AK Parti'nin Tekirdağ Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Tekirdağ Mitingi

AK Parti\'nin Tekirdağ Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (5) "Hani ya bu CHP moderndi.

19.03.2014 20:01

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hani ya bu CHP moderndi. İnanın bu CHP var ya dört dörtlük gericidir, gerici. Bunların ufku yoktur. Bunlarda modernite yoktur, bunlar modern yaşamı farklı anlıyorlar" dedi.

Partisinin, sahil dolgu alanında düzenlediği mitingde konuşan Erdoğan, Ergene Havzası sorununu da kendilerinin çözdüğünü, havzanın bütün kenarlarında CHP'li belediyelerin bulunduğunu belirtti. CHP'li belediyelerin bütün pislikleri havzaya döktüğünü ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bütün atık suları oralara akıtıyor. Ne yazık ki, en ufak bir şey de yapamazlar. Bunların belediyelerinde kanalizasyon sokakta akar. Ama bunu biz yapacağız. Şimdi biliyorsunuz Orman ve Su İşleri Bakanlığımız bununla ilgili, Ergene ile ilgili, buna yönelik Trakya Gelişim Projesini devreye soktu. ve bununla Ergene Havzası'nı da pırıl pırıl yapacağız ve tüm Trakya'daki kardeşlerimizin emrine sunacağız. Kardeşlerim, Tekirdağ'a 6 adet biyolojik arıtma tesisini biz inşa ediyoruz. Bizim görevimiz değil aslında. Bunu belediyenin yapması gerekiyor. Yapmadı, yapamadı, biz üstlendik. ve onu da biz yapıyoruz. Niye? Benim Tekirdağ'da yaşayan vatandaşım var. Ben onun da hizmetkarıyım. Onun için yapacağız. ve Çerkezköy'e, Çorlu'ya, oralara da aynı şekilde atık su arıtma tesislerini biz inşa edeceğiz. Naimköy Barajı'nın yapımı süratle devam ediyor. Bu dev tesis, Tekirdağ'ın içme ve kullanma suyu ihtiyacını inşallah bununla sağlıyor. Tekirdağ içme suyu arıtma tesisinin yapımı hızla devam ediyor. Tesis ile Tekirdağ'ın 2045 yılına kadar inşallah içme ve kullanma suyu ihtiyacını gidermiş olacağız. Bugüne kadar Tekirdağ'a hayvancılıkta, biz göreve geldiğimizde, 2002'de yapılan destek neydi biliyor musunuz? 2.5 trilyondu. Biz 25 kat artırarak sadece 2014 yılında 54 trilyon destek verdik. Onun için de diyorum ki, Tekirdağ'ın tüm ilçelerinde yaşayan kardeşlerimin desteğine ihtiyacımız var."

Tekirdağ'ın doğalgazla kendi iktidarları döneminde tanıştığını ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tekirdağ, doğalgaza bizimle ulaştı değil mi? Hanım kardeşlerim, nasıl doğalgazın mutluluğu? Ah ah, kömürle ne çileler çektik değil mi? Külü, kokusu, sadece bir odayı ısıtıyorsunuz, diğer odalar soğuk. Ama şimdi basıyorsun butona, bütün daireler ısınıyor mu? Mutfakta sıcak su var mı? Banyoda sıcak su var mı? Hani ya bu CHP moderndi. İnanın bu CHP var ya dört dörtlük gericidir, gerici. Bunların ufku yoktur. Bunlarda modernite yoktur, bunlar modern yaşamı farklı anlıyorlar. Yani vatandaşın evinde sıcak su var, vatandaşın evi sıcak-soğuk böyle bir dertleri yok. Ama bizim derdimiz bu. Kardeşlerim daha güzel olacak. Bakınız şu anda Tekirdağ merkez nüfusunun yüzde 83'ünden fazlasının evinde doğalgaz var. Kardeşlerim, tarihi eserlerini yeniledik Tekirdağ'ın. Rüstem Paşa Camii'nden Malkara Gazi Ömerbey Camii'ne, Şarköy Mürefte Kebir Camii'nden Tekirdağ Orta Camii'ne kadar 15 eserimizi restore ettik."

Erdoğan, katılımcılardan, şimdi vereceği rakamları tüm arkadaşlarına ve komşularına iletmelerini isteyerek, şöyle konuştu:

"Biz göreve geldik Türkiye'nin milli geliri 230 milyar dolardı, şimdi 820 milyar dolar. Nereden nereye? 230 milyar dolar nire, 820 milyar dolar nire. Kardeşlerim, bu MHP, ondan devraldık biz 230 milyar doları. O CHP'nin yavrusu DSP var ya, bunlar hep aynı. Kardeşlerim, 230 milyar dolardan devrettiler bize. Şimdi 820 milyar dolar. 79 senede Cumhuriyet tarihinde yapılan bölünmüş yol neydi biliyor musunuz? 6 bin 100 kilometre, 79 senede. Biz, 12 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. 79 senede Cumhuriyet tarihinde bunlar 82 tünel açabildiler. Biz 12 senede 122 tünel açtık. Farkımız bu. MHP, DSP hükümeti bize devrederken IMF'ye borç neydi? 23 milyar dolar. Şimdi sıfır. Bütün borçları ödedik. Kim borçlandı? MHP, DSP. Biz ödüyoruz ve şimdi de biz IMF'ye 5 milyar dolar borç verebilir hale geldik. Merkez Bankası bizim milli bankamız değil mi? Bu MHP ne diyor, 'biz milliyetçiyiz'. Sevsinler senin gibi milliyetçiyi. Bunlar kafatası milliyetçisi. Bunlar milleti, vatanı sevme milliyetçisi değil. 27.5 milyar dolarla bıraktılar bize. Şu anda Merkez Bankası'nın kasasında ne var biliyor musunuz? 128 milyar dolar var. 27.5 milyar dolar nire, 128 milyar dolar nire. Ah benim işçi kardeşim, memur kardeşim, medya bunları da kaydetsin. Zorunlu tasarruf adı altında 13.5 katrilyon kestiler benim işçimden, memurumdan. Kim ödedi? Biz ödedik biz. Yolsuzlukların iktidarı bunu ödeyebilir mi?"

Konut edindirme yardımı adı altında 3.5 katrilyon kesildiğini hatırlatan Erdoğan, "Fazlası var, azı yok. Makbuzlar geldikçe ödüyoruz. 3.5 katrilyonu da biz ödedik. Bunları nereye koyacaksın, bunları biz hallettik. Onun için diyorum ki, yerelde zaten bu CHP iktidar olamaz. Bu millet bunların ne olduğunu çok iyi biliyor. Ama yerelde de bunlara böyle bir fırsat, böyle bir imkan verilmesin" diye konuştu.

"Tekirdağ'ın büyükşehir olmasına karşı çıkan bu CHP'ye, bu MHP'ye 30 Mart'ta 'evet' dememeliyiz" diyen Erdoğan, "İnşallah biz bütün imkanlarımızla ve artan imkanlarıyla Tekirdağ'ı, potansiyeline, imkanlarına ve gücüne uygun şekilde büyükşehir yaptık. Büyükşehir Tekirdağ'a inanıyorum ki büyük hizmetler yakışır. Ama onu da buranın hizmetkarı olacak bir arkadaşımızla yapmamız lazım. Çünkü bizim anlayışımız hizmet siyaseti. Ne diyoruz biz, daima millet. Büyük medeniyet yolunda insan, demokrasi, şehir anlayışımız bu" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Tekirdağ'ın kıyılarının temizlenmesi, ekilebilir arazilerinin suya kavuşturulması ve tarihi evlerinin restorasyonunun gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tüm bunları hükümet ve büyükşehir belediyesi ele ele verip gerçekleştireceğiz. Kardeşlerim, Tekirdağ adayımızı zaten tanıdınız. Büyükşehir belediyesi başkan adayımız inşallah Mustafa Yel kardeşimiz. Fakat benim sizden isteğim, 12 gün kapı kapı dolaşarak inşallah sandıkları... Kardeşlerim, inşallah 30 Mart'tan sonra, bak ne yazıyor, 'Mustafa Yel ile kazanalım, Tekirdağ'da destan yazalım'. Kızancıklar, çok çalışacağız ha, tamam mı? Edirne'nin kızancıklarına da haber verin ha. Bak Edirne'de biraz çalışsınlar. Edirne'yi de almamız lazım. Kırklareli'ye haber gönderin, orayı da almamız lazım. Tamam, el ele vereceğiz, tüm Trakya'da kızancıklar el ele vereceğiz. Bu işi bitirmemiz lazım, tamam. Bu defa destan yazılması lazım. Şimdi Mustafa Yel kardeşimiz projeleriyle, enerjisiyle, birikimiyle, Allah'ın izniyle bu işin üstesinden gelir. Çünkü şu ana kadar yaptığı iş zaten bir yerde bu idi. Çünkü Özel İdare'nin genel sekreteri olarak yaptığı iş buydu. Ama diğerlerinin bu işten haberi yok, onlar bu işin çok çok dışında. Ben diyorum ki inşallah şu 12 gün bizim ablalarımız var, çalışacağız. Bizim abilerimiz var, çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Yel'i, Mustafa'yı size emanet ediyorum. Müjde bekliyorum sizlerden."

Erdoğan, daha sonra katılımcılarla birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini söyledi.

Notlar

Tekirdağ sahil dolgu alanında düzenlenen mitinge vatandaşlar arama noktalarından geçerek alındı. Alana iki dev Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük boy posterleri asıldı.

Miting öncesi paramotorla AK Parti bayrağı dolaştı. Alandakilere, AK Parti'nin Tekirdağ ve Türkiye'deki icraatlarını anlatan filmler, alana kurulan iki ekrandan izletildi.

Alanda bulunanlar, AK Parti ve Türk bayrakları ile "Şantaja, montaja, dublaja hayır", "Ak üzüm asmasıyım, ustanın hastasıyım", "Rahat ol usta, seninleyiz her hususta" ve "İşte burada kızancıklar, 30 Mart'ta patlayacak sandıklar" şeklinde dövizler taşıdı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Tekirdağ Valiliği'ni ziyaretinin ardından alana parti otobüsüyle geldi, konuşma yapacağı platforma eşi Emine Erdoğan ile çıkarak, halkı selamladı.

Konuşması sırasında bir vatandaşa, Balık Ayhan'ı kast ederek "Balık yok mu Balık?" diye soran Erdoğan, vatandaşa, "Selam söyle" dedi.

"Tekirdağ seninle gurur duyuyor", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde sloganlar atılan mitingin sonunda Erdoğan, vatandaşlara takım atkısı ve karanfil, eşi Emine Erdoğan da karanfil attı. Bu sırada havai fişek gösterisi de yapıldı.

Erdoğan, miting sırasında kalabalık arasından rahatsızlık geçirenler için sağlık ekibi anons etti.

- Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Tekirdağ Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement