AK Parti'nin Kırklareli Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Kırklareli Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hızlı trenlerle Türkiye'yi donatıyoruz.

04.06.2015 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hızlı trenlerle Türkiye'yi donatıyoruz. İstanbul-Ankara arası artık hızlı trenle 3,5 saat. İnşallah şimdi süper yüksek hızlı tren yapıyoruz. İstanbul-Ankara 1,5 saate inecek. Kırklareli, Lüleburgaz bütün Trakya bunu takip etmeli" dedi.

Davutoğlu, partisince Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Lüleburgaz'da yapılan mitingin 76 vilayette yapılan 106. miting olduğunu söyledi.

Kentin ilçelerini selamlayan Davutoğu, partililerin "Dik dur eğilme" sloganları üzerine "Allah'ın izniyle hiç şüphemiz yok. Sizler arkamızdasınız ya biz her zaman dik dururuz. Her zaman al bayrağı dalgalandırırız" diye konuştu.

Türkiye'nin her yerinde mitingler yaptığını belirten Davutoğlu, "Her yerde coşku var. Her yerde yükselen Türkiye'nin vatandaşı olmanın gururu var. Lüleburgazlılar, kardeşlerim, sizler 2002 ile 2015'i karşılaştırın. Karşılaştığınızda 2002'de AK Parti iktidara gelmeden önce Türkiye IMF'ye borçlu bir ülke halindeydi. Sağlık sistemimiz çökmüştü. Sadece bir rakam vereyim. Kırklareli, Lüleburgazlılar bunu iyi bilir. Bütün Kırklareli'nde 2002'de kaç ambulans vardı, biliyor musunuz? 3 ambulans, 3. Sadece 3. Bütün Kırklareli'de. Istrancalar'dan Lüleburgaz'a kadar. Peki şimdi kaç tane var? 45 tane. Sadece Lüleburgaz'da şu anda 14 ambulans var. Sadece Lüleburgaz'da. Kar paletli ambulanslar, helikopter ambulanslar. Bunu niye söylüyorum biliyor musunuz? Bazen eski olaylar unutuluyor. Ama şimdi hepimizin yeni Türkiye'ye yürürken bu hizmetleri unutmamamız lazım" ifadelerinin kullandı.

"Artık her vilayette üniversite var"

Davutoğlu, Türkiye genelinde sağlık alanında yaptıkları hizmetlerden örnekler vererek, "Şimdi, Türkiye'nin her yerinde bin, 2 bin, 3 bin yataklı şehir hastaneleri yapıyoruz. Kırklareli merkeze, Pınarhisar'a yaptığımız hastaneler yanında Lüleburgaz'a bir müjdeyle geldik. Hukuki bazı sorunlar vardı ama aşıldı. Sağlık Bakanımız da bahsetmiştir. İnşallah, 300 yataklı Lüleburgaz Hastanesi hayırlı olsun. Hemen inşaat ihalesine başlıyoruz. Bizler, bu ülkede her bir vatandaşımız sağlık, mutluluk içinde gece yatağına girmedikçe kendimize uykuyu haram ederiz, haram. Bakın MR cihazı yoktu, Kırklareli'nde doğru dürüst" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, AK Parti iktidarı öncesinde bütün Türkiye genelinde 610 ambulans olduğunu ve şimdi de bu sayının 4 bin 387'e yükseldiğini hatırlatarak, "Bunları kim yaptı?" diye sordu. Mitingdekiler de "AK Parti" yanıtını verdi.

Göreve geldiklerinde ülkede sadece 76 üniversite olduğunu anımsatan Davutoğlu, 117 üniversite yaptıklarını dile getirerek "Peki Kırklareli Üniversitesi'ni kim kurdu? Şimdi orada 18 bin 500 öğrencimiz var. Kırklareli, 40 şehitler diyarı şimdi ilim diyarı oluyor. 18 bin 500 öğrenciyle 7 fakülte, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitü kurduk. 90 civarında olan öğretim üyeleri şimdi 500-600'e yaklaştı. İşte bütün bunları sadece Kırklareli'nde değil, bütün Türkiye'de, her vilayette artık üniversite var. Gençler bundan gurur duymalısınız. Bunları kim yaptı?" ifadelerini kullandı.

"İstanbul-Ankara 1,5 saate inecek"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, bütün Türkiye'de duble yollar yaptıklarını belirterek, Muzaffer Sarısözen'e ait Lüleburgaz türküsü "Ah Tren Kara Tren" türküsünün sözlerini hatırlattı.

Unutulmuş demiryollarını ihya ettiklerini vurgulayan Davutoğlu, şunları anlattı:

"Hızlı trenlerle Türkiye'yi donatıyoruz. İstanbul-Ankara arası artık hızlı trenle 3,5 saat. İnşallah şimdi süper yüksek hızlı tren yapıyoruz. İstanbul-Ankara 1,5 saate inecek. Kırklareli, Lüleburgaz bütün Trakya bunu takip etmeli. Halkalı-Kapıkkule hızlı trenini yapıyoruz. Dolayısıyla Trakya da, Kırklareli de, Lüleburgaz da, Edirne de hızlı trenle tanışacak inşallah. Böyle yari götürenlerin dönemi bitti. Yari hızla getiren hızlı trenler devreye girecek. Böylece Türkiye'nin en Batısı'ndan Kapıkule'den giren birisi hızlı trene bindiğinde İstanbul'a, Ankara'ya, Konya'ya, Habur'a kadar gidecek. Ankara'dan Kars'a kadar gidecek. Trakya ile Anadolu'yu birleştiren kim?

Davutoğlu, Anadolu'yu havalimanlarıyla donattıklarını vurguladı.

Daha önce 26 havalimanı varken son açtıkları Hakkari Yüksekova, Ordu- Giresun havalimanlarıyla hava limanı sayısının 55'e yükseldiğini aktaran Davutoğlu, "Burada yakında Çorlu Havalimanı var? Ama ayrıca Edirne ve Kırklareli'nin kullanımı için yeni bir havaalanını inşa edeceğiz, inşallah. 2. havalimanı Trakya'da. Öyle olacak ki, İstanbul'dan çıkan birisi otoyola girdiğinde, hızlı trene bindiğinde, havalimanına girdiğinde, Kapıkule'ye gittiğinde Avrupa burada başlayacak ve bütün bu Avrupa'dan, Orta Avrupa'dan hayat standardı daha yüksek yeni bir Rumeli, Balkanlar doğuyor, inşallah. Buradan bütün Balkanlara, Rumeli'ne, evladı Fatihan'a selam olsun. Oradaki soydaşlarımıza, kardeşlerimize, Roman kardeşlerimize de selam olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşması "Çekemeyen çatlasın" sloganıyla kesilen Davutoğlu, "Çatlıyorlar zaten" ifadesini kullanarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir Roman'ı, Başbakanlık danışmanlığına getirdiğini anımsattı.

"Bütün Türkiye'yi temsil eden parti kim?"

Davutoğlu, "Birileri, biz Kürtleri temsil ediyoruz diyor. Birileri biz Türkleri, Sünnileri, Alevileri... AK Parti bütün Türkiye'yi temsil ediyor. Bütün Türkiye'yi temsil eden parti kim? Doğu ile Batı'yı, Kuzey ile Güney'i, Anadolu ile Trakya'yı birleştiren kim? İşte aramızdaki fark" diye konuştu.

Partili gençler tarafından "Buraya, buraya Ahmet Hoca buraya" sloganlarıyla konuşması kesilen Davutoğlu, gençlere "Gençler sandığa gidecek misiniz?  Oylarınızla bir kez daha tarih yazacak mısınız? diye sordu ve "Evet" yanıtını aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Davutoğlu, "Kılıçdaoğlu diyor ki, bir kere de ben başbakan olayım. 4 yıl başbakan oyunu oynayayım. İzin verir misiz? Başbakan olmak isteyen 4 yıl ister mi? Der ki, 'Ben emanetinize sahip çıkacağım. Emanete sahip çıktıkça bu emaneti bana verin?' Ama 4 yıl istiyor. Neden? Çünkü hazineyi gelip boşaltacak. Aynı SGK gibi. İzin verir misiniz? Biz geldiğimizde hazine tam takırdı. Türkiye borçluydu. Türkiye IMF'den para istiyordu, dileniyordu. IMF memuru gelip Türkiye'yi idare ediyordu. Bir daha o günlere dönmek ister misiniz? O zaman bunlara 7 Haziran'da bir ders vermek lazım. Verecek miyiz?" şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Kırklareli Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement