AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Geriye dönecek vaktimiz yok. Fısıltılara, dedikodulara ayıracak saniyemiz yok. Bizim işimiz çok. Kim ki bizim dava arkadaşlarımız arasında bir saniyesini dahi dedikoduyla kaybederse, bizim aramızda yeri yok. İşimize bakacağız, gece gündüz çalışacağız." dedi.

26.04.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Geriye dönecek vaktimiz yok. Fısıltılara, dedikodulara ayıracak saniyemiz yok. Bizim işimiz çok. Kim ki bizim dava arkadaşlarımız arasında bir saniyesini dahi dedikoduyla kaybederse, bizim aramızda yeri yok. İşimize bakacağız, gece gündüz çalışacağız." dedi.

Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 64. Hükümet'in, kültürel alana dair ilk eylem planı olan "Kültürel Kalkınma Eylem Planı"nı, 21 Nisan'da açıkladıklarını anımsatarak, "Bir toplum için kültür, nefes aldığımız hava kadar büyük öneme sahiptir." ifadesini kullandı.

Eylem Planı'nın, 8 başlık altında ve toplam 32 eylemden oluştuğunu belirten Başbakan Davutoğlu, şu bilgileri verdi:

"Bu eylem planı kapsamında, başkent Ankara'da ve tarihi kadim başkentimiz İstanbul'da, ulusal simge olacak büyüklükte ve içerikte kültür merkezleri kuracağız. 2016 yılında inşallah 18 yeni müze açacağız. Rami Kışlası'nı restore edeceğiz ve 10 milyon kitap kapasitesiyle, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi haline getireceğiz. Kitaplara olan aşkımızı biliyorsunuz. İnşallah çocuklarımızın sadece laptop mekanikliği içinde değil, kitap kokusuyla yetişmesini sağlayacağız. Buradan bütün gençlerimize, çocuklarımıza kitap kokusunu unutmamalarını tavsiye ediyorum. Kitap kokusu duymadan büyüyen bir nesil, nasipsiz bir nesildir. Onun için 30 büyükşehire 1 milyon kitabın bulunduğu yeni kütüphaneler yapacağız. Bu kütüphaneler donuk, geleni içine çekmeyen kütüphaneler olmayacak. İçinde ilmin, irfanın, hikmetin olduğu ve bazen de okul derslerinin yapıldığı kütüphaneler ve müzeler olacak. Belli saatlerde açılıp kapanmayacak, 24 saat açık tutacağız."

Tiyatro sahnesi olmayan illere tiyatro sahnesi kazandırılacağını anlatan Başbakan Davutoğlu, gençleri sanat faaliyetlerine teşvik etmek için hayata geçirilecek olan GENÇDES programına 50 milyon lira kaynak aktarılacağını kaydetti.

Davutoğlu, "Sanatçıya vefa olarak adlandırdığımız çalışma ile belli dönemlerde SGK primlerini yatıramayan sanatçılarımızın borçlarının yapılandırılmasını kolaylaştıracağız ve ödeme kolaylığı getiriyoruz. Mayıs ayı içerisinde Telif Hakları Yasası'nı, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nu TBMM'ye sunacağız." diye konuştu.

"Sayın Kılıçdaroğlu, köprünün her adımında ne hissedecek?"

Başbakan Davutoğlu, 14 yıllık AK Parti döneminin gurur veren dev eserlerinden, büyük yatırımlarından bir tanesine daha geçen hafta imza attıklarını ve dev yatırımlarla şehirleri birbirine bağlamaya devam ettiklerini ifade ederek, 21 Nisan'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, uzunluk bakımından dünyanın 4. büyük asma köprüsü olan Osman Gazi Köprüsü'nün son tabliyesinin yerleştirildiğini bildirdi.

İstanbul'dan yola çıkan bir kişinin, İzmir'e 3 saatte ulaşabileceğini kaydeden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün bunları, hani tarihten nasipsizler var ya Cumhuriyeti anlatırken, Osmanlı'yı unutanlar ya da bugünü idrak edemeyenler var ya onların aksine biz Selçuklu'yu, Osmanlı'yı, Cumhuriyeti birbirinin ayrılmaz devamı olarak köprülerle, otoyollarla birleştireceğiz, tarih bilincimizi, bu ülkenin her karışına nakış nakış işleyeceğiz." dedi.

Geçmişte Yalova'da araç kuyrukları yaşandığını, körfezin 1,5 saatte dolaşıldığını anımsatan Davutoğlu, bugün ise 6 dakikada Osman Gazi Köprüsü'nün geçilerek, yola devam edileceğini ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Şimdi merak ediyorum, bizim bu hizmetlerimizi anlamayanlar, 7 ilimizi birbirine bağlayan bu hizmetlerimizi anlamayanlar, acaba şimdi bu hizmetlere karşı çıkanlar, 'Bu hükümet, ülkeyi yönetemiyor' iddiasında bulunan Sayın Kılıçdaroğlu, yarın bu köprü açıldığında Yalova'ya geldiğinde 1,5 saat dolaşıp, öyle mi gelecek, köprüden mi geçecek? Daha önemlisi acaba o anda ne hissedecek? Köprünün her adımında ne hissedecek? Ama tabi onun vakti bol, muhalefet dışında bir işi olmadığı için vakti bol. Belki de inadına dolaşmayı tercih edebilir, vaktini öyle geçirebilir. Ama bizim milletimizin vakti yok."

"İşimize bakacağız, gece gündüz çalışacağız"

Muhammed İkbal'in "Türk'ün işi çok" sözlerini anımsatan Davutoğlu, "Bizim işimiz çok. Köprüyü 6 dakikada geçecek işimize bakacağız. Öyle 1,5 saat dolaşmak yok. İstanbul'dan İzmir'e, Osmanlı başkentinden Cumhuriyetin istiklal şehrine, 3 saatte varacağız, işimize bakacağız." diye konuştu.

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının, gece saat 01.00'e kadar sürdüğünü aktaran Başbakan Davutoğlu, "02.30, 03.00 civarında Çankaya Köşkü'nden ayrılırken, yine hatırlattım arkadaşlara: Bizim işimiz çok arkadaşlar. Geriye dönecek vaktimiz yok. Fısıltılara, dedikodulara ayıracak saniyemiz yok. Bizim işimiz çok. Bizim gözümüze, elimize, yüreğimize bakan mazlum milletlere dönük olarak vazifemiz çok. Vakit kaybedecek değil bir günümüz, bir saatimiz, bir dakikamız, bir saniyemiz daha yok. Kim ki bizim dava arkadaşlarımız arasında bir saniyesini dahi dedikoduyla kaybederse, bizim aramızda yeri yok. İşimize bakacağız, gece gündüz çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Osman Gazi Köprüsü'nün yapımında emeği geçen ve katkıda bulunanlar ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a ve önceki bakanlar Lütfi Elvan ile Feridun Bilgin'e teşekkür eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bunun tarihi önemi var, İstanbul'u, İzmir'i birleştirmek. Bunun çağdaş önemi var, vakit kazandırmak. Ama bunun bir başka önemi var ki hizmette süreklilik." dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement