AK Parti'li Mallı: "Chp, AK Parti'nin Yaptıklarını Vaat Etti" - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Mallı: "Chp, AK Parti'nin Yaptıklarını Vaat Etti"

AK Parti\'li Mallı: "Chp, AK Parti\'nin Yaptıklarını Vaat Etti"

AK Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı, CHP’nin açıkladığı seçim vaatlerinin birçoğunu 13 yıllık iktidarları döneminde hayata geçirdiklerini belirterek, CHP’nin yine AK Parti’den rol çalmaya çalıştığını söyledi.

01.10.2015 12:17

AK Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı, CHP'nin açıkladığı seçim vaatlerinin birçoğunu 13 yıllık iktidarları döneminde hayata geçirdiklerini belirterek, CHP'nin yine AK Parti'den rol çalmaya çalıştığını söyledi.

CHP'nin 7 Haziran seçimleri öncesinde ekonomiyi batıracak vaatlerde bulunduğunu vurgulayan Mallı, milletin itibar etmemesine rağmen 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde de benzer bir yaklaşım sergilendiğini ifade etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmeden, önceki bazı vaatlerine zam bile yaptığını söyleyen Mallı, "Kemal Bey 1,5 TL olacağını vaat ettiği mazota yüzde 20 zam yapıyor. Hayali hükümetin hayali başbakanlığını oynuyor" dedi.

"AK PARTİ'NİN YAPTIKLARINI VAAT ETTİ"

Kılıçdaroğlu'nun hükümetin mevcut uygulamalarını seçim vaadi olarak açıkladığını belirten Mallı, söz konusu vaatlerin AK Parti tarafından hayata konulduğunun altını çizdi. Seçim bildirgesinde 277 liraya ev sahibi olunabileceğini aktaran Mallı, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) emeklilere 250 lira taksitle ev sahibi olma imkanı sağladığını hatırlattı. TOKİ'nin bazı illerde 341 TL taksitle 2+1 konut satışı yaptığını ifade eden Mallı, "Yoksulları peşinatsız konut sahibi yapan TOKİ'nin her yıl 60 bine yakın konut üretim planı var. Bugüne kadar 670 bine yakın vatandaşımız konut sahibi oldu. Sayın Kılıçdaroğlu önüne konulan metinleri okumaktan bu tür gelişmelerden ne yazık ki bihaber" diye konuştu.

"HANİ SOSYAL YARDIMLAR SEÇİM RÜŞVETİYDİ?"

AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri ihtiyaç sahiplerine verdiği sosyal yardımların da seçim vaadi olarak bildirgeye koyduğunu belirten Mallı, şunları kaydetti:

"Bir dönem seçim rüşveti dedikleri sosyal yardımları vadetmeleri çok ilginç. İktidara geldiğimiz günden beri bu yardımlar aksatılmadan veriliyor. Kılıçdaroğlu'na göre Türkiye'de 20 milyon yoksul varmış! Ancak OECD verileri muhteremi yalanlıyor. Dünya'da 1 milyar kişi günlük 1 doların altında yaşıyorken Türkiye'de böyle tek bir kişi yok."

"KOBİ'LERE VAADİ DE UYGULAMADA"

Kılıçdaroğlu'nun esnaf ve KOBİ'lere faizsiz kredi vaadiyle de AK Parti'den rol çaldığını söyleyen Mallı, "Mevcut durumda, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği ile KOSGEB tarafından esnafımıza kullandırılan faizsiz ve düşük faizli kredileri de seçim vaadi olarak açıkladı. Kılıçdaroğlu bilmiyor ki yıllardır KOBİ'lere KOSGEB aracılığı ile düşük faizli krediler veriliyor" diye konuştu.

"TEŞVİKLERDEN HABERİ YOK"

Kılıçdaroğlu'nun mevcut teşvik sisteminden de bihaber olduğunu belirten Mallı, şu açıklamayı yaptı:

"Kılıçdaroğlu, katma değeri yüksek üretimi özendiren teşvik paketleri getirecekmiş. Bununla ortaya çıkıyor ki Kılıçdaroğlu, uygulamadaki teşvik yasasını bilmiyor. Hükümetimiz son olarak ileri teknoloji sınıfındaki yatırımlara öncelik tanıyarak, 5'inci bölge desteklerinden yararlandırıyor. Lütfen bire bunu Kılıçdaroğlu'na hatırlatsın."

"BANKALARI BATIRACAK"

Kılıçdaroğlu'nun iktidar olması durumunda vatandaşın kredi ve kart borçlarının faizlerinin yüzde 80'inin silineceğine dair vaade bulunduğunu belirten Mallı, "BDDK verilerine göre 1 milyon 995 bin kişinin kredi kartı borcu var ev bunun para karşılığı 5,6 milyar TL'dir. Faizlerin bu şekilde silinecek olması bankaların milyarlarca liralık zararı demektir. Yani Kılıçdaroğlu bankaları batırmaya geliyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun öğrenci yurtlarında 1-2 kişilik odalar, sıcak su, internet olacağını açıkladığını da hatırlatan Mallı, "Yurtlar 2013 yılında beri bu donanımlara sahip" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Mallı: 'Chp, AK Parti'nin Yaptıklarını Vaat Etti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement