AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer Açıklaması

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer Açıklaması

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, geçtiğimiz hafta Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen olayda 200 personelin zehirlendiğini söyledi.

10.06.2013 13:46

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, geçtiğimiz hafta Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen olayda 200 personelin zehirlendiğini söyledi.

Tamer, "Hafta içinde burada yemek konusunda zehirlenmeler oldu. 200 civarında vaka vardı. Sorumlular hakkında inceleme başlatıldı. Yaşanan olay hafif olabilecek şeyler. Buradaki yemek şirketinin hatası mı yoksa başka bir şey mi? Ona bakılacak. Çok önemli bir hadise değil. Yatan ve tedavi gören kimse kalmadı. Her zehirlenme önemli ama hayati tehlike olmadığı için bu şekilde değerlendirebiliriz" dedi.

Kayseri'ye yapılacak olan bölge hastanesi konusunda da açıklama yapan İsmail Tamer, "Bölge şehir hastanesi, çeşitli branşların birleştiği ve kamu özel ortaklığı ile yapılması planlanan bir hastane. Çeşitli spekülasyonlar yapılmıştı. Burası geçen bir yıl içinde özellikle hastanenin Sağlık Bakanlığının arsa teslimi konusunda milli emlak ile ilgili problemleri nedeniyle geç başladı. Bundan önceki dönem içinde firma boş durmadı. Zemin sağlamlaştırması yaptı. Yaz döneminde de çok aktif döneminde başlamış olacak" diye konuştu.

Tamer açıklamasında ilçelere yapılacak olan ek hastane binaları konusunda şu bilgileri verdi:

"Ağız ve diş Sağlığı hastanesinin yanına ek bina yapılacak. Bunun projeleri bitti. Projesinin yanında da ihalesi gerçekleştirildi. 2014 yılı içinde aktif çalışma olacak. Tomarza'nın ek binasının projesi tamamlandı. Çalışmalar sürüyor. Develi'ye yeni bir ek bina yapılacak bunun çalışmaları sürüyor. Yeşilhisar'da eski bir bina var. 25 odalı 50 yataklı bir hastane yapılmasını planlıyoruz. Yanındaki arsanın bedeli ile ilgili olarak bir mahkeme süreci vardı. Bedelinin çok yüksek olduğu tespit edildi. Eski hastaneyi yıkıp yeniden yeni bir hastane yapılacak.

Pınarbaşı'da da yeni bir hastane yapılacak. 2013 yılı içinde temel atma çalışmaları olacak. Felahiye'ye yeni bir hastane yapılacak.

Helikopter pistleri için çalışma yapılıyor. Uzak ilçelerde meydana gelen olaylara müdahale etmek için. Kayseri'de doktor konusunda Türkiye ortalamasının üzerindeyiz.

Kayseri sağlık alanında önemli bir konuma geldi. Ebe ve hemşire açığı konusunda yok denecek seviyeye geldik.

Sağlıkta yapı değişikliği söz konusu oldu. Bu yapı değişikliği sonrasında aile hekimliği de kuruldu. Aile hekimleri konusunda sevk zinciri başlamalı. Eski sağlık ocakları sistemi yok. Toplum sağlık merkezleri var. Halkımız biraz daha eski sistemden yeni sisteme geçişte sıkıntı yaşıyor gibi görünüyor. Burada bir sıkıntı yok. İldem'de şu an itibariyle sıkıntı yaşanacak bir durum yok." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement