'nin yerel seçimlerde birbiri ile ittifak kurduğunu dile getiren Elitaş, "Yapılan yerel seçimlerde hangi yerde hangi parti güçlü ise onun vagonu haline geldi. Örnek Kırşehir'de MHP güçlü ise CHP, MHP'nin vagonu haline geldi, Erzurum'da CHP güçlü ise MHP onun vagonu haline geldi. Bir ittifak kurma noktasına geldiler. Güneydoğu'da BDP güçlü ise onu destekleyelim diye ilkelerinden ve bugüne kadar gösterdiği yol haritalarından taviz vererek 10 Ağutos'da AK Partiyi yıkmak için herkesle ittifak yapma noktasına gittiler. Tabiri caiz ise Recep Tayyip Erdoğan'ı yıkmak için herkesle ittifak yapmak mübah diye düşünce içine girdiler" diye konuştu.

CHP ve MHP'nin Başkan Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yapmamak için elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade eden Elitaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nasıl ki 2010 tarihinde yapılan referandumda MHP'nin ve CHP'nin büyük bir çırpınışla referanduma hayır oyu vermeleri netice vermedi. 10 Ağustos tarihinde de bu iki partinin başbakanımızı cumhurbaşkanı yapmamak için verdikleri gayretin boşa çıkacağını umuyoruz. Yurt dışından birisi getirildi ve çatı adayı olarak ortaya konuldu. Çatı adayın isim babası sayın Devlet Bahçeli, onunda kulağına üfleyen sayın Kılıçdaroğlu oldu. 12 yıllık icraatlarımız döneminde Genel Başkanımız ve Başkanımızın bu vatan sevdasıyla hareket ettiğini ve büyük bir aşkla millete hizmet için çalıştığını milletimiz görüyor. İnşallah yüzde 60'a yakın bir oyla 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanımızı seçeceğimizi ümit ediyorum." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement